Nieuwe ramen, deuren en kozijnen zijn de beste investering in uw woning

Heeft uw woning nog oude ramen, deuren en kozijnen? Het is hoog tijd om daar verandering in te brengen! De hoge energierekeningen, het vele onderhoud en de daarbij behorende onderhoudskosten, rotte kozijnen en een slechte isolatie van uw woning. Het kan allemaal verleden tijd zijn als u overgaat op kunststof kozijnen, ramen en deuren. 

En nú is het moment om te investeren. De gasprijzen rijzen de pan uit waardoor u veel geld kwijt bent aan uw energierekening. En het betreft niet alleen de gasprijzen, maar álles wordt steeds maar duurder. Wat is er dan beter dan structureel besparen? Met kunststof kozijnen kan het! U doet eenmaal een grote investering, maar u verdient het ook weer terug.

 • Dankzij de uitstekende isolatiewaardes kunt u tot wel 30% op de energierekening besparen.
 • De kozijnen hoeven niet meer geschuurd en geschilderd te worden, waardoor u bespaart op de hoge schilderkosten.   
 • Dankzij de huidige subsidie voor kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u al meteen geld terugkrijgen van uw investering. 

Is de investering te groot voor nu?

Geen probleem, u heeft nog steeds de mogelijkheid om kunststof kozijnen, ramen en deuren aan te schaffen zonder dat u in een keer een groot bedrag kwijt bent. Met ons ‘kozijnplan’ bent u al vanaf een klein bedrag per maand eigenaar van nieuwe kunststof kozijnen, ramen en deuren. Ideaal als u meteen wil starten met besparen. 

Kunststof kozijnen, ramen en deuren van KozijnPlan zijn de beste investering!

 • U kiest voor zekerheid dankzij de 20 jaar garantie.
 • Kwaliteit gegarandeerd dankzij kunststof kozijnen van de topmerken Schüco of Veka.
 • Kunststof kozijnen inclusief montage door VCA gecertificeerde monteurs.
 • Wij verzorgen alles voor u: van het adviesgesprek tot aan de service.

Ja, ik wil ook investeren in kunststof kozijnen, ramen en/of deuren!

Vraag dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Eén van onze adviseurs komt graag bij u thuis langs om u alles te vertellen over onze producten en de mogelijkheden voor u. Bel ons of vul een contactformulier in en we maken een afspraak met u. 
 

Houten kozijnen vervangen door kunststof: dé 3 belangrijkste redenen

Zijn uw houten kozijnen aan vervanging toe? Dan is dit het moment om voor kunststof te kiezen! Veel mensen maken de overstap van houten kozijnen naar kunststof kozijnen en dat is niet voor niets. Er zijn genoeg redenen om voor kunststof te kiezen, maar er zijn drie redenen die er uitspringen en die veelvuldig genoemd worden door klanten.

Nooit meer schuren en schilderen

Het schuren en schilderen van de houten kozijnen is een vervelende, tijdrovende en intensieve klus die ook nog eens veel kosten met zich meebrengt als het wordt uitbesteed. Tel daar nog eens bij op dat u deze klus elke 5 jaar weer opnieuw moet doen en u heeft redenen genoeg om een goed alternatief te zoeken waarbij u minder onderhoud heeft. En dat alternatief is er: kunststof kozijnen!

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvriendelijke kozijnen die u nooit meer hoeft te schuren en schilderen. Slechts één keer per jaar met een simpel sopje schoonmaken is al voldoende!

Besparen op de energiekosten én onderhoudskosten

Alles wordt alsmaar duurder en alle kosten die u kunt besparen is dan mooi meegenomen. Kunststof kozijnen beschikken over uitstekende isolatiewaardes die beter zijn dan de isolatiewaarde van houten kozijnen. Dankzij deze uitstekende isolatiewaarde is uw woning beter geïsoleerd en kunt u flink besparen op de energierekening, tot wel 30%! Daarnaast zorgt het nooit meer schuren en schilderen van uw kozijnen ook voor een besparing op de onderhoudskosten. U zult vooral veel geld besparen als u voor het onderhoud altijd een schilder inhuurde. 

Een duurzame keuze waarvoor u subsidie kunt ontvangen

Al lange tijd wordt het belang van duurzaamheid benadrukt en steeds meer mensen maken tegenwoordig dan ook duurzamere keuzes. Woningen met houten kozijnen voldoen vaak niet aan de duurzame wensen van de bewoners en de overstap naar kunststof kozijnen is dan een logische stap. Kunststof kozijnen zijn namelijk de meest duurzame keuze vergeleken met houten kozijnen en aluminium kozijnen. Dit is met name dankzij de uitstekende isolatiewaardes, de lange levensduur en de mogelijkheid tot recyclen.

Houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen met HR++ glas is een duurzame keuze die de overheid graag stimuleert. U kunt daarom nu subsidie aanvragen voor kunststof kozijnen met HR++ glas. Dit is dus hét moment om uw houten kozijnen te vervangen en kunststof kozijnen aan te schaffen.

Laat u ook uw houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen?

Een uitstekende keuze! Wij komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. Bij ons profiteert u van een aantal aantrekkelijke voordelen:

 • 20 jaar service & garantie
 • Betaling in termijnen mogelijk
 • Met onze Veka of Schüco kunststof kozijnen inclusief vakkundige montage bent u verzekerd van kwaliteit

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via 088-6001357 of vul een contactformulier in op onze website

Kunststof kozijnen subsidie aanvragen

Bent u van plan om kunststof kozijnen aan te schaffen daarvoor subsidie aan te vragen? Wij helpen u graag op weg met meer informatie over kunststof kozijnen subsidie aanvragen. Want voor welke kunststof kozijnen kan er subsidie aangevraagd worden, wanneer kan de aanvraag gedaan worden en hoe gaat de aanvraag in zijn werk? U leest het hieronder.

Voordat u kunststof kozijnen subsidie gaat aanvragen

Heeft u een subsidie gevonden waar u gebruik van wilt maken, bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE)? Dan is het belangrijk om eerst de voorwaarden goed door te nemen voordat u de kozijnen daadwerkelijk aanschaft. Het zou natuurlijk zonde zijn als u voor de door u uitgekozen kunststof kozijnen geen subsidie kunt aanvragen. Vóór uw aankoop kunt u dan ook altijd nog even bij het bedrijf waar u de kozijnen koopt navragen of de betreffende kozijnen en het bijbehorende glas in aanmerking komen.

De subsidies hebben vaak betrekking op verduurzaming en een verbetering van de isolatie dus kies in ieder geval altijd voor goed isolerende kozijnen. Om in aanmerking te komen voor kunststof kozijnen subsidie geldt in de meeste gevallen dan ook dat de kozijnen én het glas aan een bepaalde isolatiewaarde moeten voldoen. Voor de meeste subsidies zal dit een isolatiewaarde rond de 1,1 of lager moeten zijn. 

De aanvraag

Als u er zeker van bent dat u voor uw kunststof kozijnen subsidie kunt aanvragen, kunt u tot koop overgaan. Daarna is het tijd om de subsidie aanvraag in te dienen. Dit gaat vrijwel altijd volledig digitaal en kan vaak pas nádat de kozijnen zijn geplaatst. Tijdens de aanvraag zult u verschillende specificaties over de kozijnen en het glas moeten vermelden. Deze kunt u opvragen bij het bedrijf waar u de kozijnen heeft gekocht.  

Wilt u een stappenplan? Kijk dan op de website van de subsidieverstrekker. Voor het aanvragen van de ISDE subsidie kunt u het stappenplan bekijken op de website van de RVO

Na de aanvraag

Als u alle gegevens correct heeft ingevuld kunt u de aanvraag indienen. De subsidieverstrekker zal er naar gaan kijken en indien alles voldoet aan de voorwaarden zult u het subsidiebedrag ontvangen. Zo geniet u dus extra voordelig van uw nieuwe kunststof kozijnen! Heeft u het geld even niet voorhanden, maar wilt u wel graag nieuwe kunststof kozijnen waarvoor u subsidie kunt aanvragen? Dan is ons betaalplan de oplossing! U heeft dan al voor een klein bedrag per maand nieuwe kunststof kozijnen.

Kiest u ook voor kunststof kozijnen waarvoor u subsidie kunt aanvragen?

Wilt u ook graag kunststof kozijnen subsidie aanvragen en bent u nog op zoek naar geschikte kozijnen? Dan zijn kunststof kozijnen van KozijnPlan een uitstekende keuze! Met onze kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka bent u verzekerd van topkwaliteit en uitstekende isolatiewaardes. Dankzij de montage door onze vakkundige monteurs weet u zeker dat alles goed geplaatst is en u jarenlang onbezorgd kunt genieten van de vele voordelen. We geven dan ook niet voor niets 20 jaar garantie!

Neem contact met op met KozijnPlan!

Vul het contactformulier in en we nemen contact met u op om u meer informatie te geven of om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat in te plannen met een van onze adviseurs. 
 

Kunststof kozijnen RAL 9010

Ongetwijfeld een van de populaire standaard kleuren voor kunststof kozijnen: RAL 9010. Een neutrale kleur die eigenlijk altijd wel bij elke woning past. Niet gek dus dat veel mensen voor deze kleur kiezen voor hun nieuwe kunststof kozijnen. U ook? Wij doen u graag een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat voor kunststof kozijnen RAL 9010.

Wanneer kies ik voor kunststof kozijnen RAL 9010?

Zoals gezegd passen kunststof kozijnen RAL 9010 eigenlijk wel bij elke woning. Met de keuze voor RAL 9010 zit u dus altijd goed! Als u een donkere gevel, donkere voegen of een donker interieur heeft steken kunststof kozijnen RAL 9010 daar mooi tegen af. Maar ook bij een lichte kleur van uw gevel, binnenmuur of interieur passen kunststof kozijnen in de kleur RAL 9010.

Kunststof kozijnen RAL 9010: binnen, buiten of allebei?

Als u heeft besloten om voor kunststof kozijnen RAL 9010 te kiezen bent u er nog niet. Wilt u dan alleen de buitenkant van uw kozijnen in die kleur? Of ook de binnenkant? Of wellicht zelfs beide? Het is allemaal mogelijk! We kunnen onze kunststof kozijnen aan de binnen- en buitenzijde van een andere kleur voorzien*. Als u dus bijvoorbeeld besluit dat uw kunststof kozijnen aan de buitenzijde RAL 9010 moeten zijn, maar aan de binnenkant RAL 9001 is dat zeker mogelijk! 

* Voor de binnenzijde van onze kunststof kozijnen leveren we bij KozijnPlan standaard RAL 9010 of RAL 9001.

Het verschil tussen kunststof kozijnen RAL 9010, 9001 en 9016

Al die verschillende RAL-kleuren zorgen nogal eens voor verwarring. Vooral de RAL-kleuren 9010, 9001 en 9016 worden door elkaar gehaald. Vele mensen weten wel dat RAL 9010, RAL 9001 en RAL 9016 kleuren zijn met een witte tint maar welke RAL-kleur nou precies welke kleur wit is …? Dat blijkt in de praktijk vaak lastig. We zetten het graag voor u op een rijtje:

 • RAL 9001: crèmewit
 • RAL 9010: zuiverwit
 • RAL: 9016: wit

Kleuren RAL 9001, RAL 9010 & RAL 9016

Let op: de kleuren die u ziet kunnen afwijken van de werkelijkheid i.v.m. uw beeldinstellingen.

Is één van bovenstaande kleuren de perfecte kleur voor uw nieuwe kozijnen? Vraag dan direct een aanbieding op maat aan en ontdek wat de kosten voor uw nieuwe kunststof kozijnen zullen zijn. Plant u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs? Dan kunt u de kleurstalen bekijken die de adviseur zal meenemen. Zo bent u zeker van de juiste kleurkeuze. 

Toch liever een andere kleur?

Ook dat is mogelijk! Onze kunststof kozijnen zijn in vrijwel alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Naast kunststof kozijnen RAL 9010, RAL 9001 en RAL 9016 kunt u bijvoorbeeld ook kiezen voor de kleuren antracietgrijs (RAL 7016), staalblauw (RAL 5011) of dennengroen (RAL 6009). Het zijn uw kozijnen dus de beslissing ligt volledig bij u! Bent u er nog niet uit en wilt u advies van een van onze adviseurs? Neem dan gerust contact met ons op
 

Geniet van de lente met openslaande deuren of een schuifpui

Zodra de eerste lentezon weer begint te schijnen kunt u niet alleen buiten, maar ook binnen achter glas weer genieten van de warmte van de zon. Nog lekkerder is het als u buiten naar binnen kunt halen, bijvoorbeeld met kunststof openslaande deuren of een kunststof schuifpui.

Haal buiten naar binnen en geniet van de lente

Openslaande deuren en een schuifpui zijn ideaal wanneer u huis en tuin bij elkaar wilt betrekken. Zet de deuren of de schuifpui open en u heeft één groot geheel waarbij u binnen optimaal kunt genieten van buiten en andersom. Ideaal in de lente, maar natuurlijk ook in de zomer! En ook als u de openslaande deuren of schuifpui dicht laat, zult u binnen genieten van het weer buiten dankzij de grote raampartijen en de vele lichtinval. 

Ook in de herfst en winter is het genieten!

Niet alleen in de lente en zomer hebben openslaande deuren of een schuifpui voordelen te bieden, ook in de herfst en winter is het genieten! Want hoe lekker is het om binnen een goed uitzicht te hebben op de sneeuw in uw tuin? Of in de herfst lekker van de warmte genieten met een kop koffie of thee en buiten het onstuimige herfstweer te zien? Ook dat is heerlijk! U geniet dus in alle seizoenen van uw openslaande deuren of schuifpui.

De voordelen van openslaande deuren

Openslaande deuren hebben een aantal aantrekkelijke voordelen te bieden:

 • Huis en tuin worden één doordat u ze bij elkaar betrekt.
 • Veel lichtinval door de grote raampartijen.
 • Een grote doorgang als u de deuren allebei volledig opent.
 • De openslaande deuren kunnen ook gebruikt worden als achterdeur.

Naast de voordelen zijn er natuurlijk ook nadelen te vinden voor openslaande deuren. Het grootste nadeel waardoor veel mensen uiteindelijk toch voor een schuifpui kiezen is de draaicirkel van de openslaande deuren. Om de deuren open te kunnen zetten, dient deze draaicirkel altijd vrij te zijn. Dit betekent dus dat u daar rekening mee moet houden bij het neerzetten van bijvoorbeeld (tuin)meubels. Dit is vooral vervelend als u over een kleine tuin beschikt. 

De voordelen van een schuifpui

Ook als u kiest voor een schuifpui zult u van een aantal voordelen genieten:

 • Huis en tuin worden één doordat u ze bij elkaar betrekt.
 • Veel lichtinval door de grote raampartijen. 
 • Neemt zowel binnen als buiten geen ruimte in beslag.

En natuurlijk geldt ook voor de schuifpui dat er nadelen te benoemen zijn. Het grootste nadeel is dat de schuifpui maar voor een deel open kan, terwijl openslaande deuren helemaal open kunnen. Hierdoor heeft u een minder grote doorgang en het is bijvoorbeeld ook lastiger om uw huis even lekker door te laten waaien. 

Waarom kiezen voor kunststof?

Zowel openslaande deuren als een schuifpui zijn in verschillende materialen verkrijgbaar; denk aan kunststof, hout en aluminium. Hierbij krijgt kunststof tegenwoordig vaak de voorkeur doordat openslaande deuren en schuifpuien van dit materiaal veel voordelen te bieden hebben ten opzichte van hout en aluminium. Zo bent u met kunststof onder andere verzekerd van uitstekende isolatiewaardes en een lange levensduur. 

Heeft u al een keuze gemaakt? We helpen u graag!

Worden het kunststof openslaande deuren, een kunststof schuifpui of twijfelt u nog? Onze adviseurs helpen u in alle gevallen graag verder. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat kunnen ze u alles vertellen over beide producten en kunnen ze u helpen bij het maken van een goede keuze voor uw situatie. Na afloop van het gesprek ontvangt u een aanbieding op maat.

Kunststof kozijnen plaatsen

Het is vrijwel altijd verstandig om kunststof kozijnen plaatsen over te laten aan een professionele en ervaren montageploeg. En ook al weet u zelf niets over kunststof kozijnen plaatsen en besteed u het daarom uit, dat wil niet zeggen dat u niet wilt weten hoe het kunststof kozijnen plaatsen in zijn werk gaat. Het is tenslotte wel uw geld en uw huis. We leggen het graag aan u uit zodat u weet waar u aan toe bent als de monteurs langskomen!

Voorafgaand aan de plaatsing

Na het inmeten kunnen de kozijnen in productie worden genomen. Zodra bekend is wanneer uw kozijnen klaar zullen zijn, kan er een plaatsingsdatum worden afgesproken. Vlak voor deze datum zal er glas bij u thuis bezorgd worden.

Hoe gaat de plaatsing precies in zijn werk?

Voor het proces van kunststof kozijnen plaatsen zullen de monteurs de volgende stappen doorlopen:

 1. Huidige kozijn verwijderen
  - Glas verwijderen
  - Dorpels en stijlen doorzagen
  - Kozijndelen verwijderen
 2. Kunststof stelkozijn plaatsen
  - Stelkozijn op maat maken
  - Spouw controleren
  - Eventueel extra isolatie aanbrengen
  - De nieuwe stelkozijnen met tochtband plaatsen
  - Aanbrengen met slagpluggen
 3. Nieuw kozijn plaatsen
  - Gaten boren
  - Afdichtingsrubbers op het kozijn plaatsen
  - Kozijn plaatsen tussen de stelkozijnen
  - Stelblokjes plaatsen
  - Kozijn vastschroeven
 4. Raam en/of glas monteren
  - Sponning schoonmaken
  - Opengaande ramen, beglazing en eventuele ventilatieroosters plaatsen
  - Kozijn nalopen
  - Glaslat plaatsen 
 5. Nalopen
  - Gaat het raam makkelijk open en dicht?
  - Sloten en scharnieren controleren en eventueel nasmeren.
 6. Afwerking
  - Binnenafwerking: o.a. afkitten, vensterbank en insectenhor plaatsen.
  - Buitenafwerking: o.a. raamdorpelstenen plaatsen.
 7. Eindcontrole
  De kozijnen nalopen met de klant

Dit stappenplan toont slechts in grote lijnen het standaard proces van kunststof kozijnen plaatsen. Naar aanleiding van het inmeten wordt de beste montagewijze voor uw situatie bepaald. Zo weet u zeker dat de kozijnen uiteindelijk goed gemonteerd worden. 

Kunststof kozijnen plaatsen door KozijnPlan

Kwaliteit staat voorop en dat ziet u ook terug in onze montagewijze. En omdat we kwaliteit zo belangrijk vinden verkopen we onze kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Zo weten we zeker dat de kozijnen op de juiste manier geplaatst worden en u jarenlang kunt genieten van de voordelen van kunststof kozijnen. 

Laat u ook uw kunststof kozijnen plaatsen door KozijnPlan?

Vele mensen gingen u al voor! We komen graag bij u thuis langs voor een vrijblijvend en adviesgesprek op maat. Hier vertellen we u alles over onze kunststof kozijnen inclusief montage en u kunt al uw vragen stellen. Na afloop komt onze adviseur met een persoonlijke aanbieding op maat. 

Wilt u een adviesgesprek inplannen? Vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op

Zwarte kunststof kozijnen

U zult het ongetwijfeld gemerkt hebben: zwarte kozijnen zijn helemaal in! Deze trendkleur is ondertussen niet meer alleen te vinden in de bladen, maar is ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zoekt u zwarte kunststof kozijnen? Daarvoor bent u bij KozijnPlan aan het juiste adres!

Zwarte kozijnen: kunststof, hout, aluminium of staal?

Wanneer we het hebben over zwarte kozijnen zijn er maar weinig mensen die meteen aan kunststof kozijnen zullen denken. Vaak worden deze kozijnen meteen geassocieerd met aluminium of staal. Anderzijds denken mensen ook al snel aan zwart geschilderde houten kozijnen. 

Maar wist u eigenlijk wel dat kunststof kozijnen ook in de kleur zwart verkrijgbaar zijn? En wist u ook dat deze veel meer voordelen te bieden hebben ten opzichte van de kozijnen van andere materialen? Ze worden dan ook niet voor niets steeds populairder. 

Kunststof kozijnen staan onder andere bekend om de uitstekende isolatiewaardes, de lange levensduur, de inbraakwerendheid, duurzaamheid en het weinige onderhoud. Wanneer mensen kunststof kozijnen vergelijken met kozijnen van andere materialen wordt dan ook vaak de keuze gemaakt voor kunststof kozijnen. Met name het verschil in isolatiewaardes en het weinige onderhoud geven hierbij de doorslag.

Zwarte kunststof kozijnen zijn dus een uitstekende keuze!

Voor een chique, moderne of industriële uitstraling kiest u voor zwarte kozijnen

Afhankelijk van uw woning creëert u met zwarte kozijnen een chique, moderne of juist een industriële uitstraling. Met name bij een lichte voorgevel steken de zwarte kozijnen mooi af.    

Bij sommige woningen kan zwart ook nogal hard overkomen. In dat geval kunt u overwegen om te kiezen voor antracietgrijze kunststof kozijnen. Deze kleur komt vaak net wat zachter over en ook met deze kleur creëert u een chique, moderne of industriële uitstraling. 

Geïnteresseerd in zwarte kunststof kozijnen van KozijnPlan?

Bij KozijnPlan werken we met kunststof kozijnen van de beste merken. Daarnaast worden onze Veka en Schüco kunststof kozijnen altijd gemonteerd conform de strengste kwaliteitsrichtlijnen. Zo weet u zeker dat u jarenlang plezier zult beleven aan uw kunststof kozjinen. Wij maken onze kozijnen natuurlijk altijd op maat en u kiest dus ook zelf de kleur voor de buitenzijde van uw kozijnen. Voor de binnenzijde leveren we standaard de kleur wit of crèmewit. 

Wilt u meer informatie of een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat? We komen graag bij u langs! Vul het contactformulier in via onze website of neem tijdens werkdagen telefonisch contact met ons op.
 

Houten vs. kunststof kozijnen: het prijsverschil

Twijfelt u tussen houten en kunststof kozijnen? U bent lang niet de enige. Veel mensen zijn nog gewend aan de houten kozijnen, maar zien de voordelen van kunststof kozijnen. Houten en kunststof kozijnen worden dan ook vaak met elkaar vergeleken om tot een goede keuze te komen. Een belangrijk punt waar mensen tijdens deze vergelijking veel aandacht aan besteden is de prijs. Wat is het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen?

Kosten houten kozijnen en kosten kunststof kozijnen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de kosten voor kunststof kozijnen zijn aanzienlijk minder dan de kosten voor houten kozijnen. Over het algemeen kan gezegd worden dat kunststof kozijnen tot wel 30% goedkoper zijn dan houten kozijnen. 

Een van de simpele redenen om het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen te verklaren, is de prijs voor de grondstof. Over het algemeen is de grondstof voor houten kozijnen duurder dan de grondstof die gebruikt wordt voor kunststof kozijnen. Hierdoor zal het uiteindelijke product, het kozijn, natuurlijk ook duurder zijn. De duurdere grondstofprijs voor hout heeft ook te maken met het feit dat men het steeds belangrijker vindt dat het hout duurzaam is en dat er niet zomaar bossen voor worden gekapt. Om deze reden wordt er tegenwoordig gewerkt met labels voor duurzaam hout. En hout met dit label is logischerwijs ook duurder.

Onderlinge prijsverschillen

Zoals gezegd zijn kunststof kozijnen over het algemeen goedkoper. Het is echter wel goed om te weten dat er ook onderlinge prijsverschillen zijn. Zo kan het prijsverschil van kunststof kozijnen bijvoorbeeld komen door het gebruikte kozijnprofiel, de montagewijze, de kwaliteit van het glas en het gebruikte hang- en sluitwerk. Hetzelfde geldt voor prijsverschillen tussen houten kozijnen. 

Prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen tijdens de levensduur

Het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen komt niet alleen tot uiting in de aanschafprijs, ook tijdens de levensduur zijn er prijsverschillen tussen deze twee soorten kozijnen. Dit komt voornamelijk door het onderhoudsproces en de isolatiewaarde.

Houten kozijnen moeten eigenlijk elke 5 jaar geschilderd worden en dit kost natuurlijk tijd en geld. In sommige gevallen zult u er zelf veel vrije tijd insteken, maar vaak komt er ook een schilder aan te pas waardoor de kosten nog hoger zullen zijn. Kunststof kozijnen daarentegen zijn onderhoudsvriendelijk en hebben slechts één keer per jaar een simpel sopje nodig. De kosten voor het onderhoud van kunststof kozijnen zullen dus aanzienlijk lager zijn dan de kosten voor het onderhoud van houten kozijnen.

Daarnaast is de isolatiewaarde van kunststof kozijnen beter dan die van houten kozijnen en dit zult u merken in de energierekening. Dankzij de betere isolatiewaarde gaat er minder snel warmte verloren in uw woning en hoeft u minder vaak de verwarming aan te zetten. 

Kunststof kozijnen in maandelijkse termijnen betalen!

Ondanks het prijsverschil tussen houten en kunststof kozijnen, praten we ook bij kunststof kozijnen nog over een groot bedrag. Wilt u graag kunststof kozijnen, maar vindt u de kosten voor kunststof kozijnen te hoog om in één keer te betalen? Denk dan eens na over termijnbetaling. Met ons betaalplan bent u al vanaf een klein bedrag per maand eigenaar van nieuwe kunststof kozijnen

Ontdek de prijs voor kunststof kozijnen voor uw woning

Bij KozijnPlan krijgt u altijd een aanbieding op maat. Zo weet u meteen aan welke prijs u moet denken voor uw woning en wensen. Bent u benieuwd naar de prijs? Onze adviseur komt graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek! Vul ons contactformulier in en wij nemen contact met u op voor meer informatie en het maken van een afspraak.
 

Kunststof kozijnen profielen

Kunststof kozijnen profielen zijn in principe de basis voor kunststof kozijnen. De kunststof kozijnen merken maken deze profielen en uiteindelijk zal een kunststof kozijnen leverancier de profielen verwerken tot een kunststof kozijn.

Er zijn meerdere soorten kunststof kozijnen profielen. De profielen verschillen niet alleen in uiterlijk van elkaar, maar ook in technische eigenschappen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het aantal luchtkamers of de wanddikte. De kunststof kozijnen profielen spelen dus een belangrijke rol als wordt gekeken naar de kwaliteit van een kunststof kozijn.

Welke kunststof kozijnen profielen zijn er?

Elk kunststof kozijnen merk heeft wel één of meerdere kunststof kozijnen profielen. Er zijn vele kunststof kozijnen merken en dit betekent dat er dus ook ontzettend veel kunststof kozijnen profielen er zijn. Zo heeft het merk Weru kunststof kozijnen al 7 profielen in het aanbod en het merk Veka kunststof kozijnen heeft 5 profielen in het aanbod.

Het zal in veel gevallen dan ook makkelijker zijn om eerst voor een kunststof kozijnen merk te kiezen dat aansluit bij uw wensen. De volgende stap is om de profielen van het gekozen merk te vergelijken en een keuze te maken voor een profiel. De laatste stap is dan om een geschikte kunststof kozijnen leverancier te vinden die het gewenste profiel levert.

Wat is het aanbod kunststof kozijnen profielen bij KozijnPlan?

Als u uw nieuwe kunststof kozijnen aanschaft bij KozijnPlan kunt u kiezen uit de volgende kunststof kozijnen profielen:

 1. Veka Softline
 2. Schüco LivIng Variant
 3. Schüco Corona

Al deze kunststof kozijnprofielen zijn van uitstekende kwaliteit.

Veka Softline
Het Veka Softline profiel is het meest verkochte profiel uit ons assortiment en dat is niet onlogisch. Dit profiel is het nieuwste, maar vooral het meest innovatie profiel van het merk Veka. Het profiel beschikt onder andere over een innovatieve meerkamertechnologie voor een uitstekende isolatie, rondom lopende afdichtingen die voor geluidisolatie, winddichtheid en slagregendichtheid zorgen en stalen versterkingen die bijdragen aan de inbraakveiligheid en vormvastheid. En niet onbelangrijk: het profiel is ook nog eens duurzaam!

Lees hier meer over het Veka Softline kunststof kozijnen profiel.

Schüco LivIng Variant
Ook dit profiel is een nieuw en innovatief profiel, maar dan van het merk Schüco. Dankzij de vernieuwde afdichting (EPDM afdichting) zal de afdichting na verloop van een aantal jaar nog steeds dezelfde kwaliteit bieden wat betreft het voorkomen van tocht en koude. Ook bij dit profiel is er sprake van meerdere luchtkamers voor een goede isolatie. 

Lees hier meer over het kunststof kozijnen profiel Schüco LivIng Variant.

Schüco Corona
Ook het kunststof kozijnen profiel Schüco Corona heeft meerdere luchtkamers voor een uitstekende isolatie. Daarnaast draagt de inbouwdiepte van het profiel ook bij aan de isolatie. Naast dat het profiel goed isoleert is het ook duurzaam en heeft het een design dat passend is voor vrijwel elke woning.

Lees hier meer over het Schüco Corona kunststof kozijnen profiel.

Wilt u advies of meer informatie over kunststof kozijnen profielen?

Onze adviseurs helpen u graag verder! Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat kunnen ze u alle informatie geven met betrekking tot kunststof kozijnen profielen. Ook kunnen ze u adviseren over geschikte kunststof kozijnen voor uw woning én ze maken op basis van het gesprek een aanbieding op maat!

Voor een afspraak of meer informatie kunt ons bellen op 088-6001300 of het contactformulier op onze website invullen
 

Kunststof kozijnen binnen en buiten een andere kleur

Voor de kleur van uw kunststof kozijnen kunt u kiezen uit vrijwel alle RAL-kleuren. Maar is het ook mogelijk om voor meerdere kleuren te kiezen? En kunnen de kunststof kozijnen binnen en buiten een andere kleur hebben? De kleur van uw kozijnen speelt een belangrijke rol en deze vragen zijn dan ook niet onbelangrijk. En om maar meteen antwoord te geven op allebei de vragen: ja!  

Kleuren kunststof kozijnen binnen en buiten

Zoals gezegd kunt u voor de kleur van uw kozijnen kiezen uit vrijwel alle RAL-kleuren. Dit geldt echter wel alleen voor de buitenkant. Voor de binnenkant van de kozijnen leveren we enkel de kleuren wit en crème. Voor de buitenzijde kiest u de kleur helemaal zelf! Het is hierbij dus ook mogelijk om uw kunststof kozijnen binnen en buiten een andere kleur te geven. Kiest u bijvoorbeeld voor witte kozijnen, omdat dit mooi past bij uw interieur, maar vindt u dit dan weer niet mooi bij passen bij de gevel van uw woning? Dan kiest u gewoon een andere kleur zoals monumentgroen, staalblauw of antracietgrijs.

Kiezen voor twee kleuren voor de buitenkant van uw kozijnen

U kunt niet alleen de kunststof kozijnen binnen en buiten een andere kleur geven, ook voor de buitenzijde kunt u kiezen voor twee verschillende kleuren. Bij de kozijnen spreken we over een vast deel en een draaideel. Voor allebei de onderdelen kiest u een kleur. U kunt hierbij dus twee keer dezelfde kleur doorgeven waardoor de kozijnen aan de buitenkant geheel in één kleur zijn, maar u kunt er ook voor kiezen om het draaideel een andere kleur te geven dan het vaste deel.

Een populaire combinatie: (crème)wit en antracietgrijs!

Kozijnen in de kleuren (crème)wit en antracietgrijs is een combinatie die we vaak tegenkomen bij onze klanten. Hierbij is het vaak zo dat de binnenkant van de kozijnen en het vaste deel van de kozijnen aan de buitenkant in de kleur (crème)wit zijn. Voor de draaidelen aan de buitenkant is dan gekozen voor de populaire kleur antracietgrijs. Ook hiermee zijn de kunststof kozijnen binnen en buiten een andere kleur. 

Voor welke kunststof kozijnen kleur kiest u?

Bent u op zoek naar nieuwe kunststof kozijnen en weet u al precies wat u zoekt? Of bent u nog zoekende en weet u bijvoorbeeld nog niet zo goed voor welk kozijnenprofiel of welke kleuren u gaat kiezen? Hoe ver u ook bent in het proces van nieuwe kunststof kozijnen kopen, we helpen u graag verder! Een van onze adviseurs komt graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Neem telefonisch contact met ons op via 088-6001300 of vul het contactformulier in voor meer informatie en/of een afspraak
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

19 May

Heeft uw woning nog oude ramen, deuren en kozijnen? Het is hoog tijd om daar verandering in te brengen!

6 May

Zijn uw houten kozijnen aan vervanging toe? Dan is dit het moment om voor kunststof te kiezen!