Wil je met ons in contact komen?

  Verschillende soorten ramen

  De meest populaire soorten ramen in kunststof kozijnen zijn het draai-kiep raam, valraam en natuurlijk het vaste raam. Het goedkoopste is het vaste raam en daarna het valraam. Het draai-kiep raam kost het meest, maar is wel het meest flexibel.

  Scroll verder

  Wat is een draai-kiep raam?

  Een draai-kiep raam is een raam die zowel open kan vallen als draaien zoals een deur. Het mooie van de val stand is dat het niet snel inregent. Ook zorgt het voor een goede ventilatie. Praktisch is dat het raam ook open kan draaien zodat het desgewenst lekker kan doortochten. Nog een voordeel is dat het raam naar binnen opent zodat het gemakkelijk kan worden gewassen.

  Wat is een valraam?

  Een valraam is een raam die over de horizontale as kan open kiepen of vallen. Vaak wordt een valraam gebruikt in de badkamer en wc. Om de privacy te behouden worden valramen vaak hoog in de muur geplaats. Dit zorgt ook voor een goede ventilatie.

  Wat is een vast raam?

  Een vast raam is een raam welke niet kan worden geopend. Vaak zijn deze te vinden naast een raam die wel kan worden geopend, zoals een draaikiep raam.

  Andere soorten ramen

  Het schuifraam dankt zijn naam aan het feit dat hij open kan schuiven. Het voordeel daarvan is dat er geen ruimte om het raam heen nodig is voor het openen. We kennen deze soort natuurlijk allemaal van de welbekende schuifpui. Wil je meer weten? Dan kan je bellen tijdens kantooruren naar 088 600 1300 of vul je een contactformulier in op onze website.

  Veiligheid van de verschillende soorten ramen

  Veel mensen denken dat een geopend raam - ook een raam geopend op de kiep stand - geheel veilig is tegen braak maar dat is nooit het geval. Zorg er dus altijd voor dat alle deuren en ramen zijn gesloten als je het huis verlaat zodat ongewenste elementen geen kans krijgen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico