Wil je met ons in contact komen?

  Een veiligere woning met kunststof kozijnen, ramen en deuren

  Vanwege de coronacrisis was er voor een lange periode een sterke daling te zien in het aantal woninginbraken. Bewoners waren veel thuis waardoor inbrekers minder kans hadden om in te breken. Nu de coronapandemie weer achter ons ligt, trekken we er ook weer volop op uit. Dit is dan ook weer het moment waarop inbrekers toeslaan. Het aantal inbraken was dan ook al snel weer op het oude niveau. Daarom is het belangrijk om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld met inbraakwerende kunststof kozijnen, ramen en deuren.

  Welke huizen zijn interessant voor inbrekers?

  Inbrekers kiezen er veelal voor om in te breken in huizen waar de bewoners op dat moment niet thuis zijn. Dit betekent echter niet dat alle huizen waarvan de bewoners afwezig zijn interessant zijn voor inbrekers. De huizen met oude kozijnen, ramen en deuren voorzien van oud hang- en sluitwerk zijn het meest interessant. Daarom is het ook belangrijk om oude kozijnen en oud hang- en sluitwerk op tijd te vervangen. Daarnaast zijn ook openstaande ramen en waardevolle spullen die in het zicht liggen erg aantrekkelijk voor inbrekers.

  Hoe wordt er ingebroken?

  De plekken waar een inbreker makkelijk binnen kan komen, zijn natuurlijk de openingen in uw woning. Dit betekent dat er dus veelal via de ramen, deuren en kozijnen wordt ingebroken. Als deze niet voldoende beveiligd zijn, kan een inbreker al in 30 seconden binnen zijn. Om dit te voorkomen, is het dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat deze zwakke plekken in uw woning niet verouderd en goed beveiligd zijn.

  Als wordt gekeken naar de precieze plek van de inbraken blijkt dat de achterzijde van de woning, de voor- en achterdeur en de ramen op de benedenverdieping de meest aantrekkelijke plekken zijn voor een inbreker.

  Een veelvoorkomende en ook makkelijk methode voor inbrekers is het insluipen in een woning. De openstaande ramen en deuren waar u geen zicht op heeft, omdat u achter het huis of even weg bent, zijn een makkelijke en aantrekkelijke plek om binnen te komen. Verder wordt er ook nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van een pasje om het slot van de deur terug te drukken. Een andere veel voorkomende inbraakmethode is het intrappen van ramen en deuren.

  Hoe voorkom ik een inbraak?

  Het voorkomen van een inbraak is erg moeilijk, maar u kunt natuurlijk wel een aantal maatregelen nemen om de inbraakkans sterk te verkleinen. De meeste inbraken betreffen namelijk gelegenheidsinbraken; de inbreker zoekt een woning waar hij eenvoudig binnen kan komen en waar hij ook snel zijn slag kan slaan. Een inbreker zal niet langer dan 3 minuten over zijn inbraak willen doen. Als uw woning in eerste oogopslag er dus niet aantrekkelijk uitziet, zal de inbreker ook niet voor uw woning kiezen.

  Het belangrijkste is dat u ramen en deuren altijd sluit als u de woning verlaat. Daarnaast dient u ze ook op slot te doen en de sleutel uit het slot te halen. Verder is een woning voor een inbreker ook erg onaantrekkelijk als er lichten met bewegingssensoren zijn. Hierdoor loopt de inbreker namelijk een groot risico. Als laatste is het natuurlijk goed om waardevolle spullen zoals sieraden, geld en laptops uit het zicht te leggen.

  Kunststof kozijnen, ramen en deuren van KozijnPlan dragen bij aan een veiligere woning

  De kleine maatregelen om een inbraak te voorkomen zijn een goede eerste stap, maar daarnaast is het ook belangrijk dat uw woning over goede kunststof kozijnen, ramen en deuren beschikt die een inbreker moeilijk open kan krijgen. Wanneer dat niet het geval is, zijn de kleine maatregelen namelijk vaak niet voldoende om de inbraakkans zo klein mogelijk te houden. Indien uw woning over verouderde kozijnen beschikt, kan het dan ook interessant zijn om de veiligheid te verbeteren met kunststof kozijnen, ramen en deuren. Natuurlijk is dit een grote investering en wellicht heeft u het geld daar niet voor. Dat is geen probleem. U kunt namelijk ook geld lenen voor kunststof kozijnen.

  Kunststof kozijnen en deuren van KozijnPlan zijn erg stevig en worden verzwaard met een stalen frame waardoor ze extra inbraakwerend zijn. Daarnaast voldoen de kunststof kozijnen en deuren van KozijnPlan aan verschillende kozijnen keurmerken. Onze kozijnen voldoen bijvoorbeeld aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Ook het gebruikte SKG** hang- en sluitwerk draagt bij aan de inbraakveiligheid.

  Wilt u ook nieuwe kunststof kozijnen, ramen en deuren voor een veiligere woning? Vul dan ons contactformulier in en maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

  Maak jouw woning veiliger met kunststof kozijnen!

  Vul ons formulier in en onze medewerkers nemen contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico