Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen kopen

  Als u kunststof kozijnen gaat kopen, wilt u natuurlijk goed voorbereid zijn en daar helpen we u graag bij! We zetten de drie meest gemaakte fouten voor u op een rij en geven u een handige checklist met zaken die uw aandacht verdienen tijdens het aankoopproces. Na het lezen hiervan bent u goed voorbereid en kunt u concrete plannen maken voor het kopen van kunststof kozijnen.

  Aanschaf kunststof kozijnen: de 3 meest gemaakte fouten

  Hoe vaak hoort u wel niet dat mensen spijt hebben van hun aankoop? Bij de aankoop van kunststof kozijnen is dit helaas ook wel eens het geval. Onderstaande drie fouten komen we in de praktijk vaak tegen en we willen graag voorkomen dat u tegen dezelfde fouten aanloopt.

  Fout 1: Kunststof kozijnen online kopen

  Tegenwoordig bestellen we van alles via internet dus waarom kunststof kozijnen niet? Voor sommigen lijkt het ideaal om online kunststof kozijnen te kopen, want het is over het algemeen makkelijk, snel en eenvoudig. Het is echter vaak te mooi om waar te zijn.

  Kunststof kozijnen kopen doet u niet dagelijks en het vergt nogal wat vooronderzoek. Iets waar een specialist u goed bij kan helpen. Precies hier gaat het vaak fout bij het online kopen: er komt geen specialist aan te pas. En dit is in de meeste gevallen niet verstandig. Want zeg nou zelf: weet u waar u allemaal aan moet denken bij het kopen van kunststof kozijnen?

  Bij veel kozijnenbedrijven is het mogelijk om een gesprek met een adviseur in te plannen of een kunststof kozijnen showroom te bezoeken en dit raden wij ook altijd aan. De adviseur kan goed met u meedenken en kan u vanuit zijn ervaring helpen om de juiste keuzes te maken voor uw situatie. Wel zo fijn bij een grote aankoop als deze.

  Fout 2: Goedkoop is duurkoop

  Dit is natuurlijk wel heel kort door de bocht en lang niet altijd het geval. Toch komt het vaak voor dat we nieuwe klanten aan de telefoon krijgen die op zoek zijn naar nieuwe kozijnen, omdat de vorige goedkope kozijnen toch duurkoop bleken te zijn.

  Goedkope kunststof kozijnen zijn vaak met een reden goedkoop. Als u de goedkope kunststof kozijnen gaat vergelijken met andere duurdere kunststof kozijnen blijken er vaak toch een aantal belangrijke verschillen te zijn. Deze verschillen zijn vaak te vinden in bijvoorbeeld het soort kozijnprofiel, de gebruikte glassoort en de montagewijze.

  Fout 3: Het gaat niet alleen om kunststof kozijnen

  Tuurlijk, het product is erg belangrijk en voor een groot gedeelte gaat u daar ook uw keuze op baseren. Maar heeft u ook gedacht aan de aanbetaling, betalingsmogelijkheden, montage, service en garantie? Ook dit zijn belangrijke zaken om mee te nemen bij de aankoop van kunststof kozijnen.

  Bij de ene aanbieder betaalt u 50% vooraf, bij de ander 20% en bij weer een ander is er helemaal geen sprake van een aanbetaling. Hetzelfde geld voor de service en garantie van uw kunststof kozijnen. Deze lopen bij de verschillende aanbieders uiteen van 10 tot 20 jaar. En we benoemden het al even bij fout 2, maar ook de montagewijze is van belang. De ene aanbieder monteert helemaal niet maar levert alleen, de ander monteert met stelkozijnen en weer een ander past stompe montage toe. En werken ze alles netjes af of dient u zelf nog iets te doen?

  Er is hierin geen goed of fout, maar wees u bewust van deze verschillen en denk goed na over wat u wilt.

  Kunststof kozijnen kopen: waar op letten?

  Door op bovenstaande drie fouten te letten bij het kopen van kunststof kozijnen bent u al een heel eind op weg. Maar waar te beginnen bij de voorbereiding van kunststof kozijnen kopen? Met onze handige checklist heeft u een goed overzicht van alle zaken die uw aandacht verdienen bij de aankoop van kunststof kozijnen.

  Stap 1: de kozijnen

  • Kies een merk kunststof kozijnen.
   Bijvoorbeeld Veka.
  • Kies een soort kunststof kozijnprofiel van dat merk.
   Bijvoorbeeld Veka Softline.
  • Bepaal de indeling van de kozijnen.
   Bijvoorbeeld een kozijn met twee ramen.
  • Bedenk welke kleur(en) u voor de binnen- en buitenzijde van de kozijnen wilt.
  • Bedenk welke extra’s u zou willen.
   Bijvoorbeeld horren en/of ventilatieroosters.

  Stap 2: de ramen

  • Bepaal de soorten ramen en de indeling van de ramen.
   Bijvoorbeeld een kozijn met een vast raam en een draaikiepraam.

  Stap 3: het glas

  • Kies voor een soort glas
   Bijvoorbeeld HR++ glas.
  • Bepaal of en welke glasornamenten u wilt
   Bijvoorbeeld Satinato glas voor het badkamerraam.

  Stap 4: kunststof kozijnen aanbieders

  • Controleer of de aanbieder kozijnen en ramen aanbiedt die voldoen aan uw wensen.
   Hebben ze bijvoorbeeld de Veka Softline kozijnen die u wilt?
  • Bekijk of de aanbieder kunststof kozijnen op maat of standaard kunststof kozijnen aanbiedt.
  • Controleer of de aanbieder ook de kozijnen bij u kan monteren.
  • Controleer de montagewijze die de aanbieder toepast.
  • Onderzoek de mogelijkheid voor persoonlijk contact met de aanbieder.
   Bijvoorbeeld een adviesgesprek thuis of een bezoek aan een showroom.
  • Kijk naar de geboden service en garantie.
  • Controleer hoe lang de aanbieder al bestaat.
   Een aanbieder die bijvoorbeeld tien jaar bestaat geeft u meer zekerheid dan een aanbieder die nog maar één jaar bestaat.
  • Lees de ervaringen van klanten.
  • Bekijk foto’s van eerder uitgevoerd werk.

  Stap 5: offertes

  • Controleer of u een aanbetaling moet doen en hoeveel deze dan is.
  • Bekijk welke betalingsmogelijkheden er zijn.
   Bijvoorbeeld contant via de bank, via een hypotheek, huren/leasen of via betaling in termijnen.
  • Bepaal of u de prijs/kwaliteitverhouding goed vindt.
  • Controleer goed wat er allemaal inbegrepen is bij de prijs.
   Is de montage en afwerking bijvoorbeeld inbegrepen?

  Goed voorbereid kunststof kozijnen kopen?

  Plan een gesprek in met onze adviseurs! Wellicht dat u beetje overweldig bent door al deze informatie en dat is heel begrijpelijk. Het kopen van kunststof kozijnen is dan ook niet niks. Om u te helpen bij uw aankoopproces komt een van onze adviseurs graag bij u thuis langs. Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat kan de adviseur u alles vertellen over kunststof kozijnen, onze werkwijze en ons bedrijf. Natuurlijk kunt u tijdens dit gesprek ook al uw vragen stellen. Zo bent u na afloop helemaal op de hoogte van alle informatie die u nodig heeft voor het kopen van kunststof kozijnen.

  Staat onze adviseur binnenkort bij u op de stoep? Voor het plannen van een gratis en vrijblijvend adviesgesprek kunt u contact met ons opnemen via een contactformulier of u kunt ons bellen op 088 600 1300.

  We helpen je graag!

  Door je gegevens achter te laten in ons formulier, kunnen wij contact met je opnemen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico