Wil je met ons in contact komen?

  Subsidie voor kunststof kozijnen in 2021

  Update: voor 2024 is de ISDE vernieuwd. Ook in 2024 kun je nog gewoon subsidie aanvragen voor isolerende kunststof kozijnen met HR++ glas.

  Net als voorgaande jaren is er ook in 2021 weer subsidie beschikbaar voor isolerende kunststof kozijnen met isolerend HR-glas. Voor dit jaar kun je de subsidie aanvragen via de ISDE: Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing.

  De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE)

  De ISDE is een subsidie vanuit de overheid die duurzamer wonen moet stimuleren. Deze subsidieregeling is al een langere periode beschikbaar, maar is pas sinds 2021 uitgebreid met subsidie voor isolatiemaatregelen. Wanneer je dus bijvoorbeeld je gevel, muur of dak isoleert kun je hiervoor subsidie aanvragen bij de ISDE. Andere maatregelen waarvoor je de subsidie kunt aanvragen zijn bijvoorbeeld het aanschaffen van een zonneboiler of warmtepomp en aansluiting op een warmtenet. Wanneer je (isolatie)maatregelen laat uitvoeren en hiervoor subsidie wilt aanvragen, zijn er een aantal belangrijke voorwaarden:

  • Je dient minimaal 2 (isolatie)maatregelen te laten uitvoeren die onder de ISDE vallen.
  • De woning waar je de maatregelen laat uitvoeren is je hoofdverblijf en je bent eigenaar van de woning.
  • De maatregelen worden uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • De maatregelen zijn uitgevoerd door een bedrijf.
  • De uitgevoerde maatregelen voldoen aan de minimum waarden. Zo dien je voor HR++ glas minimaal 10 m2 glas te vervangen om voor de subsidie in aanmerking te komen.

  Bovenstaande voorwaarden betreffen slechts enkele belangrijke voorwaarden. Voor een volledig overzicht van alle mogelijke maatregelen en de voorwaarden kun je de website van de RVO raadplegen.

  Hoe kun je de subsidie aanvragen?

  Als de maatregelen zijn uitgevoerd en aan alle voorwaarden wordt voldaan, kun je via de website van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) de subsidie aanvragen. De subsidie kan aangevraagd worden vanaf het moment dat de maatregelen zijn uitgevoerd tot 12 maanden ná de uitvoering.

  Kies voor kunststof kozijnen met HR++ glas van KozijnPlan

  Kunststof kozijnen van KozijnPlan in combinatie met HR++ glas beschikken over uitstekende isolatiewaardes en komen daarom in aanmerking voor de subsidie. Als je daarnaast nog één andere maatregel laat uitvoeren, kun je dus al subsidie aanvragen! Wil je meer informatie en een vrijblijvende aanbieding op maat voor nieuwe kunststof kozijnen ontvangen? Dan kun je een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs.

  We staan voor je klaar!

  Door ons contactformulier in te vullen, kunnen wij contact met je opnemen. Daarna kunnen we gratis en geheel vrijblijvend een afspraak inplannen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico