Wil je met ons in contact komen?

  Subsidie kunststof kozijnen 2024

  Het jaar 2024 staat voor de deur, wat betekent dat er opnieuw ontwikkelingen zijn met betrekking tot de subsidie voor kunststof kozijnen. Goed nieuws voor wie interesse heeft in kunststof kozijnen: er is wederom budget vrijgemaakt via de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) voor het verduurzamen van woningen. Sterker nog, het beschikbare subsidiebudget is zelfs met 40 miljoen verhoogd!

  Wil je kunststof kozijnen met subsidie én de mogelijkheid om per maand te betalen? Ontdek onze hoogwaardige kozijnen die aan alle voorwaarden voldoen. Bel nu 088 600 1300 voor meer informatie en het plannen van een adviesgesprek op maat.

  Subsidie kunststof kozijnen 2024: hoe werkt het?

  Omdat de ISDE gaat over het verduurzamen van woningen, vallen er meerdere regelingen onder. Een van de regelingen betreft isolatiemaatregelen. Dat is het gedeelte waar ook de subsidie voor kunststof kozijnen onder valt.

  Dat er subsidie voor kunststof kozijnen is, betekent echter niet dat je altijd subsidie kunt aanvragen als je kunststof kozijnen aanschaft. Hiervoor gelden enkele voorwaarden, waaronder:

  • Je vervangt ook het glas en voldoet aan de minimale oppervlakte eis van 8m2.
  • Het glas voldoet aan de maximale u-waarde: 1,2 W/m2K.
  • De isolatiemaatregelen hebben betrekking op het bestaande oppervlak van je woning (dus geen aanbouw bijvoorbeeld).
  • Je hebt nog niet eerder subsidie aangevraagd voor kunststof kozijnen met HR++ glas.
  • Je laat de isolatiemaatregelen door een bedrijf uitvoeren.

  Voor alle actuele voorwaarden met betrekking tot de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024 verwijzen we je graag naar de website van de RVO.

  Actuele subsidievoorwaarden

  Subsidiebedragen voor kunststof kozijnen met HR++ glas

  Isolatiemaatregel Subsidiebedrag per m2
  HR++ glas €23,00
  Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij HR++ glas €10,00
  Triple glas €65,50
  Nieuwe isolerende kozijnpanelen bij triple glas €45,00

  Bron: ISDE: Isolatiemaatregelen woningeigenaren (rvo.nl)

  Neem je 2 isolatiemaatregelen?

  Ben je van plan om je woning goed te verduurzamen en overweeg je daarom om meerdere maatregelen te nemen? Dan kun je nog méér profiteren van de subsidie. De subsidiebedragen worden dan namelijk verdubbeld! Naast subsidie voor isolatiemaatregel (zoals dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie) kun je via de ISDE ook subsidie krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp, zonneboiler, elektrische kookvoorziening of aansluiting op een warmtenet.

  Gelukkig hoef je de maatregelen niet tegelijk of direct na elkaar te nemen. Als je binnen 24 maanden meerdere maatregelen laat uitvoeren, kun je profiteren van de verdubbelde subsidiebedragen. Dat geldt dus ook als je de eerste maatregel in 2023 uit hebt laten voeren.

  Welke maatregelen zijn er?

  Het aanvragen van de subsidie voor kunststof kozijnen in 2024

  De subsidie betreft een overheidssubsidie en deze loopt via de RVO. Je kunt de subsidie online via hun website aanvragen. Aan de hand van het stappenplan wijst de aanvraag zich vanzelf.

  Subsidie aanvragen

  En hoe zit het met de kunststof kozijnen subsidie 2023?

  Omdat de subsidie net zoals in 2023 gewoon weer onder de ISDE valt, kun je voor de subsidie voor kunststof kozijnen voor zowel 2023 als 2024 terecht op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

  Er zijn wel enkele wijzigingen in de ISDE voor 2024 ten opzichte van 2023, maar deze wijzigingen hebben geen betrekking op de subsidie voor kunststof kozijnen.

  Op zoek naar geschikte kunststof kozijnen?

  We helpen je graag verder! Onze kunststof kozijnen hebben uitstekende isolatiewaardes en in combinatie met ons HR++ glas kom je in aanmerking voor de subsidie voor kunststof kozijnen 2024.

  Contactformulier

  Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico