Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen met roeden

  Roeden kunnen een perfecte aanvulling zijn voor jouw nieuwe kunststof kozijnen. Dankzij de roeden op het glas in jouw nieuwe kozijnen creëer je een klassieke uitstraling. Ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe kozijnen voor jouw jaren 30-woning.

  Wat zijn roeden?

  Vaak wordt er gesproken over kunststof kozijnen met roeden, maar de roeden hebben niet zozeer te maken met de kozijnen. Het gaat eigenlijk om ramen of glas met roeden. Roeden zijn namelijk een soort latjes op of in het glas die ervoor zorgen dat het raam wordt verdeeld in meerdere vakken.

  Kozijnen met roeden zijn voornamelijk te vinden bij oudere huizen met een traditionele stijl. Dit komt omdat het vroeger nog niet mogelijk was om grote ramen te maken. De roeden werden toen gebruikt om van verschillende kleine stukken glas een groot raam te kunnen maken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig, maar de uitstraling die roeden creëren is nog steeds erg geliefd. Er wordt dan ook nog veel voor gekozen, met name door bewoners van oude jaren 30-woningen.

  Soorten roeden

  Je kunt verschillende keuzes maken met betrekking tot kunststof kozijnen met roeden:

  • Het plaatsen van roeden kan op verschillende manieren, namelijk tussen het glas, op het glas of glasdelende roeden.
  • De breedte van de glasroeden kan variëren.
  • Het aantal glasroedes op het glas is afhankelijk van jouw wensen.

  Wanneer kun je kiezen voor roeden?

  Het meest gangbare glas van tegenwoordig is over het algemeen geschikt voor glasroeden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het populaire HR++ glas of HR+++ glas. En natuurlijk kun je niet alleen kiezen voor kunststof kozijnen met roeden, maar ook voor kunststof openslaande deuren met roeden of een kunststof voordeur met roeden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we vertellen het je graag.

  Wat kost dubbel glas met roeden?

  Als je kiest voor kunststof kozijnen met roeden is de prijs logischerwijs hoger dan wanneer je kiest voor kunststof kozijnen zonder roeden. Hoeveel duurder het zal zijn, is lastig te bepalen omdat het van vele zaken afhankelijk is.

  Wil je bijvoorbeeld 4 vakken? Dan heb je één verticale en één horizontale glasroede nodig. Wil je een raam met 8 vakken? Dan heb je nog steeds één verticale glasroede nodig, maar wel 3 horizontale. Ook de manier van plaatsen bepaalt voor een belangrijk deel de kosten. Zo zijn glasdelende roeden duurder dan roedes op het glas.

  Voor een reëel kostenplaatje kun je het beste een afspraak maken voor een adviesgesprek op maat bij jou thuis. Eén van onze adviseurs zal dan de situatie bij je thuis bekijken en jouw wensen met je bespreken. Op basis hiervan ontvang je een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen met roeden inclusief montage.

  Wil je meer informatie of ook een aanbieding op maat ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 088 600 1300 of vul ons contactformulier in.

  We staan voor je klaar!

  Onze medewerkers plannen graag samen met jou een afspraak in. Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico