Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen met roeden

  Roeden kunnen een perfecte aanvulling zijn voor uw nieuwe kunststof kozijnen. Dankzij de roeden op het glas in uw nieuwe kozijnen creëert u een klassieke uitstraling. Ideaal als u bijvoorbeeld op zoek bent naar nieuwe kozijnen voor uw jaren 30-woning.

  Wat zijn roeden?

  Vaak wordt er gesproken over kunststof kozijnen met roeden, maar de roeden hebben niet zozeer te maken met de kozijnen. Het gaat eigenlijk om ramen of glas met roeden. Roeden zijn namelijk een soort latjes op of in het glas die ervoor zorgen dat het raam wordt verdeeld in meerdere vakken.

  Kozijnen met roeden zijn voornamelijk te vinden bij oudere huizen met een traditionele stijl. Dit komt omdat het vroeger nog niet mogelijk was om grote ramen te maken. De roeden werden toen gebruikt om van verschillende kleine stukken glas een groot raam te kunnen maken. Tegenwoordig is dit niet meer nodig, maar de uitstraling die roeden creëren is nog steeds erg geliefd. Er wordt dan ook nog veel voor gekozen, met name door bewoners van oude jaren 30-woningen.

  Soorten roeden

  U kunt verschillende keuzes maken met betrekking tot kunststof kozijnen met roeden:

  • Het plaatsen van roeden kan op verschillende manieren, namelijk tussen het glas, op het glas of glasdelende roeden.
  • De breedte van de glasroeden kan variëren.
  • Het aantal glasroedes op het glas is afhankelijk van uw wensen.

  Wanneer kunt u kiezen voor roeden?

  Het meest gangbare glas van tegenwoordig is over het algemeen geschikt voor glasroeden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het populaire HR++ glas of HR+++ glas. En natuurlijk kunt u niet alleen kiezen voor kunststof kozijnen met roeden, maar ook voor kunststof openslaande deuren met roeden of een kunststof voordeur met roeden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op, we vertellen het u graag.

  Wat kost dubbel glas met roeden?

  Als u kiest voor kunststof kozijnen met roeden is de prijs logischerwijs hoger dan wanneer u kiest voor kunststof kozijnen zonder roeden. Hoeveel duurder het zal zijn, is lastig te bepalen omdat het van vele zaken afhankelijk is.

  Wilt u bijvoorbeeld 4 vakken? Dan heeft u één verticale en één horizontale glasroede nodig. Wilt u een raam met 8 vakken? Dan heeft u nog steeds één verticale glasroede nodig, maar wel 3 horizontale. Ook de manier van plaatsen bepaalt voor een belangrijk deel de kosten. Zo zijn glasdelende roeden duurder dan roedes op het glas.

  Voor een reëel kostenplaatje kunt u het beste een afspraak maken voor een adviesgesprek op maat bij u thuis. Eén van onze adviseurs zal dan de situatie bij u thuis bekijken en uw wensen met u bespreken. Op basis hiervan ontvangt u een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen met roeden inclusief montage.

  Wilt u meer informatie of ook een aanbieding op maat ontvangen? Neem dan telefonisch contact met ons op door te bellen naar 088 600 1300 of vul ons contactformulier in.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico