Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen: naar binnen of naar buiten draaiend raam?

  De indeling van jouw nieuwe kunststof kozijnen bepaal je helemaal zelf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kozijn met een vast raam of voor een kozijn met een draaikiepraam. Maar naar welke kant draait het draaikiepraam dan eigenlijk open en bepaal je dat zelf?

  Scroll verder

  Kunststof kozijnen naar binnen draaiend

  De ramen van onze kunststof kozijnen draaien altijd naar binnen toe. Hier heb je zelf dus geen keuze in. Dat de ramen naar binnen draaien is bij kunststof kozijnen erg gebruikelijk en in veel gevallen ook standaard. Daarnaast heeft het voor veel mensen ook de voorkeur.

  De voordelen van naar binnen draaiende ramen

  Maar waarom draaien kunststof kozijnen naar binnen open? Het werkt voor de gebruiker het makkelijkst als het raam naar binnen open gaat. Dit heeft meerdere redenen.

  1. De wind krijgt geen vat

  Als er bijvoorbeeld een harde windvlaag komt terwijl je jouw raam open hebt staan, kan de wind er geen vat op krijgen. Dit in tegenstelling tot ramen die naar buiten open gaan. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken bij openstaande ramen en harde wind.

  2. Horren in uw ramen

  Daarnaast werkt het erg gemakkelijk met een inzethor. Als je jouw raam open wilt zetten, hoef je namelijk niet eerst de hor eruit te halen, het raam open te doen en vervolgens de hor weer terug te plaatsen. Nee, je kunt gewoon simpel het raam opendoen zonder andere handelingen te verrichten. Als de hor eenmaal in jouw kozijn zit, hoeft het er dus eigenlijk niet meer uit.

  3. Het raam opendoen

  Als laatste is het simpelweg ook gewoon makkelijker om een raam naar binnen open te doen dan naar buiten. Hiervan is vooral sprake als je het raam ver open wilt zetten. Als jouw raam naar buiten opengaat, moet je erg ver reiken om het raam in de gewenste stand te zetten. Bij naar binnen draaiende ramen kun je het raam gewoon simpel naar je toe trekken.

  Meer weten of advies over naar binnen draaiende ramen?

  Onze medewerkers helpen je graag verder! Ons Klant Contact Center staat je graag te woord en plant indien gewenst een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in bij jouw thuis met een van onze adviseurs. Neem gerust contact op door te bellen naar 088 600 1300 of vul het online contactformulier in.

  We staan voor je klaar!

  Onze medewerkers adviseren je graag. Laat je gegevens achter in ons contactformulier, dan nemen wij contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico