Wil je met ons in contact komen?

  Kozijnen aanschaffen: de 5 do’s en don’ts

  Zodra u heeft besloten dat het tijd is voor nieuwe kozijnen begint de zoektocht naar informatie en bedrijven. Het aanschaffen van nieuwe kozijnen is niet iets wat u dagelijks doet en tijdens uw zoektocht wordt u hoogstwaarschijnlijk overspoeld met informatie. Het is dan ook niet gek als u niet zo goed weet welke van deze informatie belangrijk is en wat u juist beter wel of juist beter niet kunt doen. Om u een eindje op weg te helpen vertellen we u graag de do’s en don’ts voor het aanschaffen van kozijnen.

  De 5 do’s bij het aanschaffen van kozijnen

  Natuurlijk zijn er meer dan vijf dingen waar u naar kunt kijken, maar deze vijf zaken zijn in ieder geval belangrijk om mee te nemen.

  1. Lees u goed in over de kwaliteit van verschillende soorten kozijnen.
  2. Ga in gesprek met een medewerker van het bedrijf.
  3. Bekijk zelf het uitgevoerde werk van een bedrijf.
  4. Lees de ervaringen en reviews van klanten.
  5. Ga op zoek naar de service en garantie die door een bedrijf wordt geboden.

  1. De kwaliteit van kozijnen

  U wilt natuurlijk lang genieten van uw nieuwe kozijnen en de kwaliteit van de kozijnen is dan ook van groot belang. Het is daarom verstandig om u goed in te lezen over de kwaliteit van verschillende soorten kozijnen voordat u tot aanschaf over gaat. Kwaliteitskozijnen zijn bijvoorbeeld kozijnen van de merken Schüco en Veka.

  2. Vraag een medewerker om meer informatie

  Het is ook altijd aan te raden om een medewerker van het bedrijf om meer informatie te vragen. Zo weet u zeker dat u volledig geïnformeerd bent. Bij de meeste bedrijven kunt u in ieder geval telefonisch om advies en informatie vragen, maar bij sommige bedrijven, zoals bij KozijnPlan, zult u ook een afspraak kunnen plannen met een adviseur bij u thuis.

  3. De referenties van het bedrijf

  Foto’s zeggen vaak meer dan woorden. Of u nu kunststof kozijnen kiest voor een betere isolatie, een duurzame woning of meer veiligheid: het is natuurlijk ook belangrijk dat het er goed uit ziet. Door te kijken naar de referenties van het bedrijf kunt u zien hoe de producten eruit zien als ze eenmaal geplaatst zijn en kunt u kijken of dit naar wens is. Veel bedrijven hebben foto’s van één of meerdere referenties en soms wordt de mogelijkheid geboden om een referentie adres te bezoeken.

  Benieuwd naar de referenties van KozijnPlan? Bij onze projecten vindt u een referentie overzicht met een klein aantal van onze uitgevoerde projecten.

  4. De ervaringen van klanten

  Ook niet onbelangrijk zijn de ervaringen van klanten, want wie kan er nu beter vertellen of de aankoop van de kozijnen bij een bepaald bedrijf tot tevredenheid heeft geleid? Tegenwoordig heeft vrijwel elk bedrijf de mogelijkheid om online een review achter te laten als klant. Dit is voor u als potentiële klant erg makkelijk zodat u meteen kunt zien wat de verschillende ervaringen zijn van de klanten.

  De reviews van Benitech en KozijnPlan kunt u vinden op The Feedback Company.

  5. De geboden service en garantie

  Als laatste is het ook van belang om u te verdiepen in de service en garantie die een bedrijf te bieden heeft. Hoe meer service en garantie, hoe meer zekerheid bij de aankoop van uw nieuwe kozijnen. Het is hierbij wel verstandig om ook te kijken naar hoe lang een bedrijf al bestaat. U heeft namelijk logischerwijs minder zekerheid bij een bedrijf die nog maar 2 jaar bestaat en 20 jaar garantie geeft dan bij een bedrijf dat al 25 jaar bestaat en 20 jaar garantie geeft.

  De 5 don’ts bij het aanschaffen van kozijnen

  We horen vaak van klanten dat ze bij hun vorige aankoop van kozijnen iets niet helemaal handig hebben gedaan. Hierdoor zijn ze achteraf niet tevreden en pakken ze het bij een volgende aankoop anders aan. Op basis van deze ervaringen kunnen we u onderstaande vijf don’ts meegeven voor de aanschaf van kozijnen.

  1. Kozijnen online bestellen.
  2. Blindelings voor de goedkoopste optie kiezen.
  3. Eindeloos aanbieders met elkaar vergelijken.
  4. Een aanbetaling doen voor uw kozijnen.
  5. Voor een bedrijf kiezen dat nog maar net bestaat.

  Kozijnen online bestellen

  We kunnen tegenwoordig bijna alles online bestellen en ook met kunststof kozijnen is dat mogelijk. Doordat kunststof kozijnen een grote uitgave zijn is dit niet altijd verstandig en wordt het meestal dan ook afgeraden. Bij een online aankoop moet u allereerst zelf de kozijnen inmeten. Dit is niet eenvoudig en een verkeerde maat zal voor veel problemen zorgen.

  Daarnaast kiest u een kozijn op basis van een plaatje die u op de computer ziet. Dit is vaak heel anders dan hoe het kozijn er in het echt uit ziet en ook het kiezen van een kleur is online niet altijd makkelijk. Zo weet u eigenlijk nooit zeker of u een goede keuze heeft gemaakt. Het advies is dan ook om een bij een bedrijf langs te gaan of om iemand van het bedrijf bij u langs te laten komen zodat u een (klein) voorbeeld van de kozijnen in het echt kunt zien.

  Blindelings voor de goedkoopste optie kiezen

  Helaas horen we nog wel eens dat mensen blindelings voor de goedkoopste optie kiezen zonder de offertes op álle punten goed te vergelijken. Ze kijken bijvoorbeeld alleen naar het kozijnprofiel dat een bedrijf aanbiedt en als deze hetzelfde is, kiezen ze voor de goedkoopste. Het prijsverschil is in de meeste gevallen echter goed te verklaren. Denk bijvoorbeeld aan het verschil in montagewijze, de afwerking of de garantie. Het is dus belangrijk dat u goed kijkt naar wat u precies koopt en wat er allemaal wel of niet inbegrepen is.

  Eindeloos aanbieders met elkaar vergelijken

  Waar sommige te weinig vergelijken, zullen anderen juist teveel vergelijken. Ook dit is niet altijd verstandig. Er zijn zo ontzettend veel kunststof kozijnen aanbieders in Nederland waardoor u steeds maar blijft vergelijken. Zodra u weet waar u naar op zoek bent (denk aan het kozijnprofiel, kleur, montage, service, betalingsmogelijkheden enzovoort), kunt u het beste naar een aantal bedrijven zoeken die aan deze wensen kunnen voldoen en deze bedrijven met elkaar vergelijken. Als u dan bij een van deze bedrijven een goed gevoel heeft kunt u ook het beste de knoop doorhakken en met dat bedrijf in zee gaan.

  Een aanbetaling doen voor uw kozijnen

  Het kan heel logisch klinken om een aanbetaling te doen voor uw nieuwe kozijnen. Een aanbetaling wordt immers vaak gevraagd bij grotere aankopen. Dit is echter helemaal nergens voor nodig! Er zijn veel risico’s verbonden aan een aanbetaling voor u als klant. Denk bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat een bedrijf failliet kan gaan voordat uw kozijnen zijn geleverd en gemonteerd. Er zijn ook genoeg kozijnen bedrijven die zonder aanbetaling werken waardoor u geen groot financieel risico hoeft te nemen en dus met een gerust hart nieuwe kozijnen kunt aanschaffen. Ook bij KozijnPlan werken we zonder aanbetaling!

  Een bedrijf kiezen dat nog maar net bestaat

  Het is natuurlijk wel mogelijk om te kiezen voor een kunststof kozijnen bedrijf dat net bestaat, maar over het algemeen wordt het afgeraden. Dit geeft u namelijk weinig zekerheid. U kunt (vrijwel) geen recensies lezen en referenties bekijken en het is ook maar afwachten of het bedrijf lang zal bestaan en kwaliteit levert. We horen bijvoorbeeld ook vaak van klanten dat het bedrijf waar de kunststof kozijnen vandaan komen niet meer bestaat en dat ze nergens terecht kunnen bij problemen.

  Bedrijven die al langer bestaan zijn natuurlijk geen garantie voor kwaliteit en een goed verloop van het hele proces, maar het geeft u wel meer zekerheid.

  De voordelen van KozijnPlan

  Bij KozijnPlan vinden we het belangrijk dat u als klant goed geïnformeerd bent, u zo min mogelijk risico loopt en natuurlijk dat u kwalitatieve kozijnen koopt.

  • Veka en Schüco kunststof kozijnen van topkwaliteit.
  • Gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat.
  • VCA gecertificeerde monteurs.
  • 20 jaar garantie.
  • We hebben meer dan 20 jaar ervaring.

  Vele klanten gingen u al voor, kies ook voor KozijnPlan!

  Vul ons contactformulier in of bel ons. We helpen u graag verder en kunnen een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met een van onze adviseurs voor u inplannen.

  Contactformulier

  Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico