Wil je met ons in contact komen?

  5 fabels over kunststof kozijnen

  Er worden nog vaak dingen gezegd als ‘kunststof kozijnen zien eruit als plastic’, ‘kunststof kozijnen zijn lelijk’ en ‘kunststof kozijnen zijn duur’. Maar klopt dit allemaal wel? Kunststof kozijnen hadden vroeger een slecht imago door een aantal slechte kwaliteitseigenschappen, maar in de loop van de tijd zijn er vele verbeteringen doorgevoerd. Kunststof kozijnen behoren daardoor nu tot de top van de kozijnenmarkt, maar het slechte imago uit het verleden blijft bestaan. Hierdoor gaan er nog veel fabels rond.

  Fabel 1: kunststof kozijnen zien eruit als plastic

  De uitstraling van kozijnen is van groot belang. De fabel dat kunststof kozijnen lelijk zijn en eruitzien als plastic zorgen er vaak voor dat mensen afknappen. Kunststof kozijnen hebben echter zo’n grote verbeterslag gemaakt in de uitstraling dat steeds meer mensen kunststof kiezen omdat ze de gewenste uitstraling geven en omdat ze de kunststof kozijnen mooi vinden. Daarnaast zijn kunststof kozijnen tegenwoordig ook in houtlook beschikbaar. Bij deze kozijnen hebben zelfs de experts moeite om het verschil te zien tussen houten en kunststof kozijnen. Met kunststof kozijnen in houtlook heb je dus de voordelen van kunststof, maar de uitstraling van hout.

  Fabel 2: kunststof kozijnen zijn duur

  Een andere reden waarom veel mensen afknappen op kunststof kozijnen is omdat ze te duur zouden zijn, maar ook dit is een fabel. Kozijnen zijn nu eenmaal geen kleine uitgave, maar kunststof kozijnen zijn vaak de goedkoopste kozijnen die er te vinden zijn. Ze zijn namelijk tot wel 30% goedkoper dan houten en aluminium kozijnen.

  Fabel 3: kunststof kozijnen vragen om veel onderhoud

  Deze fabel heeft met name te maken met de viezigheid die kunststof zou aantrekken. Hierdoor wordt gedacht dat kunststof veel onderhoud nodig heeft. Ook dit klopt niet. Kunststof kozijnen zijn namelijk niet elektrostatisch en trekken daardoor dus ook vrijwel geen vuil aan. Kunststof kozijnen zijn dus juist onderhoudsarm en je hoeft ze daardoor niet vaak schoon te maken. Slechts een of twee keer per jaar schoonmaken met een simpel sopje is al voldoende.

  Fabel 4: kunststof kozijnen zijn van slechte kwaliteit

  Doordat het uiterlijk van kunststof kozijnen vroeger werd vergeleken met het uiterlijk van plastic, werd er ook vaak gedacht dat de kozijnen niet stevig zijn. Hierdoor bestond er het idee dat kunststof kozijnen van slechte kwaliteit zijn, maar het tegendeel is waar. Kunststof kozijnen zijn juist zeer stevig en worden vaak ook nog eens verzwaard met een stalen frame voor extra stevigheid. In combinatie met goed hang- en sluitwerk zijn kunststof kozijnen inbraakwerend.

  Fabel 5: kunststof kozijnen verkleuren

  Vroeger was er inderdaad sprake van dat kunststof kozijnen wel eens vergeelden door bijvoorbeeld de invloed van de zon. Ook op dit vlak zijn kunststof kozijnen sterk verbeterd. De weersinvloeden, zoals regen, zon en de invloeden van zee, hebben vrijwel geen invloed op de kozijnen waardoor de kozijnen niet verkleuren en de uitstraling van de kozijnen dus ook niet wordt aangetast.

  Kunststof kozijnen behoren tot de top van de kozijnenmarkt

  Kunststof kozijnen zijn van zeer goede kwaliteit en hebben mede daardoor veel voordelen te bieden. Zo zijn kunststof kozijnen niet alleen onderhoudsvriendelijk en hebben ze een goede prijs, ze zijn ook duurzaam, beschikbaar in elke gewenste uitstraling, ze gaan lang mee én met kunststof kozijnen kun je op de energiekosten besparen. Met al deze voordelen behoren kunststof kozijnen ondertussen met recht tot de top van de kozijnenmarkt.

  Geïnteresseerd in kunststof kozijnen van KozijnPlan voor slechts €49,- per maand?

  KozijnPlan is jouw betrouwbare leverancier van topmerken kunststof kozijnen inclusief montage en afwerking voor een scherpe prijs. Bij KozijnPlan kun je al nieuwe kunststof kozijnen aanschaffen voor een klein bedrag per maand. Zo heb je met ons betaalplan al vanaf €49,- per maand nieuwe kunststof kozijnen voor jouw woning.

  Ik wil een aanbieding op maat!

  Onze adviseurs maken voor jou een aanbieding op maat. Je hebt al nieuwe kunststof kozijnen vanaf €49,- per maand. Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico