Houtlook creëren met kunststof kozijnen

Simpelweg gezegd hebben kunststof kozijnen een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van de andere opties zoals hout en aluminium. Toch was er lange tijd altijd één veelgenoemde reden om geen kunststof kozijnen te kopen: de uitstraling. Houten kozijnen waren vroeger de standaard en hierdoor krijgt de uitstraling van hout vaak de voorkeur. Om aan de wens van een houten uitstraling te voldoen, zijn kunststof kozijnen tegenwoordig in houtlook beschikbaar. Dit betekent dat u kunt genieten van de vele voordelen van kunststof én de uitstraling van houten kozijnen.  

Hoe wordt de houtlook gecreëerd? 

Om een houtlook te creëren bij kunststof kozijnen kan er gebruik worden gemaakt van houtnerf structuur en kan er een houtlookverbinding worden toegepast. Door één of beide opties toe te passen, wordt er eenvoudig een houtlook gecreëerd.

Met houtnerf folie lijkt het net echt
Houtnerf folie bepaalt voor het grootste deel de houten uitstraling van kunststof kozijnen. In de folie is een houtnerfstructuur aangebracht, waardoor de kunststof kozijnen op hout gaan lijken. Dit lijkt zo sterk op hout dat zelfs de kenners het moeilijk vinden om te bepalen of het kunststof of hout is. 
De folie is in meerdere kleuren en structuren te verkrijgen, zodat er altijd een folie is die bij uw wensen past. 

Hout Verbinding Look (HVL): rechte hoek
Een ander kenmerk van houten kozijnen is de hoek die wordt gebruikt, dit betreft een rechte hoek van 90 graden. Kunststof kozijnen hebben daarentegen over het algemeen een schuine hoek van 45 graden. Om de houtlook compleet te maken kan er dus voor gekozen worden om, naast de houtnerf folie, ook te kiezen voor een houtlook verbinding: een hoek van 90 graden. Er zijn echter wel nadelen verbonden aan deze verbinding. Deze is over het algemeen namelijk minder stevig en veilig wanneer deze toegepast wordt bij kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn massief en kunnen veiligheid bieden met een rechte hoek. Kunststof kozijnen zijn echter hol van binnen en hebben daarom een schuine hoek die ervoor kan zorgen dat de kozijnen steviger en daarmee ook veiliger zijn. Om deze reden raden wij HVL dan ook af. Ook door alleen houtnerf folie toe te passen kunt een goede houtlook creëren voor uw kunststof kozijnen. De kans op gebreken is groter bij een houtlook verbinding en daarom zal de garantietermijn ook slechts 10 jaar zijn in plaats van 20 jaar. 

De voordelen van kunststof ten opzichte van hout

Zoals gezegd, hebben kunststof kozijnen veel voordelen te bieden ten opzichte van bijvoorbeeld hout. Kunststof kozijnen hebben dan ook vaak de voorkeur wanneer puur en alleen naar deze voordelen wordt gekeken. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld onderhoudsarm, goedkoper dan de andere opties, hebben een zeer goede isolatiewaarde én een zeer lange levensduur. Hout heeft daarentegen veel onderhoud nodig door het schilderwerk. Daarnaast zijn houten kozijnen duurder en is de isolatiewaarde over het algemeen slechter. De levensduur van houten kozijnen is wel ongeveer gelijk aan die van kunststof kozijnen.

Voor een volledige vergelijking tussen kunststof en houten kozijnen kunt u hier verder lezen.

Koop uw kunststof kozijnen met houtnerf folie bij KozijnPlan!

Wilt u graag kunststof kozijnen met houtlook? KozijnPlan maakt uw kozijnen volledig op maat en biedt hierbij ook de mogelijkheid om te kiezen voor houtnerf folie en eventueel een houtverbinding look. Voor een gratis aanbieding op maat kunt u het adviesformulier invullen of u kunt ons bellen
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

22 Oct

De energieprijzen waren nog nooit zo hoog en dat zult u gaan merken in uw portemonnee.

5 Oct

Bent u op zoek naar geschikte kozijnen leveranciers?

20 Sep

Sinds 1 januari 2021 is er kunststof kozijnen subsidie beschikbaar via de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame energie en Energiebesparing).