Wil je met ons in contact komen?

  Houtlook creëren met kunststof kozijnen

  Simpelweg gezegd hebben kunststof kozijnen een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van de andere opties zoals hout en aluminium. Toch was er lange tijd altijd één veelgenoemde reden om geen kunststof kozijnen te kopen: de uitstraling. Houten kozijnen waren vroeger de standaard en hierdoor krijgt de uitstraling van hout vaak de voorkeur. Om aan de wens van een houten uitstraling te voldoen, zijn kunststof kozijnen tegenwoordig in houtlook beschikbaar. Dit betekent dat je kan genieten van de vele voordelen van kunststof én de uitstraling van houten kozijnen.

  Scroll verder

  Hoe wordt de houtlook gecreëerd?

  Om een houtlook te creëren bij kunststof kozijnen kan er gebruik worden gemaakt van houtnerf structuur en kan er een houtlookverbinding worden toegepast. Door één of beide opties toe te passen, wordt er eenvoudig een houtlook gecreëerd.

  Met houtnerf folie lijkt het net echt

  Houtnerf folie bepaalt voor het grootste deel de houten uitstraling van kunststof kozijnen. In de folie is een houtnerfstructuur aangebracht, waardoor de kunststof kozijnen op hout gaan lijken. Dit lijkt zo sterk op hout dat zelfs de kenners het moeilijk vinden om te bepalen of het kunststof of hout is.

  De folie is in meerdere kleuren en structuren te verkrijgen, zodat er altijd een folie is die bij jouw wensen past.

  Hout Verbinding Look (HVL): rechte hoek

  Een ander kenmerk van houten kozijnen is de hoek die wordt gebruikt. Dit betreft een rechte hoek van 90 graden. Kunststof kozijnen hebben daarentegen over het algemeen een schuine hoek van 45 graden. Om de houtlook compleet te maken kan er dus voor gekozen worden om, naast de houtnerf folie, ook te kiezen voor een houtlookverbinding: een hoek van 90 graden. Dit is echter niet mogelijk bij KozijnPlan.

  Er zijn namelijk wel nadelen verbonden aan deze houtlookverbinding. De verbinding is over het algemeen minder stevig en veilig wanneer deze toegepast wordt bij kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn massief en kunnen veiligheid bieden met een rechte hoek. Kunststof kozijnen zijn echter hol van binnen en hebben daarom een schuine hoek die ervoor kan zorgen dat de kozijnen steviger en daarmee ook veiliger zijn.

  Om deze reden raden wij HVL dan ook af en hebben we bij KozijnPlan alleen kunststof kozijnen met een rechte hoek. Ook door alleen houtnerf folie toe te passen, kan je een goede houtlook creëren voor jouw kunststof kozijnen.

  De voordelen van kunststof ten opzichte van hout

  Zoals gezegd, hebben kunststof kozijnen veel voordelen te bieden ten opzichte van bijvoorbeeld hout. Kunststof kozijnen hebben dan ook vaak de voorkeur wanneer puur en alleen naar deze voordelen wordt gekeken. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld onderhoudsarm, goedkoper dan de andere opties, hebben een zeer goede isolatiewaarde én een zeer lange levensduur. Hout heeft daarentegen veel onderhoud nodig door het schilderwerk. Daarnaast zijn houten kozijnen duurder en is de isolatiewaarde over het algemeen slechter. De levensduur van houten kozijnen is wel ongeveer gelijk aan die van kunststof kozijnen.

  Voor een volledige vergelijking tussen kunststof en houten kozijnen kunt u hier verder lezen.

  Koop uw kunststof kozijnen met houtnerf folie bij KozijnPlan!

  Wil je graag kunststof kozijnen met houtlook? KozijnPlan maakt jouw kozijnen volledig op maat en biedt hierbij ook de mogelijkheid om te kiezen voor houtnerf folie. Natuurlijk kan je ook onze houtlook kunststof kozijnen per maand betalen. Voor een gratis aanbieding op maat kan je het adviesformulier op onze contactpagina invullen of kun je ons bellen.

  Ik wil kunststof kozijnen met houtlook!

  Door ons contactformulier in te vullen, kunnen onze medewerkers contact met je opnemen. We helpen je graag!

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico