Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijn met ventilatierooster

  Je hebt het vast al wel eens gehoord: ventileren in uw woning is van groot belang. Bij het kopen van nieuwe (kunststof) kozijnen houden veel mensen dan ook rekening met de ventilatiemogelijkheden. Een van de keuzes die je daarbij kunt maken is kiezen voor een kozijn met ventilatierooster: een eenvoudige manier om jouw woning voldoende te ventileren.

  Scroll verder

  Waar plaats je een ventilatierooster?

  Als je kiest voor een ventilatierooster in jouw kozijn zijn er verschillende opties. Het rooster kan namelijk op verschillende manieren geplaatst worden. Een van de mogelijkheden is dat het rooster in het glas wordt gemonteerd. Een andere optie is dat het rooster in de sponning van het kozijn wordt gemonteerd.

  Het is wel belangrijk om te onthouden dat een ventilatierooster altijd een onderbreking in het kozijn/de ruit is. Dit betekent dat ook een dicht ventilatierooster in enige mate lucht kan doorlaten in tegenstelling tot een dicht raam zonder ventilatierooster. Daar is dicht ook echt dicht.

  Ventilatierooster in een schuifpui is ook mogelijk!

  Het is ook mogelijk om een ventilatierooster in een schuifpui te laten plaatsen. Dit kan in het vaste deel van de schuifpui. Zo kun je jouw huis ook ventileren terwijl je geniet van de voordelen van een kunststof schuifpui.

  Wat kost een ventilatierooster in een raam?

  Bij KozijnPlan kunnen we jou van te voren niet vertellen wat de prijzen zijn van ventilatieroosters. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals bijvoorbeeld de breedte van het kozijn. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten roosters. Hier vertellen onze adviseurs jou graag meer over tijdens een afspraak bij jouw thuis. Hier kijkt de adviseur naar jouw woonsituatie en bespreken jullie samen jouw wensen. Vervolgens zal de adviseur voor jou een aanbieding op maat maken.

  Het onderhouden van een ventilatierooster

  Het is belangrijk dat je het ventilatierooster af en toe schoonmaakt. Via het rooster komt er namelijk frisse lucht binnen. Als het rooster vies is, dan gaat dit ten koste van de schone en frisse lucht. Het is daarom van belang om het ventilatierooster schoon te maken. Dit is een gemakkelijke en snelle klus. Met een doekje kun je het vuil en stof dat zich in het rooster heeft opgehoopt weghalen. Zo kan je weer genieten van frisse lucht en schone ventilatieroosters.

  Is een ventilatierooster nodig?

  Kort gezegd: nee, een ventilatierooster is niet nodig. Ventileren in jouw woning is sterk aan te raden, maar dat kan natuurlijk ook op andere manieren zonder ventilatieroosters. We krijgen daarnaast ook nog wel eens de vraag of een ventilatierooster verplicht is. Ook hierop is het antwoord dus nee.

  En wat is dan het alternatief?

  Ook zonder ventilatierooster kun je er dus voor zorgen dat jouw woning voldoende geventileerd wordt. Het eerste alternatief is om een van de ramen in de kamer de gehele dag open te laten staan, maar dit is natuurlijk niet ideaal. Jouw woning zal dan erg snel heel warm (in de zomer) of juist heel koud (in de winter) worden en dan hebben we het nog niet eens over de veiligheid (denk aan inbraakgevoeligheid).

  Een tweede alternatief en over het algemeen ook een beter alternatief is de ventilatiestand van jouw ramen. Met name nieuwe draaikiepramen beschikken over deze ventilatiestand. Met deze stand kun je voldoende ventileren zonder dat het veel gevolgen heeft voor de temperatuur in jouw woning.

  Wel of geen ventilatierooster kiezen?

  Nu ontstaat bij jou natuurlijk de vraag of je wel of geen ventilatierooster moet kiezen bij de aankoop van jouw nieuwe kunststof kozijnen. Hier is echter geen eenduidig simpel antwoord op te geven. Deze keuze is volledig aan jou en afhankelijk van jouw wensen. Onze adviseurs kunnen je op basis van een persoonlijk adviesgesprek bij jou thuis wel adviseren over het al dan niet kiezen van ventilatieroosters voor uw nieuwe kunststof kozijnen.

  Kunststof kozijn met ventilatierooster kopen bij KozijnPlan

  Een kunststof kozijn met ventilatierooster kopen is bij ons geen probleem. Op voorhand kunnen we je niet vertellen hoeveel uw nieuwe kunststof kozijnen met ventilatieroosters gaan kosten. Wij maken jouw nieuwe kunststof kozijnen namelijk volledig op maat. Indien gewenst kunnen we dus ook een ventilatierooster in jouw kunststof kozijn of op het glas van jouw nieuwe kunststof kozijn maken. Ben je op zoek naar kunststof kozijnen met een ventilatierooster of twijfel je nog? Een van onze adviseurs komt graag bij je langs voor een adviesgesprek op maat. Kosteloos en natuurlijk geheel vrijblijvend!

  Contactformulier

  Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico