Wil je met ons in contact komen?

  Raamkozijn

  Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe kozijnen zul je de termen raam, kozijn en glas vaak tegenkomen. Deze termen worden met, maar ook door elkaar gebruikt. Hierdoor kan het soms lijken alsof deze termen allemaal dezelfde betekenis hebben. Dit is echter niet het geval.

  Ramen, kozijnen en glas: het verschil uitgelegd

  De termen raam, kozijn en glas worden vaak samen gebruikt, omdat dit samen één geheel is. Een kozijn is een vast deel en vormt het frame waarin het raam kan worden geplaatst. Het raam is het bewegende deel waarin uiteindelijk het glas kan worden geplaatst.

  Ramen

  Voor de ramen in het kozijn zijn verschillende opties mogelijk. De ramen zijn namelijk in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. De ramen waaruit je kunt kiezen zijn een draairaam, kiepraam, draaikiepraam, schuifraam en een valraam. Ondanks dat ramen het bewegende deel vormen in het kozijn, zijn ook vaste ramen een mogelijkheid. Voor al deze opties kun je zelf het gewenste formaat en de gewenste hoeveelheid ramen bepalen. De ramen worden dan op maat voor je gemaakt.

  Kozijnen

  De basis van kozijnen zijn profielen. Deze profielen worden door de fabrikant gemaakt en gaan vervolgens naar de kozijnen leveranciers. Deze leveranciers verwerken het profiel tot een afgewerkt kunststof kozijn, maken dit op maat en leveren dit aan de klant. Voor de kozijnprofielen kan gekozen worden tussen een vlak en een verdiept profiel. Het verschil tussen deze profielen zit in de inbouwdiepte. Dit zorgt ervoor dat kozijnen met een vlak profiel verder naar buiten staan dan kozijnen met het verdiepte profiel. Daarnaast zijn de kozijnprofielen van verschillende fabrikanten, ofwel merken, te verkrijgen. KozijnPlan werkt met kunststof kozijnen van de kwaliteitsmerken Veka en Schüco.

  Glas

  Ook wat betreft glas zijn er verschillende mogelijkheden: enkel, dubbel of triple glas. Enkel glas heeft hierbij de minste isolatiewaarde en triple glas de beste. Bij triple glas (HR +++) is het echter wel zo dat de isolatie alleen zo goed zal werken als in de rest van jouw woning ook isolatie verhogende maatregelen zijn genomen. KozijnPlan werkt alleen met het goed isolerende en betaalbare HR ++ glas.

  Kunststof raamkozijn van KozijnPlan

  KozijnPlan verkoopt, levert en monteert kunststof raamkozijnen inclusief dubbel glas (HR++). Je kunt eenvoudig een afspraak maken met een van onze adviseurs om jouw persoonlijke wensen voor een kunststof raamkozijn te bespreken en een aanbieding op maat te ontvangen. Onze adviseurs helpen je graag en dit is geheel vrijblijvend. Voor een afspraak kun je contact opnemen door te bellen of door ons contactformulier in te vullen.

  Ons team helpt je graag!

  Plan vandaag nog een afspraak in. Vul ons contactformulier in en we nemen binnenkort contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico