Wil je met ons in contact komen?

  Houten vs. kunststof kozijnen: het prijsverschil

  Twijfelt u tussen houten en kunststof kozijnen? U bent lang niet de enige. Veel mensen zijn nog gewend aan de houten kozijnen, maar zien de voordelen van kunststof kozijnen. Houten en kunststof kozijnen worden dan ook vaak met elkaar vergeleken om tot een goede keuze te komen. Een belangrijk punt waar mensen tijdens deze vergelijking veel aandacht aan besteden is de prijs. Wat is het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen?

  Kosten houten kozijnen en kosten kunststof kozijnen

  Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de kosten voor kunststof kozijnen zijn aanzienlijk minder dan de kosten voor houten kozijnen. Over het algemeen kan gezegd worden dat kunststof kozijnen tot wel 30% goedkoper zijn dan houten kozijnen.

  Een van de simpele redenen om het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen te verklaren, is de prijs voor de grondstof. Over het algemeen is de grondstof voor houten kozijnen duurder dan de grondstof die gebruikt wordt voor kunststof kozijnen. Hierdoor zal het uiteindelijke product, het kozijn, natuurlijk ook duurder zijn. De duurdere grondstofprijs voor hout heeft ook te maken met het feit dat men het steeds belangrijker vindt dat het hout duurzaam is en dat er niet zomaar bossen voor worden gekapt. Om deze reden wordt er tegenwoordig gewerkt met labels voor duurzaam hout. En hout met dit label is logischerwijs ook duurder.

  Onderlinge prijsverschillen

  Zoals gezegd zijn kunststof kozijnen over het algemeen goedkoper. Het is echter wel goed om te weten dat er ook onderlinge prijsverschillen zijn. Zo kan het prijsverschil van kunststof kozijnen bijvoorbeeld komen door het gebruikte kozijnprofiel, de montagewijze, de kwaliteit van het glas en het gebruikte hang- en sluitwerk. Hetzelfde geldt voor prijsverschillen tussen houten kozijnen.

  Prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen tijdens de levensduur

  Het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen komt niet alleen tot uiting in de aanschafprijs, ook tijdens de levensduur zijn er prijsverschillen tussen deze twee soorten kozijnen. Dit komt voornamelijk door het onderhoudsproces en de isolatiewaarde.

  Houten kozijnen moeten eigenlijk elke 5 jaar geschilderd worden en dit kost natuurlijk tijd en geld. In sommige gevallen zult u er zelf veel vrije tijd insteken, maar vaak komt er ook een schilder aan te pas waardoor de kosten nog hoger zullen zijn. Kunststof kozijnen daarentegen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben slechts één keer per jaar een simpel sopje nodig. De kosten voor het onderhoud van kunststof kozijnen zullen dus aanzienlijk lager zijn dan de kosten voor het onderhoud van houten kozijnen.

  Daarnaast is de isolatiewaarde van kunststof kozijnen beter dan die van houten kozijnen en dit zult u merken in de energierekening. Dankzij de betere isolatiewaarde gaat er minder snel warmte verloren in uw woning en hoeft u minder vaak de verwarming aan te zetten.

  Kunststof kozijnen in maandelijkse termijnen betalen!

  Ondanks het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen, praten we ook bij kunststof kozijnen nog over een groot bedrag. Wilt u graag kunststof kozijnen, maar vindt u de kosten voor kunststof kozijnen te hoog om in één keer te betalen? Denk dan eens na over termijnbetaling. Met ons betaalplan bent u al vanaf een klein bedrag per maand eigenaar van nieuwe kunststof kozijnen.

  Ontdek de prijs voor kunststof kozijnen voor uw woning

  Bij KozijnPlan krijgt u altijd een aanbieding op maat. Zo weet u meteen aan welke prijs u moet denken voor uw woning en wensen. Bent u benieuwd naar de prijs? Onze adviseur komt graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek! Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op voor meer informatie en het maken van een afspraak.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico