Soorten ramen

De meest populaire soorten ramen in kunststof kozijnen zijn het draai-kiep raam, valraam en natuurlijk het vaste raam. Het goedkoopste is het vaste raam en daarna het valraam. Het draai-kiep raam kost het meest, maar is wel het meest flexibel. 

Wat is een draai-kiep raam?

Een draai-kiep raam is een raam die zowel open kan vallen als draaien zoals een deur. Het mooie van de val stand is dat het niet snel inregent en dat er zo makkelijk geventileerd kan worden. Heel praktisch is dat het raam ook open kan draaien zodat het desgewenst lekker kan doortochten. Nog een voordeel is dat het raam naar binnen opent zodat het gemakkelijk kan worden gewassen.

Wat is een valraam?

Een valraam is een raam die over de horizontale as kan open kiepen of vallen. Vaak worden deze gebruikt in de badkamer en wc en zijn ze hoog in de muur geplaatst. Zo blijft de privacy behouden en kan er worden geventileerd.

Vast raam

Een vast raam is een raam welke niet kan worden geopend. Vaak zijn deze te vinden naast een raam die wel kan worden geopend, zoals een draaikiep raam.

Andere soorten ramen

Het schuifraam dankt zijn naam aan het feit dat hij open kan schuiven. Het voordeel daarvan is dat er geen ruimte om het raam heen nodig is voor het openen. We kennen deze soort natuurlijk allemaal van de welbekende schuifpui. Wilt u meer weten? Belt u dan tijdens kantooruren 088-6001300 of vult u een contactformulier in op de website.

Veiligheid

Veel mensen denken dat een geopend raam - ook een raam geopend op de kiep stand - geheel veilig is tegen braak maar dat is nooit het geval. Zorgt u er dus altijd voor dat alle deuren en ramen zijn gesloten als u het huis verlaat zodat ongewenste elementen geen kans krijgen. Benieuwd of er adviseurs in uw regio werkzaam zijn? Neem dan contact met ons op.

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

8 Mar

Uw huidige kozijnen zijn aan vervanging toe en u bent op zoek naar nieuwe. Dan wilt u natuurlijk wel gaan voor de beste kozijnen.

21 Feb
8 Feb

Bent u op zoek naar een kunststof kozijn met verdiept profiel? Of wilt u weten wat een verdiept profiel is? Dan zit u hier goed!