Wil je met ons in contact komen?

  Kozijnen inmeten

  Wanneer je nieuwe kozijnen hebt gekocht, is de eerste stap het inmeten van de kozijnen. Een belangrijke stap, want bij een verkeerde inmeting kan er uiteindelijk niet goed gemonteerd worden.

  Hoe gaat het kozijnen inmeten precies in zijn werk?

  Bij het inmeten van de kozijnen wordt de maat van jouw nieuwe kozijnen bepaalt. Dit wordt gedaan door aan de buitenzijde van muur tot muur de maten op te nemen; zowel horizontaal als verticaal.

  Om er zeker van te zijn dat de maat klopt, kan er het beste op meerdere plekken worden gemeten. Hierbij is boven, onder en midden het meest voor de hand liggend. De kleinste maat is hierbij uiteindelijk leidend.

  Hiermee is het inmeten echter nog niet klaar. Bij het verticale inmeten is er vaak nog sprake van een raamdorpel. In dat geval moet er nog één centimeter van de maat af worden gehaald. Daarnaast zal ook de montagewijze nog van invloed zijn op de definitieve maat. Afhankelijk van de gekozen montagewijze zal er namelijk nog één of enkele centimeters van de maat af gehaald dienen te worden.

  Een deskundige inmeting is van groot belang

  Het inmeten van de kozijnen lijkt heel simpel, maar dat is niet het geval. Het is een precisiewerkje en vraagt de nodige ervaring en aandacht. Omdat meetfouten voor problemen kunnen zorgen, is een deskundige inmeting van groot belang.

  Kosten besparen door zelf kozijnen in te meten?

  Dit klinkt heel aantrekkelijk, maar wordt sterk afgeraden. Zoals al aangegeven is het een precisiewerkje en de kleinste fout kan al leiden tot een verkeerde maat van jouw nieuwe kozijnen. Tijdens de montage blijkt dan dat de kozijnen niet passen en dan ben je nog verder van huis én betaal je veel meer. De kozijnen moeten opnieuw worden ingemeten, de kozijnen worden opnieuw geproduceerd en de montage zal pas later plaats kunnen vinden.

  In de meeste gevallen is het dus verstandig om een professional de kozijnen te laten inmeten. Als je ervoor kiest om jouw kunststof te laten plaatsen door een bedrijf doe je er goed aan om ook het inmeten aan hetzelfde bedrijf over te laten. Wanneer één bedrijf zowel het inmeten als de montage regelt, heb je meer zekerheid. Blijkt bij de montage dat het inmeten onverhoopt toch verkeerd is gegaan, ligt het probleem bij het bedrijf en niet bij jou.

  KozijnPlan verzorgt het hele proces voor jou!

  Bij KozijnPlan willen we kwaliteit leveren en we willen je tijdens het gehele proces zo veel mogelijk ontzorgen. Daarom verzorgen we dan ook het hele traject voor jou, van A tot Z. Dit betekent dat ook de inmeting door ons wordt verzorgd. Een deskundige bouwtechnisch inmeter zal bij je langskomen om alles zorgvuldig in te meten en om de wensen nogmaals met jou te bespreken. Zo weet je zeker dat jouw kozijnen uiteindelijk perfect zullen passen en volledig aan jouw wensen voldoen.

  Laat je kozijnen professioneel inmeten

  Het nauwkeurig inmeten van kozijnen is essentieel voor een perfecte pasvorm. Onze experts zorgen voor een precieze meting, zodat jouw kozijnen precies passen. Laat ons je helpen! Vul vandaag nog ons formulier in voor een afspraak.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico