Wil je met ons in contact komen?

  Isolatiewaarde kunststof kozijnen

  De isolatiewaarde van kozijnen wordt aangeduid met U in W/m²K. Dat is dus Watt per vierkante meter per graad Kelvin. U wordt gebruikt om de isolatiewaarde van constructiedelen aan te duiden, waaronder dus kozijnen. Hier is een zo laag mogelijke waarde wenselijk. In normaal Nederlands is dit een waarde voor hoeveel warmte per vierkante meter per seconde per graad temperatuurverschil het huis uit verdwijnt.

  De isolatiewaarde van onze kunststof kozijnen

  Ons meest verkochte kozijn is de Veka Softline 82NL en deze heeft een isolatiewaarde van maximaal 0,70 W/m²K. Belangrijke factoren voor de isolatie zijn daarnaast de montage en het gebruikte glas. Na de montage is er het risico dat door krimp en uitzetting tocht ontstaat, dit is het beste op te vangen door montage op kunststof stelkozijnen*. In tegenstelling tot montage op compressieband is montage op kunststof stelkozijnen niet gevoelig bij krimpen en uitzetten van het kozijn. Ons meest verkochte HR++ glas heeft een isolatiewaarde van 1,1W/m²K. Andere optie is triple HR+++ glas met een isolatiewaarde beter dan 0,8W/m²K hoewel dit wel een stuk duurder is.

  Wat is Rd waarde?

  De Rd in m2K/W is een aanduiding voor hoeveel warmte door een muur, vloer of dak wordt tegengehouden - de warmteweerstand. Hier is dus een hogere waarde beter.

  * In een aantal uitzonderlijke situaties is montage op kunststof stelkozijnen niet mogelijk. Op onze pagina over stelkozijnen vindt u meer informatie over de mogelijkheden van montage op kunststof stelkozijnen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico