Wil je met ons in contact komen?

  Kozijnen inmeten

  Wanneer u nieuwe kozijnen heeft gekocht, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen. Een belangrijke stap, want bij een verkeerde inmeting kan er uiteindelijk niet goed gemonteerd worden.

  Hoe gaat het kozijnen inmeten precies in zijn werk?

  Bij het inmeten van de kozijnen wordt de maat van uw nieuwe kozijnen bepaalt. Dit wordt gedaan door aan de buitenzijde van muur tot muur de maten op te nemen; zowel horizontaal als verticaal.

  Om er zeker van te zijn dat de maat klopt, kan er het beste op meerdere plekken worden gemeten. Hierbij is boven, onder en midden het meest voor de hand liggend. De kleinste maat is hierbij uiteindelijk leidend.

  Hiermee is het inmeten echter nog niet klaar. Bij het verticale inmeten is er vaak nog sprake van een raamdorpel. In dat geval moet er nog één centimeter van de maat af worden gehaald. Daarnaast zal ook de montagewijze nog van invloed zijn op de definitieve maat. Afhankelijk van de gekozen montagewijze zal er namelijk nog één of enkele centimeters van de maat af gehaald dienen te worden.

  Een deskundige inmeting is van groot belang

  Het inmeten van de kozijnen lijkt heel simpel, maar dat is niet het geval. Het is een precisiewerkje en vraagt de nodige ervaring en aandacht. Omdat meetfouten voor problemen kunnen zorgen, is een deskundige inmeting van groot belang.

  Kosten besparen door zelf kozijnen in te meten?

  Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar wordt sterk afgeraden. Zoals al aangegeven is het een precisiewerkje en de kleinste fout kan al leiden tot een verkeerde maat van uw nieuwe kozijnen. Tijdens de montage blijkt dan dat de kozijnen niet passen en dan bent u nog verder van huis én betaalt u veel meer. De kozijnen moeten opnieuw worden ingemeten, de kozijnen worden opnieuw geproduceerd en de montage zal pas later plaats kunnen vinden.

  In de meeste gevallen is het dus verstandig om een professional de kozijnen te laten inmeten. Als u ervoor kiest om uw kunststof te laten plaatsen door een bedrijf doet u er goed aan om ook het inmeten aan hetzelfde bedrijf over te laten. Wanneer één bedrijf zowel het inmeten als de montage regelt, heeft u meer zekerheid. Blijkt bij de montage dat het inmeten onverhoopt toch verkeerd is gegaan, ligt het probleem bij het bedrijf en niet bij u.

  KozijnPlan verzorgt het hele proces voor u!

  Bij KozijnPlan willen we kwaliteit leveren en we willen u tijdens het gehele proces zo veel mogelijk ontzorgen. Daarom verzorgen we dan ook het hele traject voor u, van A tot Z. Dit betekent dat ook de inmeting door ons wordt verzorgd. Een deskundige bouwtechnisch inmeter zal bij u langskomen om alles zorgvuldig in te meten en om de wensen nogmaals met u te bespreken. Zo weet u zeker dat uw kozijnen uiteindelijk perfect zullen passen en volledig aan uw wensen voldoen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico