Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen laten plaatsen

  Als u nieuwe kozijnen aanschaft is niet alleen de keuze voor een kozijn van belang, maar ook de montagewijze. Veel mensen kiezen ervoor om de kozijnen te laten plaatsen door ervaren monteurs. Dat is een verstandige keuze, omdat het zelf plaatsen van kozijnen veel risico’s met zich meebrengt. Bent u op zoek naar een bedrijf die de kunststof kozijnen voor u plaatst? Bij KozijnPlan koopt u uw kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Onze adviseurs vertellen u hier graag meer over tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

  Wanneer u besluit om de kozijnen te laten plaatsen, wilt u natuurlijk wel weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe het plaatsen van de kozijnen precies in zijn werk gaat. Wij zetten deze informatie graag voor u op een rijtje.

  Wie gaat jouw nieuwe kunststof kozijnen plaatsen?

  Als je hebt besloten om jouw kunststof kozijnen te laten plaatsen, dien je eerst nog een keuze te maken voor een partij die ze komt plaatsen. Een logische en gebruikelijke keuze is om het bedrijf waar de kozijnen gekocht zijn ook de plaatsing te laten doen. Je doet dan zaken met slechts één partij en dat zal je vele voordelen opleveren. Denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan de verantwoordelijkheid. Mocht er onverhoopt toch iets misgaan zit je niet tussen twee partijen in en hoef je niet met beide partijen iets te regelen. Het bedrijf zelf is dan verantwoordelijk en zal dan ook zelf met een oplossing komen.

  Daarnaast is het natuurlijk wel mogelijk om jouw kozijnen te kopen bij de ene partij en een andere partij het te laten monteren. Dit wordt echter in de meeste gevallen sterk afgeraden. Mocht je toch besluiten om dit te doen, kijk dan goed of dit consequenties zal hebben voor bijvoorbeeld de garantie op de kozijnen.

  Het belangrijkste is in ieder geval dat je goed vooronderzoek doet en dat je kiest voor een bedrijf die de kozijnen op een correcte wijze monteert, waar kwaliteit belangrijk is en waar je ook kunt rekenen op service en garantie.

  Stappenplan kunststof kozijnen laten plaatsen

  Ondanks dat je de kozijnen niet zelf plaatst, is het natuurlijk wel goed om te weten hoe de kozijnen geplaatst gaan worden.

  Stap 1: Kozijnen nameten
  Vooraf heeft een technisch inmeter de maat van jouw kozijnen bepaalt. Voor een perfecte montage wordt gecontroleerd of de maatvoering van de geleverde kozijnen klopt.

  Stap 2: Demontage oude kozijnen
  Eerst worden de draaidelen en het glas verwijderd waarna het frame van het kozijn doormidden gezaagd wordt zodat ook het kozijn verwijderd kan worden. Alle overgebleven resten worden opgeruimd en de spouw wordt vrij gemaakt.

  Stap 3: Plaatsing van de kozijnen
  Er zijn meerdere mogelijkheden om de kozijnen te plaatsen waarbij montage op kunststof stelkozijnen vaak de beste manier is. In dat geval wordt eerst het stelkozijn in de spouw geplaatst met behulp van slagpluggen waarna alle ontstane kieren gedicht worden. Vervolgens wordt het kozijn waterpas geplaatst en wordt het goed afgesteld. Daarna wordt er gekit en wordt een kantlat geplaatst die openingen en daarmee tocht moet voorkomen. Als laatste wordt het glas en het beslag geplaatst en kan de beschermfolie van het kozijn verwijderd worden.

  Stap 4: Afwerking van de kozijnen
  Voor een perfect resultaat worden jouw kozijnen aan de binnen- en buitenzijde afgewerkt. Ook worden er vensterbanken en indien gewenst horren geplaatst. Als laatste worden de ramen ook voorzien van slotjes voor de inbraakveiligheid.

  Stap 5: Opruimen
  Onze monteurs zorgen ervoor dat ze alles netjes achterlaten.

  Stap 6: Eindcontrole
  De monteurs doen samen met jou een eindcontrole. Jij kijkt of alles naar wens geplaatst is en of alles naar behoren werkt.

  Kosten kunststof kozijnen laten plaatsen

  Hoeveel kozijnen moeten er worden geplaatst? Hoe groot zijn de kozijnen? Moet er een steiger aan te pas komen? Hoeveel dagen werk zit erin? Hoeveel monteurs komen jouw kozijnen plaatsen?

  Dit zijn slechts een aantal vragen die beantwoordt dienen te worden voordat er een schatting van de kosten kan worden gemaakt. Het is dan ook erg lastig om een prijs te noemen die voor elke situatie geldt. Om deze reden werken we bij KozijnPlan dan ook altijd met een aanbieding op maat. Eén van onze adviseurs komt bij je langs voor een adviesgesprek op maat en een visuele inspectie. Op basis hiervan kan onze adviseur bepalen wat de totale kosten zullen zijn. Zo voorkomen we dat je een prijsindicatie krijgt die veel hoger of juist veel lager is dan de uiteindelijke kosten.

  Het zal hoe dan ook duurder zijn om jouw kozijnen te laten plaatsen dan wanneer je de kozijnen zelf plaatst. De voordelen van het laten plaatsen zijn echter erg groot en voor veel mensen is de keuze dan ook snel gemaakt; zij kiezen voor zekerheid en laten het plaatsen van kozijnen over aan ervaren monteurs.

  Kunststof kozijnen laten plaatsen door KozijnPlan

  Bij KozijnPlan koopt je jouw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. We werken met VCA gecertificeerde monteurs en we plaatsen zo veel mogelijk op kunststof stelkozijnen (indien de situatie het toelaat). Daarnaast heb je bij ons 20 jaar garantie en onze service afdeling staat altijd voor je klaar. Denk je erover om jouw kozijnen te laten vervangen door KozijnPlan? Je kunt een gratis en vrijblijvend adviesgesprek inplannen met een van onze adviseurs bij je thuis. Zo kun je alles rustig bespreken en na afloop krijg je een vrijblijvende aanbieding op maat.

  Ik wil een aanbieding op maat!

  Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico