Kunststof kozijnen in de zomer

Over het algemeen wordt er gedacht dat kunststof kozijnen voornamelijk in de winter een uitkomst zijn. De grootste voordelen in de winter zijn namelijk dat u door de goede isolatiewaarden kunt genieten van een warm huis en een lage energierekening. Waar men echter niet snel bij stil staat, is dat deze isolatiewaarde óók in de zomer grote voordelen te bieden heeft! En niet alleen door de isolatiewaarden hebben kunststof kozijnen voordelen te bieden in de zomer. Ook het onderhoudsvriendelijke aspect en de veiligheid van kunststof kozijnen bieden u vele voordelen in de zomer. 

Tijdens de hete zomerdagen geniet u van een koelere woning

De zomers in Nederland worden steeds warmer en het kost steeds meer moeite om uw woning tijdens deze zomerdagen koel te houden. Met kunststof kozijnen is dit echter een stuk eenvoudiger. De goede isolatiewaardes van kunststof kozijnen zorgen er namelijk voor dat de warme lucht buiten gehouden wordt en de koele lucht binnen. Hierbij geldt: hoe beter de isolatiewaardes van het kozijn, hoe beter de woning koel gehouden kan worden. Wanneer u de kozijnen combineert met het isolerende HR++ glas, wordt de isolatiewaarde verhoogd en bent u dus nog beter in staat om uw woning koel te houden. 

U hoeft geen onderhoudswerkzaamheden uit te voeren in de zomer

Wanneer de zon op de kozijnen schijnt, wordt de viezigheid van de kozijnen beter zichtbaar. De lente en zomer is dan ook het moment waarop veel mensen hun kozijnen meerdere keren schoonmaken. Met kunststof kozijnen is dit echter niet nodig. Waar andere kozijnen veel vuil aantrekken doordat ze elektrostatisch zijn, is dat bij kunststof kozijnen namelijk niet het geval. Hierdoor zal er slechts in kleine mate sprake zijn van vervuiling. Om de uitstraling van de kozijnen zo goed mogelijk te houden in de loop van de tijd is het wel verstandig om het kozijn minimaal 1 keer per jaar schoon te maken met een simpel sopje.

Daarnaast is de zomer vaak het moment waarop de kozijnen weer eens geschilderd worden. Ook dit is bij kunststof kozijnen niet nodig. De kleur van de kozijnen is tegenwoordig sterk verbeterd ten opzichte van vroeger, waardoor de kozijnen niet meer zullen verkleuren door de zon.  

Als laatste ontstaan er tijdens de zomer vaak kleine beschadigingen op de kozijnen als gevolg van de grote temperatuurschommelingen. Deze beschadigingen moeten gemaakt worden om te voorkomen dat het kozijn verder aangetast wordt en daarmee de kwaliteit verliest. Ook hiervan is geen sprake bij kunststof kozijnen. De temperatuurschommelingen hebben namelijk bijna geen invloed op de kunststof kozijnen. De kozijnen zullen niet uitzetten of krimpen en hierdoor kunnen er ook geen beschadigingen ontstaan. 

Inbrekers lopen uw woning liever voorbij

Ook de veiligheid van kunststof kozijnen is een belangrijk voordeel. Ook dit voordeel wordt meestal geassocieerd met de winter. De donkere dagen zijn namelijk ideaal voor inbrekers. Waar men echter niet zo snel bij stil staat is dat ook de zomerperiode, als iedereen op vakantie gaat, een goede periode voor inbrekers is. Met kunststof kozijnen die voldoen aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning liever voorbij lopen. Stevige kunststof kozijnen en deuren voorzien van gecertificeerd hang- en sluitwerk zorgen ervoor dat het meer tijd kost om in te breken waardoor het risico voor inbrekers vaak te groot is.  

Koop uw nieuwe kunststof kozijnen bij KozijnPlan!

Kunststof kozijnen hebben het hele jaar door vele voordelen te bieden! Wilt u ook genieten van de voordelen van kunststof kozijnen? Koop dan nu uw nieuwe kunststof kozijnen bij KozijnPlan! Als u nu nieuwe kunststof kozijnen aanschaft geniet u deze winter al van de vele voordelen en kunt u volgende zomer ook genieten van een koele woning. Vraag hier een gratis aanbieding op maat aan! 
 

KozijnPlan is de hele zomer geopend!

De zomervakantie breekt weer aan en dat betekent ook dat er voor veel bedrijven andere openingstijden gelden. KozijnPlan is de hele zomer geopend, maar er gelden wel aangepaste openingstijden van week 28 tot en met week 30 (6 juli tot en met 24 juli). In de rest van de zomerperiode zijn wij gewoon volgens de normale openingstijden geopend.

Week 28/29/30:                                  Ma t/m vrij: 09:00 – 17:00 uur
Overige weken zomerperiode:         Ma t/m vrij: 09:00 – 20:30 uur

Wij wensen u een prettige vakantie!

Huren of leasen van kunststof kozijnen

Het huren of leasen van kozijnen is tegenwoordig steeds populairder. Al vanaf een klein bedrag per maand heeft u kunststof kozijnen in uw woning waar u jarenlang van kunt genieten. Bij KozijnPlan kunt u geen kozijnen huren of leasen, maar via het KozijnPlan bent u ook al eigenaar van kunststof kozijnen voor een klein bedrag per maand. Zo is de aankoop van kunststof kozijnen niet langer meer een grote financiële investering waar u jarenlang voor moet sparen.

De voordelen van het huren of leasen van kunststof kozijnen

Het grootste voordeel van het huren of leasen van kozijnen is dat u al vanaf een klein bedrag per maand kunt profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen. Ditzelfde voordeel ervaart u als u kunststof kozijnen aanschaft met ons KozijnPlan. 

Een ander groot voordeel van betaling in termijnen is dat u uw kozijnen al kunt terugverdienen zonder dat u het volledige bedrag heeft betaalt. Zo wordt het financieel nog aantrekkelijker! 

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed en daarmee kunt u op de energierekening besparen. Daarnaast kunt u met kunststof kozijnen ook besparen op de onderhoudskosten. Slechts 1 keer per jaar schoonmaken met een simpel sopje is al voldoende en u hoeft nooit meer te schilderen. Al met al kunt u zo tot wel €83,- per maand besparen!

U profiteert ook van andere voordelen, zoals de veiligheid die kunststof kozijnen te bieden hebben, de lange levensduur en u geniet van een warm huis in de winter en een lekker koel huis in de zomer door de zeer goede isolatiewaardes. 

Welke mogelijkheden heb ik als ik kunststof kozijnen wil huren of leasen?

Huren en leasen zijn twee termen die vaak gebruikt worden als het gaat om het kopen van kunststof kozijnen in termijnen. Dit zijn echter niet de enige mogelijkheden. Veel kunststof kozijnen bedrijven bieden meerdere mogelijkheden aan om in termijnen te betalen. Onderstaande opties zijn de meest voorkomende mogelijkheden:

 • Huren: u betaalt per maand een vooraf afgesproken bedrag voor een bepaalde periode. U bent geen eigenaar. (Deze optie is niet mogelijk bij KozijnPlan). 
 • Leasen: u betaalt per maand een vooraf afgesproken bedrag en zodra de leaseperiode is afgelopen kunt u de kozijnen kopen en eigenaar worden van de kozijnen. (Deze optie is niet mogelijk bij KozijnPlan). 
 • Hypotheek: door een (tweede) hypotheek af te sluiten of aan te passen kunt u ook in termijnen betalen, u leent namelijk geld wat u vervolgens weer met een maandelijks bedrag terugbetaalt.
 • Betaalplan: u betaalt per maand een vooraf afgesproken bedrag voor een bepaalde periode en bent meteen eigenaar van de kozijnen. 

Kunststof kozijnen in termijnen betalen met het KozijnPlan

Met ons KozijnPlan kunt u door middel van een maandelijkse betaling uw kunststof kozijnen financieren. Al vanaf €39,- per maand bent u eigenaar van nieuwe kunststof kozijnen van de topmerken Schüco of Veka inclusief HR++ glas en montage door onze VCA gecertificeerde monteurs. Daarnaast krijgt u 20 jaar garantie en u doet geen aanbetaling. Wilt u kunststof kozijnen kopen in termijnen? U kunt ons bellen of het contactformulier invullen voor een afspraak met één van onze adviseurs. Hij komt graag bij u langs voor een advies over kunststof kozijnen en bespreekt de financiële mogelijkheden.  
 

Geld besparen met kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn een grote investering, maar u kunt uiteindelijk ook veel geld besparen met kunststof kozijnen. Doordat kunststof kozijnen zeer goede isolatiewaardes hebben en onderhoudsarm zijn, zult u in korte tijd al veel geld kunnen besparen.

Geld besparen op het onderhoud van de kozijnen  

Doordat er vroeger veelal houten kozijnen werden gebruikt in woningen zijn er nu nog veel woningen voorzien van deze houten kozijnen. Deze kozijnen moeten in ieder geval één keer in de 5 jaar geschilderd worden en dat kost veel geld. Wanneer u overstapt van houten naar kunststof kozijnen zult u dus veel geld kunnen besparen op het onderhoud van de kozijnen. Waar u normaal gesproken ongeveer €3.500,- betaalt voor een schilderbeurt betaalt u met kunststof kozijnen helemaal niets aan onderhoud. Dit betekent dat u €58,- per maand bespaart. 

Geld besparen op de energierekening 

U bespaart niet alleen onderhoudskosten, maar u zult ook geld besparen op de energierekening. Kunststof kozijnen hebben zeer goede isolatiewaardes. Deze isolatiewaardes worden uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer geld u dus kunt besparen op de energierekening. De U-waarde van aluminium kozijnen ligt gemiddeld tussen de 1,8 en 2,7 en de U-waarde van houten kozijnen is gemiddeld 2,4. Kunststof kozijnen hebben daarentegen een U-waarde van 1,2 en isoleren dan ook het best. 

Wanneer u kunststof kozijnen met isolatieglas plaatst in uw woning zult u per vierkante meter glas gemiddeld ongeveer 30 m3 gas per jaar kunnen besparen. Wanneer we kijken naar de besparing kunt u op jaarbasis €300,- besparen, oftewel €25,- per maand.

De aanschaf van uw kunststof kozijnen terugverdienen 

Kozijnen kopen is een dure aankoop, maar veel mensen beseffen niet dat dit geld ook terugverdiend wordt. Wanneer u kijkt naar de besparing op het onderhoud en op de energierekening blijkt dat u ongeveer €83,- per maand kunt besparen. U zult dus éénmalig een grote investering moeten doen om de kozijnen aan te schaffen, maar vervolgens profiteert u van de besparing en kunt u de kozijnen uiteindelijk eenvoudig terugverdienen. Daarnaast is het bij KozijnPlan ook mogelijk om in termijnen te betalen. Hierdoor is de investering niet meteen zo hoog, maar kunt u wel meteen beginnen met het terugverdienen van de kozijnen doordat u al meteen profiteert van de besparing. 

Kan ik ook geld besparen met houten of aluminium kozijnen?

Wanneer u uw huidige kozijnen zult vervangen voor houten of aluminium kozijnen zult u slechts beperkt geld besparen. Wanneer uw woning hele oude of beschadigde kozijnen had, zult u natuurlijk wel verschil merken in de energiekosten. De isolatiewaardes van nieuwe kozijnen is namelijk sterk verbeterd de afgelopen jaren. Dit geldt voor zowel kunststof, hout als aluminium. Echter, als we naar de U-waardes van deze soorten kozijnen kijken blijkt dat kunststof kozijnen de beste isolatiewaardes hebben en dat u daarmee het meeste geld kunt besparen op de energierekening. Wat betreft de onderhoudskosten zult u natuurlijk alleen geld besparen als u van houten kozijnen overstapt naar kozijnen van een ander soort materiaal, omdat u dan geen schilders kosten meer hebt. 

Wilt u ook geld besparen met kunststof kozijnen?

Vraag dan nu een gratis aanbieding op maat aan en laat u adviseren door één van onze adviseurs. 

Houtlook creëren met kunststof kozijnen

Simpelweg gezegd hebben kunststof kozijnen een groot aantal voordelen te bieden ten opzichte van de andere opties zoals hout en aluminium. Toch was er lange tijd altijd één veelgenoemde reden om geen kunststof kozijnen te kopen: de uitstraling. Houten kozijnen waren vroeger de standaard en hierdoor krijgt de uitstraling van hout vaak de voorkeur. Om aan de wens van een houten uitstraling te voldoen, zijn kunststof kozijnen tegenwoordig in houtlook beschikbaar. Dit betekent dat u kunt genieten van de vele voordelen van kunststof én de uitstraling van houten kozijnen.  

Hoe wordt de houtlook gecreëerd? 

Om een houtlook te creëren bij kunststof kozijnen kan er gebruik worden gemaakt van houtnerf structuur en kan er een houtlookverbinding worden toegepast. Door één of beide opties toe te passen, wordt er eenvoudig een houtlook gecreëerd.

Met houtnerf folie lijkt het net echt
Houtnerf folie bepaalt voor het grootste deel de houten uitstraling van kunststof kozijnen. In de folie is een houtnerfstructuur aangebracht, waardoor de kunststof kozijnen op hout gaan lijken. Dit lijkt zo sterk op hout dat zelfs de kenners het moeilijk vinden om te bepalen of het kunststof of hout is. 
De folie is in meerdere kleuren en structuren te verkrijgen, zodat er altijd een folie is die bij uw wensen past. 

Hout Verbinding Look (HVL): rechte hoek
Een ander kenmerk van houten kozijnen is de hoek die wordt gebruikt, dit betreft een rechte hoek van 90 graden. Kunststof kozijnen hebben daarentegen over het algemeen een schuine hoek van 45 graden. Om de houtlook compleet te maken kan er dus voor gekozen worden om, naast de houtnerf folie, ook te kiezen voor een houtlook verbinding: een hoek van 90 graden. Er zijn echter wel nadelen verbonden aan deze verbinding. Deze is over het algemeen namelijk minder stevig en veilig wanneer deze toegepast wordt bij kunststof kozijnen. Houten kozijnen zijn massief en kunnen veiligheid bieden met een rechte hoek. Kunststof kozijnen zijn echter hol van binnen en hebben daarom een schuine hoek die ervoor kan zorgen dat de kozijnen steviger en daarmee ook veiliger zijn. Om deze reden raden wij HVL dan ook af. Ook door alleen houtnerf folie toe te passen kunt een goede houtlook creëren voor uw kunststof kozijnen. De kans op gebreken is groter bij een houtlook verbinding en daarom zal de garantietermijn ook slechts 10 jaar zijn in plaats van 20 jaar. 

De voordelen van kunststof ten opzichte van hout

Zoals gezegd, hebben kunststof kozijnen veel voordelen te bieden ten opzichte van bijvoorbeeld hout. Kunststof kozijnen hebben dan ook vaak de voorkeur wanneer puur en alleen naar deze voordelen wordt gekeken. Kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld onderhoudsarm, goedkoper dan de andere opties, hebben een zeer goede isolatiewaarde én een zeer lange levensduur. Hout heeft daarentegen veel onderhoud nodig door het schilderwerk. Daarnaast zijn houten kozijnen duurder en is de isolatiewaarde over het algemeen slechter. De levensduur van houten kozijnen is wel ongeveer gelijk aan die van kunststof kozijnen.

Voor een volledige vergelijking tussen kunststof en houten kozijnen kunt u hier verder lezen.

Koop uw kunststof kozijnen met houtnerf folie bij KozijnPlan!

Wilt u graag kunststof kozijnen met houtlook? KozijnPlan maakt uw kozijnen volledig op maat en biedt hierbij ook de mogelijkheid om te kiezen voor houtnerf folie en eventueel een houtverbinding look. Voor een gratis aanbieding op maat kunt u het adviesformulier invullen of u kunt ons bellen. 
 

Waarom kiezen voor duurzame kozijnen?

Een van de redenen om voor duurzame kozijnen te kiezen, is natuurlijk omdat het goed is voor het milieu. Dit is echter niet de enige goede reden om voor duurzame kozijnen te kiezen. Duurzame kozijnen bieden namelijk ook nog een aantal aantrekkelijke voordelen voor uzelf. Zo hebben duurzame kozijnen bijvoorbeeld zeer goede isolatiewaardes waardoor u geld kunt besparen! Dit is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. 

De voordelen van duurzame kozijnen voor u

 1. Met duurzame kozijnen gaat u voor de beste energiedeal. 
 2. U kunt tot wel 70 jaar genieten van uw nieuwe kozijnen.
 3. De kozijnen zijn onderhoudsarm.

Dit betekent dus dat u bijna uw leven lang kunt genieten van uw nieuwe kozijnen zonder dat u er veel onderhoud en kosten aan heeft. Kozijnen zijn natuurlijk wel een grote investering, maar met duurzame kozijnen is deze investering snel terugverdiend door de besparing op de energiekosten en de onderhoudskosten. Zodra de kozijnen zijn geplaatst, heeft u er bijna geen omkijken meer naar. Eén keer per jaar even met een simpel schoonmaken is al voldoende. 

Kunststof kozijnen zijn een duurzame keuze

Kunststof kozijnen zijn zijn zeer geschikt wanneer u wilt kiezen voor duurzame kozijnen. Dit wordt bepaald door de duurzaamheid tijdens het productieproces, tijdens de gebruiksduur en ná de levensduur. Als kunststof kozijnen op deze punten worden vergeleken met houten en aluminium kozijnen blijkt ook nog eens dat kunststof de beste duurzame keuze is.

Duurzaamheid tijdens het productieproces

Het productieproces van kunststof kozijnen kan niet volledig duurzaam worden genoemd, maar er zijn wel verbeteringen doorgevoerd waardoor de duurzaamheid sterk is verbeterd. Met verscherpte regels die de duurzaamheid moeten verbeteren en toezicht op Europees niveau weet u zeker dat de kunststof kozijnen zo duurzaam mogelijk geproduceerd worden.

Het productieproces van houten en aluminium kozijnen is daarentegen minder duurzaam. Om houten kozijnen te produceren is er houtkap nodig en dit gebeurt nog steeds vaak illegaal waardoor er vele bossen verdwijnen. Daarnaast wordt het materiaal voor aluminium kozijnen uit de grond gehaald. Voor beide productieprocessen geldt dat dit meer energie kost en ook daardoor minder duurzaam is.

Duurzaamheid tijdens de gebruiksduur

Kunststof kozijnen gaan tot wel 70 jaar mee. Dit betekent dat u hoogstwaarschijnlijk maar één keer in uw leven nieuwe kozijnen hoeft aan te schaffen en dat betekent dat er geen nieuwe kozijnen geproduceerd hoeven te worden. Oftewel, hoe minder er geproduceerd hoeft te worden, hoe minder uitstoot er is en hoe beter het is voor het milieu. 
Voor aluminium kozijnen geldt dat de levensduur rond de 40 jaar ligt, voor zachthouten kozijnen is dit 20 jaar en voor hardhouten kozijnen is dit 75 jaar. Bij aluminium en zachthouten kozijnen heeft u dus een grote kans dat u niet één, maar twee keer in uw leven kozijnen moet aanschaffen en dat betekent dat er weer meer uitstoot is door de productie.   

Ook het feit dat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, draagt bij aan de duurzaamheid. Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden en schoonmaken kan al met een simpel sopje. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het onderhoud van de kozijnen. 
Aluminium kozijnen vragen ook weinig onderhoud waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt is, maar voor houten kozijnen geldt dat ze ongeveer om de 5 jaar geschilderd moeten worden waarbij er veel schadelijke stoffen vrijkomen. 

Daarnaast bepalen ook de isolatiewaardes van de kozijnen in hoeverre een kozijn duurzaam is gedurende de levensduur. Hoe beter de isolatiewaardes, hoe minder de CO2 uitstoot en dus hoe beter voor het milieu. Hierbij geldt dat een lage isolatiewaarde beter is. De U-waarde van kunststof kozijnen is het beste met een gemiddelde U-waarde tussen de 1 en de 2, terwijl aluminium kozijnen een gemiddelde U-waarde van 1,8 tot 2,7 hebben en houten kozijnen een gemiddelde U-waarde van 2,4 hebben. 

Duurzaamheid ná de levensduur 

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk wat er met de kozijnen gebeurt ná de levensduur. Zijn kozijnen bijvoorbeeld recyclebaar? Ja, zowel kunststof als houten en aluminium kozijnen zijn recyclebaar. Echter, kunststof kozijnen zijn voor 100 procent recyclebaar. En dit is niet één keer het geval, maar veel vaker. Kunststof kozijnen kunnen namelijk tot wel 10 keer hergebruikt worden!

Koop uw duurzame kunststof kozijnen door middel van maandelijks betalen!

Wilt u ook graag duurzame kunststof kozijnen aanschaffen? Dat kan bij KozijnPlan! Wilt u graag kunststof kozijnen, maar heeft u het geld even niet beschikbaar? Ook dan kunt u bij ons uw nieuwe kozijnen kopen. U heeft bij ons namelijk de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Zo kunt u al voor een klein bedrag per maand genieten van nieuwe kunststof kozijnen met de bijbehorende voordelen zoals een lagere energie energierekening.

Vul online het adviesformulier in of bel ons voor een afspraak en een gratis aanbieding op maat. 

5 fabels over kunststof kozijnen

Er worden nog vaak dingen gezegd als ‘kunststof kozijnen zien eruit als plastic’, ‘kunststof kozijnen zijn lelijk’ en ‘kunststof kozijnen zijn duur’. Maar klopt dit allemaal wel? Kunststof kozijnen hadden vroeger een slecht imago door een aantal slechte kwaliteitseigenschappen, maar in de loop van de tijd zijn er vele verbeteringen doorgevoerd. Kunststof kozijnen behoren daardoor nu tot de top van de kozijnenmarkt, maar het slechte imago uit het verleden blijft bestaan. Hierdoor gaan er nog veel fabels rond. 

Fabel 1: kunststof kozijnen zien eruit als plastic

De uitstraling van uw kozijnen is van groot belang en de fabel dat kunststof kozijnen lelijk zijn en eruitzien als plastic zorgen er vaak voor dat mensen afknappen op kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen hebben echter zo’n grote verbeterslag gemaakt in de uitstraling dat steeds meer mensen kunststof kiezen omdat de kunststof kozijnen de gewenste uitstraling geven en omdat ze de kunststof kozijnen mooi vinden. Daarnaast zijn kunststof kozijnen tegenwoordig ook in houtlook beschikbaar. Bij deze kozijnen hebben zelfs de experts moeite om het verschil te zien tussen houten en kunststof kozijnen. Met kunststof kozijnen in houtlook hebt u dus de voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout.  

Fabel 2: kunststof kozijnen zijn duur

Een andere reden waarom veel mensen afknappen op kunststof kozijnen is omdat ze te duur zouden zijn, maar ook dit is een fabel. Kozijnen zijn nu eenmaal geen kleine uitgave, maar kunststof kozijnen zijn de goedkoopste kozijnen die er te vinden zijn. Ze zijn namelijk tot wel 30% goedkoper dan houten en aluminium kozijnen. 

Fabel 3: kunststof kozijnen vragen om veel onderhoud

Deze fabel heeft met name te maken met de viezigheid die kunststof zou aantrekken. Hierdoor wordt gedacht dat kunststof veel onderhoud nodig heeft. Ook dit klopt niet. Kunststof kozijnen zijn namelijk niet elektrostatisch en trekken daardoor dus ook vrijwel geen vuil aan. Kunststof kozijnen zijn dus juist onderhoudsarm en u hoeft ze dus niet vaak schoon te maken. Slechts een of twee keer per jaar schoonmaken met een simpel sopje is al voldoende. 

Fabel 4: kunststof kozijnen zijn van slechte kwaliteit

Doordat het uiterlijk van kunststof kozijnen vroeger werd vergeleken met het uiterlijk van plastic, werd er ook vaak gedacht dat de kozijnen niet stevig zijn. Hierdoor bestond er het idee dat kunststof kozijnen van slechte kwaliteit zijn, maar het tegendeel is waar. Kunststof kozijnen zijn juist zeer stevig en worden vaak ook nog eens verzwaard met een stalen frame voor extra stevigheid. In combinatie met goed hang- en sluitwerk zijn kunststof kozijnen inbraakwerend. 

Fabel 5: kunststof kozijnen verkleuren

Vroeger was er inderdaad sprake van dat kunststof kozijnen wel eens vergeelden door bijvoorbeeld de invloed van de zon. Ook op dit vlak zijn kunststof kozijnen sterk verbeterd. De weersinvloeden, zoals regen, zon en de invloeden van zee, hebben vrijwel geen invloed op de kozijnen waardoor de kozijnen niet verkleuren en de uitstraling van de kozijnen dus ook niet wordt aangetast.

Kunststof kozijnen behoren tot de top van de kozijnenmarkt

Kunststof kozijnen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben mede daardoor veel voordelen te bieden. Zo zijn kunststof kozijnen niet alleen onderhoudsvriendelijk en hebben ze een goede prijs, ze zijn ook duurzaam, beschikbaar in elke gewenste uitstraling, ze gaan lang mee én met kunststof kozijnen kunt u op de energiekosten besparen. Met al deze voordelen behoren kunststof kozijnen ondertussen met recht tot de top van de kozijnenmarkt.

Geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan voor slechts €39,- per maand?  

KozijnPlan is uw betrouwbare leverancier van topmerken kunststof kozijnen inclusief montage en afwerking voor een scherpe prijs. Bij KozijnPlan kunt u al nieuwe kunststof kozijnen aanschaffen voor een klein bedrag per maand. Zo heeft u met ons betaalplan al vanaf €39,- per maand nieuwe kunststof kozijnen voor uw woning. 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Vul dan ons adviesformulier in
 

Vergelijking kunststof en houten kozijnen

Bij het kopen van nieuwe kozijnen blijkt dat er nog steeds veel mensen zijn die twijfelen tussen kunststof en houten kozijnen. Houten kozijnen waren vroeger de standaard en heeft daardoor in eerste instantie nog veelal de voorkeur. Echter, zodra kunststof en houten kozijnen met elkaar worden vergeleken, wordt uiteindelijk vaak de keuze voor kunststof kozijnen gemaakt.   

Kunststof kozijnen in het kort 

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren steeds meer in opkomst. Na een aantal sterke verbeteringen die in het verleden zijn doorgevoerd, behoren kunststof kozijnen tegenwoordig tot de top van de markt met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Voor een betaalbare prijs heeft u al zeer goede kunststof kozijnen die onder andere over zeer goede isolatiewaardes beschikken, een lange levensduur hebben en onderhoudsarm zijn. Daarnaast zijn kunststof kozijnen volledig op maat en naar wens te maken. Er zijn verschillende kleuren mogelijk en het is zelfs mogelijk om kunststof kozijnen met houtnerfstructuur te laten maken. Zo kunt u genieten van de voordelen van kunststof en de uitstraling van hout. 

Voordelen kunststof kozijnen

 • Betaalbaar;
 • goede prijs-kwaliteitsverhouding;
 • onderhoudsarm;
 • meerdere kleuren en folies mogelijk (ook houtnerfstructuur);
 • zeer goede isolatiewaardes;
 • zeer stevig, inbraakwerend én brandveilig;
 • lange levensduur van 50 tot 70 jaar;
 • zeer duurzaam;
 • volledig op maat en naar eigen wens.

Nadelen kunststof kozijnen

 • kleur kan niet overgeschilderd worden;
 • er mag niet in geboord worden. 

Houten kozijnen in het kort

Houten kozijnen waren vroeger erg populair. Dit kwam met name doordat de uitstraling van de houten kozijnen zeer geliefd was. Daarnaast was de kwaliteit van houten kozijnen in het verleden ook zeer goed. Tegenwoordig hebben de kozijnen van andere materialen, met name kunststof, zeer sterke veranderingen doorgevoerd waardoor houten kozijnen niet meer tot de beste in de markt behoren. Zo is de isolatiewaarde van houten kozijnen nog wel goed, maar houten kozijnen bieden zeker niet meer de beste isolatiewaardes. 

Voordelen houten kozijnen

 • uitstraling van een typisch Nederlands kozijn;
 • goede isolatiewaardes;
 • stevig en inbraakwerend;
 • middelmatige tot lange levensduur (afhankelijk van het gekozen hout);
 • overschilderbaar.

Nadelen houten kozijnen

 • relatief duur;
 • vragen veel onderhoud: schilderen en schoonmaken;
 • gevoelig voor weersinvloeden (grote kans op houtrot). 

Wat zijn nu precies de verschillen tussen kunststof en houten kozijnen?

Om een goede vergelijking te kunnen maken tussen de twee soorten kozijnen is het belangrijk om de verschillen van de belangrijkste onderdelen in kaart te brengen. 

 • Prijs: kunststof kozijnen zijn zeer betaalbaar en tot wel 30% goedkoper dan houten kozijnen.
 • Onderhoud: kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsarm in tegenstelling tot houten kozijnen die veel onderhoud, zoals schilderwerk, vragen. 
 • Isolatie: de isolatiewaarde van kunststof kozijnen is met een gemiddelde U-waarde van 1,2 beter dan de gemiddelde U-waarde van 2,4 van houten kozijnen. 
 • Uiterlijk: kunststof kozijnen zijn in verschillende kleuren en folies te verkrijgen (ook houtstructuur). Houten kozijnen hebben de typische Nederlandse uitstraling en zijn in de gewenste kleur te schilderen. 
 • Levensduur: kunststof kozijnen gaan gemiddeld 50 tot 70 jaar mee. Zachthouten kozijnen gaan gemiddeld 20 jaar mee en hardhouten kozijnen gaan gemiddeld 70 tot 75 jaar mee. 
 • Veiligheid: zowel kunststof als houten kozijnen zijn zeer stevig en inbraakwerend. Kunststof kozijnen zijn daarnaast ook nog eens brandveilig. 
 • Duurzaamheid: kunststof kozijnen zijn zeer duurzaam in vergelijking met houten kozijnen. Dit komt door het productieproces, de levensduur, het onderhoudsproces en de mogelijkheid tot recyclen. 

Kunststof kozijnen van KozijnPlan

Bij KozijnPlan zijn we overtuigd van de kwaliteit van kunststof kozijnen. We verkopen kunststof kozijnen van de topmerken Schüco en Veka en kunnen door de zeer goede kwaliteit wel 20 jaar garantie bieden! Daarnaast profiteert u bij ons ook van achteraf betalen, dus geen aanbetaling, en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Bent u geïnteresseerd in nieuwe kunststof kozijnen van KozijnPlan? Voor een gratis adviesgesprek en een offerte op maat kunt u het adviesformulier invullen of u kunt ons bellen.
 

Subsidie voor kunststof kozijnen in 2020

Bij het aanschaffen van kunststof kozijnen kunt u in 2020 weer subsidie aanvragen via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis. 

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

De subsidie vanuit de SEEH loopt alweer enige tijd en is beschikbaar tot en met 31 december 2020. U kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als u minimaal twee energiebesparende maatregelen treft en aan een minimum aan isolatiewaarde en oppervlakte voldoet. De energiebesparende maatregelen die onder de SEEH vallen, zijn:

 • spouwmuurisolatie;
 • gevelisolatie;
 • dakisolatie;
 • vloerisolatie en/of bodemisolatie;
 • hoogrendementsglas; 

Daarnaast dient u zowel eigenaar als bewoner te zijn van de woning waarvoor u de maatregelen uitvoert. Voor de volledige voorwaarden kunt u kijken op de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

Beschikbaar budget

Voor de SEEH is een budget van €84 miljoen ter beschikking gesteld. Hierbij geldt dat er een maximale subsidie van €10.000,- per woning uitgekeerd wordt. U krijgt met deze subsidie dus tot wel ongeveer 20% van uw investering terug en dat is een hele mooie besparing! Wees er wel snel bij, want er zijn sinds september 2019 al 8362 aanvragen gedaan.   

Subsidie aanvragen

Als u gebruik wilt maken van de subsidie, kunt u dit online aanvragen bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) nadat de energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd. 

Koop uw kunststof kozijnen bij KozijnPlan

Kunststof kozijnen van KozijnPlan inclusief HR++ glas vallen ook onder de energiebesparende maatregelen. Met het aanschaffen van onze kunststof kozijnen en het uitvoeren van nog een andere energiebesparende maatregel kunt u dus al aanspraak maken op de subsidie! Voor aanvullende informatie en een speciale aanbieding op maat kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door te bellen.  

Coronavirus

In verband met de Corona crisis in Nederland wordt onze dienstverlening aangepast aan de richtlijnen van het RIVM. Dit doen we om u als klant en onze medewerkers te beschermen. Dit betekent onder andere afstand houden, geen handen schudden en de afspraak afzeggen als er gezondheidsklachten zijn. Dit is momenteel erg belangrijk volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

23 Jul

Over het algemeen wordt er gedacht dat kunststof kozijnen voornamelijk in de winter een uitkomst zijn.

2 Jul

De zomervakantie breekt weer aan en dat betekent ook dat er voor veel bedrijven andere openingstijden gelden.

15 Jun

Het huren of leasen van kozijnen is tegenwoordig steeds populairder.