Wil je met ons in contact komen?

  Soorten glas

  Glas kennen we in bijzonder veel soorten en afwerkingsvormen en hoewel we het allerliefste HR++ glas aanraden vertellen we je graag over andere soorten. We kennen enkel glas of float glas, dubbel of HR++ glas en triple of HR+++ glas. Deze zijn leverbaar in vele afwerkingen en met verschillende coatings, je zou echt helemaal los kunnen gaan hierop. Maar let wel - elke extra optie brengt extra kosten met zich mee.

  Isolatiewaarde

  Handig om te weten: De isolatiewaarde van glas wordt uitgedrukt in Watt per vierkante meter per graad temperatuurverschil, W/m2K. Lager is dus beter!

  Enkel- of float glas

  We passen deze soort glas nooit toe bij kunststof kozijnen. Het wordt tegenwoordig bijna uitsluitend toegepast bij binnendeuren wegens de geringe isolatiewaarde. En natuurlijk als basisproduct voor verdere verwerking tot dubbel, triple en gelaagd glas.

  Dubbel- of HR++ glas

  Dit is op dit moment het meest verkochte glas. Het isoleert heel goed en is heel betaalbaar. Dankzij de uitstekende isolatie bespaar je per jaar honderden euro’s op het stoken en verdien je de investering vanzelf terug. De isolatiewaarde is zelfs zo goed dat hij vaak die van de omliggende muren overtreft. Ons HR++ glas heeft een isolatiewaarde van 1,1 W/m2K en een geïsoleerde spouwmuur ongeveer 1,7 W/m2K. Dan is het zonde om bijna het dubbele te betalen voor triple glas vinden wij. Alleen als jouw muren al bijzonder goed geïsoleerd zijn zowel in de spouw als aan de binnen- of buitenkant dan heeft het zin om triple glas te kiezen.

  Triple of HR+++ glas

  Dit is het best isolerende glas en haalt bijna de dubbele isolatiewaarde van dubbel glas. De kosten zijn ook ongeveer het dubbele maar de besparing op het stoken echter niet omdat andere factoren zoals de isolatiewaarde van de muren dan roet in het eten gooien. Veel mensen kiezen daarom dan ook voor HR++ glas. Een reden om toch voor triple glas te kiezen kan zijn vanwege de betere geluidsdemping, bijvoorbeeld als je aan een drukke straat woont. Het grote nadeel van triple glas geplaatst in onze zeer isolerende profielen is dat je tot aan het einde van de middag grote condens plekken op de ramen kunt krijgen. Dit is voor ons ook de reden dat we voor particulier gebruik géén triple glas zullen leveren.

  Coatings

  Dankzij moderne technieken kennen we hierin diverse innovaties zoals zonwerende, warmtewerende, zelfreinigende en anti-condens coatings.

  Zonwerende coating

  Zonwerend wordt toegepast op plaatsen waar bijna de hele gevel uit glas bestaat en het dus heel lastig is om het in de zomer koel te houden. Deze coating reflecteert een deel van de warmte terug naar buiten. Veelal wordt hier ook gekozen voor een vorm van getint glas welke de warmte absorbeert.

  Warmtewerende coating

  Deze zien we in het normale HR++ glas terug en reflecteert een deel van de warmte terug naar binnen en dat is natuurlijk waar we de warmte willen houden. Dit is ook één van de redenen waarom HR++ glas zo goed isoleert! Deze coating bestaat uit lagen zilver en metaaloxiden die zijn aangebracht door middel van kathodische vacuüm-pulverisatie. Dankzij dit proces is er bijna geen sprake meer van een andere kleurbeleving dan bij helder glas.

  Zelfreinigende coating

  Deze coating zorgt ervoor dat onder de inwerking van uv licht samen met hemelwater het raam zichzelf reinigt. We zien hierin een toepassing op moeilijk bereikbare plaatsen. Nadeel van dit systeem is dat sommige mensen klagen over “paarse strepen” op de ruit hoewel dit lang niet voor iedereen geldt.

  Anti condens coating

  Dit is een harde, isolerende coating aan de buitenzijde van het glas. Dit vermindert de kans op condensvorming en verbetert dus het zicht met name in de morgen. In de praktijk wordt dit weinig toegepast door de relatief hoge kosten.

  Verschillende afwerking

  Bijna iedereen kiest voor gewoon transparant vlak glas maar bij voordeuren is er meer variatie. Daar wordt regelmatig gekozen voor figuurglas of glas met een textuur erin. Dit glas is wel wat kostbaarder maar wordt gezien als passend bij een voordeur mede door de privacy. Zelfs kruisroedes kunnen worden verwerkt in het dubbel glas zodat er altijd wat te kiezen is.

  Onze adviseurs vertellen je graag meer over de mogelijkheden en de toepassing van dit glas in onze kunststof kozijnen.

  We staan voor je klaar!

  We helpen je graag met de keuze voor glas. Vul ons formulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico