Wil je met ons in contact komen?

  Kozijnen: hout, kunststof en aluminium

  Als uw kozijnen aan vervanging toe zijn omdat ze kapot zijn of omdat u wil besparen op het stoken dan is de eerste vraag meestal welke soort kozijnen bij u past. De meest gebruikte materialen zijn kunststof, hout en aluminium. Wij vinden natuurlijk dat kunststof het beste materiaal is en we vertellen u graag waarom.

  Houten kozijnen

  Sommige mensen willen niets anders dan hout, ook al zijn kunststof kozijnen met houtnerf effect bijna niet te onderscheiden van houten kozijnen. Die mensen zouden meer kunnen besparen door toch voor kunststof te kiezen want kunststof isoleert twee keer beter dan hout. Houten kozijnen zijn ook een stuk duurder dan kunststof tot wel twintig procent. En natuurlijk moet hout elke drie tot vijf jaar worden geschilderd wat een hoge kostenpost is.

  Kunststof kozijnen

  Kunststof kozijnen zijn tot dertig procent goedkoper dan andere opties. Ze isoleren ook nog eens uitstekend - onze Veka kozijnen bijvoorbeeld hebben een U waarde van 0,7. Ze zijn brandvertragend, zwaar inbraakwerend en gaan heel lang mee. Ze kunnen zelfs afgewerkt worden met een houtnerf effect en zijn leverbaar in vele kleuren. Door recycling zijn ze vriendelijk voor het milieu omdat alle materialen kunnen worden hergebruikt. Ze hebben bijna geen onderhoud nodig omdat ze nooit hoeven te worden geschilderd. Ze zijn ook geschikt voor gebruik in kustgebieden en industriële omgeving.

  Aluminium kozijnen

  Aluminium is tot wel dertig procent duurder dan kunststof kozijnen. Ze zijn wel stevig en brandwerend maar geleiden heel goed warmte en voelen koud aan.

  Al met al zien wij de meeste voordelen in kunststof kozijnen - u ook? Neemt u vandaag nog contact met ons op via de telefoon op 088 600 1300 of via ons contactformulier!

  Kunststof of houten kozijnen?

  Keuzehulp: een uitgebreide vergelijking tussen kunststof en houten kozijnen.

  Lees meer

  Kunststof of aluminium kozijnen?

  Keuzehulp: een uitgebreide vergelijking tussen kunststof en aluminium kozijnen.

  Lees meer

  Profiteren van de voordelen van kunststof kozijnen?

  Vul ons formulier en in onze medewerkers nemen contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico