Wil je met ons in contact komen?

  De herfst door met kunststof kozijnen

  De herfst is meestal dé periode waarin bewoners erachter komen dat de huidige kozijnen en deuren enige gebreken tonen. Het lekkere warme weer van de zomer maakt plaats voor de kou, regen en wind die de herfst met zich meebrengt. Iedereen zit weer binnen en veel mensen komen er op dat moment achter dat het toch wel erg koud is in huis en dan moet de winter nog komen. Oftewel, het is tijd om de oude kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen zodat je in de herfst kunt genieten van een hoog wooncomfort.

  Wanneer dienen de kozijnen vervangen te worden?

  Vaak komen in de herfst de problemen met oude kozijnen naar voren. Dit betreffen vaak de volgende problemen, de kozijnen:

  • sluiten niet meer goed;
  • hebben nog enkel glas;
  • isoleren niet meer goed waardoor je veel tocht en kou in huis ervaart;
  • zijn kapot en/of verweerd en daardoor erg onveilig.

  Je kunt de kozijnen het best laten vervangen als je bovenstaande problemen ervaart met jouw huidige kozijnen.

  Tocht en kou in huis kent meerdere oorzaken

  Het meest voorkomende en een erg vervelend probleem is de hoeveelheid kou en tocht die via de kozijnen binnendringt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het kozijn niet meer goed sluit. In dat geval komt er natuurlijk gemakkelijk buitenlucht naar binnen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat het kozijn nog over enkel glas beschikt en dit draagt niet bij aan een goede isolatiewaarde. Ook blijkt vaak dat de kozijnen vroeger van mindere kwaliteit waren en dat ze na verloop van tijd ook steeds minder goed isoleren. Door deze slechte isolatiewaardes zal het moeilijk zijn om de koude lucht buiten en de warme lucht binnen te houden.

  Doordat er tocht en kou de woning binnendringt via de kozijnen is de woning erg koud en om het enigszins aangenaam warm in huis te hebben, moet je de verwarming op de hoogste stand zetten. Hierdoor zullen ook de energiekosten hoog oplopen.

  Onveilige kozijnen

  Oude kozijnen zijn vaak ook onveilig. Door ouderdom zijn de kozijnen kapot of raken ze verweerd en zijn ze niet meer van voldoende kwaliteit. Hierdoor is het voor een inbreker erg eenvoudig om via de kozijnen en ramen de woning binnen te dringen. Dit komt met name voor in de donkere periodes, zoals de herfst en winter.

  Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

  Kunststof kozijnen staan bekend om de zeer goede isolatiewaardes die ze te bieden hebben. Wanneer je kunststof kozijnen combineert met het zeer goed isolerende HR++ glas heb je een zeer goed isolerend geheel. Hierdoor zul je geen tocht en kou meer in huis ervaren en is ook de hoge energierekening verleden tijd, je zult namelijk aanzienlijk gaan besparen op de energiekosten.

  Daarnaast neemt ook de inbraakveiligheid toe met kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben een goede wanddikte, zijn erg stevig en worden ook nog eens versterkt met een stalen frame. Zo wordt het voor een inbreker erg moeilijk om nog binnen te komen en ben je veiliger in je woning tijdens de donkere dagen. Kunststof kozijnen van KozijnPlan voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en ons hang- en sluitwerk is door SKG gecertificeerd als zwaar inbraakwerend.

  Wil je ook goed de herfst door met kunststof kozijnen?

  Vul dan nu ons contactformulier in en maak een afspraak met één van onze adviseurs. Zo loop je volgend jaar niet weer tegen hetzelfde probleem aan en kun je meteen genieten van en lekker warm huis.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico