Wil je met ons in contact komen?

  Kozijn ventilatie

  Het dagelijks ventileren van jouw woning is van groot belang. Voor velen zal dit niks nieuws zijn, maar er is vaak wel onduidelijkheid over de wijze van ventileren. In de praktijk blijkt dat mensen het vaak voldoende vinden om het raam tijdelijk even open te zetten, maar dit zorgt niet voor voldoende ventilatie. Waarom is dit niet voldoende en hoe moet het dan wel?

  Het belang van dagelijks ventileren

  Er wordt vaak gezegd dat dagelijks ventileren van groot belang is. Woningen worden tegenwoordig ook steeds beter geïsoleerd door bijvoorbeeld goed isolerende kunststof kozijnen te plaatsen. Dit is natuurlijk goed, omdat er bijvoorbeeld minder warmte verloren gaat en je daardoor een lagere energierekening hebt. Het betekent echter wel dat de noodzaak om jouw woning dagelijks goed te ventileren steeds groter wordt, omdat er anders geen frisse lucht in jouw woning komt.

  Door te ventileren zorg je voor een constante stroom van frisse lucht. Door deze frisse lucht voorkom je dat er vocht wordt vastgehouden in jouw woning en creëer je een gezond binnenklimaat. Wanneer een woning niet of niet goed geventileerd wordt, kan er tot wel 10 liter vocht vrijkomen. Het vocht zorgt voor beslagen ramen, tast de luchtkwaliteit aan en kan voor gezondheidsproblemen zorgen, maar ook schimmel en vochtoverlast zijn gevolgen van veel vocht in huis.

  Mogelijkheden om jouw woning goed te ventileren

  Voor een goed geventileerde woning is constante ventilatie nodig (24 uur per dag). Alleen dan komt er telkens nieuwe frisse lucht in jouw woning. Alleen tijdelijk even het raam openzetten is dus niet voldoende. Zodra het raam weer dicht is, zal de frisse lucht namelijk ook verdwijnen. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw woning 24 uur per dag te ventileren:

  1. 24 uur per dag de ramen open laten staan.
  2. Ventilatieroosters open laten staan.
  3. Ventilatiestand van kozijnen gebruiken.

  Het 24 uur per dagen openen van de ramen is natuurlijk lang niet altijd de beste manier. Het wordt op deze manier namelijk vaak veel te koud of juist veel te warm in de woning. Het openzetten van ventilatieroosters is daarentegen wel een goede manier om te ventileren. Op deze manier komt er wel frisse lucht in jouw woning, maar wordt de temperatuur in jouw woning niet te veel aangetast (te warm of te koud). De derde optie is over het algemeen de beste optie. Kunststof kozijnen met een draaikiepraam kunnen tegenwoordig uitgerust worden met een ventilatiestand. Hierdoor is het mogelijk om zeer eenvoudig én veilig te ventileren. De ventilatiestand van de draaikiepramen is namelijk zo gemaakt dat er wel goed geventileerd kan worden, maar dat inbrekers geen kans hebben.

  Kiezen voor kunststof kozijnen met een ventilatiestand

  Ben je toe aan nieuwe kozijnen en wil je kunststof kozijnen met een ventilatiestand zodat je goed kunt ventileren? Dan kun je terecht bij KozijnPlan. Bij ons is het namelijk mogelijk om kunststof kozijnen met een extra ventilatiestand voor de (draai)kiep ramen aan te schaffen. Voor een aanbieding op maat kun je contact met ons opnemen.

  Ventileer jouw woning!

  Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico