Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen subsidie 2022

  Update ISDE 2024: in 2024 kunt u ook subsidie aanvragen via de ISDE. Er is één grote wijziging ten opzichte van 2022: het is dan ook mogelijk om bij het nemen van één isolatiemaatregel subsidie te ontvangen.

  De overheid stelt ook voor 2022 weer subsidie beschikbaar voor kunststof kozijnen. Net als in 2021 loopt de subsidie via de ISDE. Met de ISDE wordt duurzame energie en energiebesparing gestimuleerd. Naast de aanschaf van isolerende kunststof kozijnen vallen ook andere isolatiemaatregelen (zoals dak- of vloerisolatie), de aanschaf van een warmtepomp, de aanschaf van een zonneboiler en aansluiting op een warmtenet onder de subsidieregeling.

  De Investeringssubsidie voor Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) in het kort

  Zoals gezegd kunt u voor meerdere zaken subsidie aanvragen via de ISDE. Belangrijk is wel dat u pas subsidie kunt aanvragen als u minimaal 2 maatregelen heeft uitgevoerd die onderdeel zijn van de ISDE. Het beschikbare budget voor 2022 is vastgesteld op €228 miljoen.

  Per maatregel van de ISDE zijn er subsidiebedragen vastgesteld waarop u aanspraak kunt maken als u de maatregel uitvoert. Voor isolatiemaatregelen en warmtepompen zijn de subsidiebedragen zelfs verhoogd ten opzichte van vorig jaar!

  De voorwaarden voor kunststof kozijnen subsidie 2022 aanvragen

  Naast dat u minimaal 2 maatregelen moet nemen om in aanmerking te komen voor de subsidie zijn er nog een aantal andere voorwaarden. Een aantal belangrijke voorwaarden zijn:

  • De woning waar de maatregelen worden uitgevoerd is uw eigendom en hoofdverblijf.
  • U voert de maatregelen niet zelf uit, maar besteedt het uit aan een bedrijf.
  • Isolatiemaatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Er is nog niet eerder subsidie aangevraagd bij de ISDE voor dezelfde maatregelen.

  Dit zijn slechts een aantal voorwaarden, maar niet alle. Zo zijn er bijvoorbeeld ook per maatregel nog voorwaarden opgesteld. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een maximale u-waarde van kozijnen, een minimaal aantal m2 voor glas en dat zonneboilers en warmtepompen nieuw moeten zijn en niet tweedehands.

  Alle voorwaarden voor de kunststof kozijnen subsidie zijn te vinden op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

  Welke kunststof kozijnen komen in aanmerking voor subsidie?

  Bent u van plan om gebruik te maken van de ISDE en bent u op daarvoor op zoek naar geschikte kunststof kozijnen? Door de vele regels, voorwaarden en de vele soorten kunststof kozijnen kan het lastig zijn om geschikte kunststof kozijnen te vinden. Het belangrijkste is dat u zich goed laat infomeren. Voordat u kozijnen koopt is het dan ook verstandig om na te vragen of de kozijnen die u op het oog heeft voldoen aan de voorwaarden.

  De kunststof kozijnen van KozijnPlan zijn van de topmerken Schüco en Veka en beschikken over uitstekende isolatiewaardes. De kozijnen komen dan ook in aanmerking voor de kunststof kozijnen subsidie 2022 van de ISDE.

  Wilt u meer informatie over kunststof kozijnen subsidie 2022?

  Voor alle informatie met betrekking tot de ISDE kunt u de overheidswebsite raadplegen.

  Bij ons kunt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Onze adviseurs bespreken tijdens dit gesprek samen met u de mogelijkheden en uw wensen met betrekking tot de kozijnen. Daarnaast informeren ze u ook graag verder over de subsidie.

  Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen op 088 600 1300 of ons contactformulier invullen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico