Wil je met ons in contact komen?

  Roto en Führ hang- en sluitwerk voor kunststof kozijnen en deuren

  Niet alleen de kwaliteit van de kozijnen en deuren zelf is van belang, het is ook belangrijk dat het hang- en sluitwerk van voldoende kwaliteit is. Wanneer je van plan bent om nieuwe kozijnen te kopen doe je er dus goed aan om niet alleen te kijken naar de kozijnen die het bedrijf levert, maar ook naar het hang- en sluitwerk dat zal worden gebruikt.

  Wat is het hang- en sluitwerk?

  Bij hang- en sluitwerk wordt er al snel alleen gedacht aan sloten. Dit valt er inderdaad ook onder, maar vaak wordt vergeten dat het meer dan alleen sloten betreft. In principe kan er gezegd worden dat het hang- en sluitwerk alles is wat nodig is om kozijnen en deuren goed te laten functioneren. Oftewel; het hang- en sluitwerk zorgt ervoor dat alles goed vastzit en ook vast blijft zitten, dat de kozijnen en deuren goed af te sluiten zijn én dat ze veilig zijn. Dit betekent dat ook scharnieren en de diverse bedieningsmechanismen bij het hang- en sluitwerk van de kozijnen en deuren horen.

  Belangrijk om te weten is dat er ook wel eens een andere benaming wordt gebruikt voor het hang- en sluitwerk. De termen ‘beslag’ en ‘vulling’ worden ook vaak gebruikt als men het heeft over hang- en sluitwerk.

  Ga voor kwaliteit met Roto en Führ hang- en sluitwerk

  Er zijn verschillende soorten hang- en sluitwerk en er zijn ook verschillende soorten merken. Bij KozijnPlan werken met de merken Roto en Führ.

  Zowel Roto als Führ beslag worden al vele jaren gemaakt en ze staan bekend om de hoogstaande Duitse kwaliteit die ze leveren. Het zijn een van de meest bekende merken voor hang- en sluitwerk en ze zijn continu bezig om de kwaliteit van hun producten te verbeteren. Het is dan ook niet voor niets dat Roto en Führ niet alleen een van de grootste spelers op de markt zijn, maar ook tot de beste spelers in de markt behoren.

  Veiligheid dankzij gecertificeerd hang- en sluitwerk

  Naast het feit dat hang- en sluitwerk dus belangrijk is voor het functioneren van de kozijnen en deuren draagt het hang- en sluitwerk ook in belangrijke mate bij aan de veiligheid. Kunststof kozijnen en deuren kunnen namelijk nog zo stevig en veilig zijn, maar zonder goed hang- en sluitwerk zal het voor een inbreker erg eenvoudig zijn om binnen te komen. Andersom geldt dit ook. De kozijnen kunnen van zeer goed hang- en sluitwerk zijn voorzien, maar als de kwaliteit van de kozijnen en deuren te wensen overlaat is een inbreker zo binnen. Let er dus goed op dat je bij een aankoop kiest voor kunststof kozijnen en deuren van hoogwaardige kwaliteit én hang- en sluitwerk van goede kwaliteit.

  Hang- en sluitwerk van goede kwaliteit is vaak te herkennen aan een keurmerk. Hang- en sluitwerk dat voldoet aan bepaalde veiligheidseisen ontvangt namelijk het SKG en/of Politie Keurmerk Veilig Wonen. Voor het SKG keurmerk geldt dat er gebruik wordt gemaakt van een sterren systeem. Hoe meer sterren, hoe beter het hang- en sluitwerk bestand is tegen een inbraak. Hierbij geldt dat 1 ster staat voor standaard inbraakwerend, 2 sterren staat voor zwaar inbraakwerend en 3 sterren staat voor extra zwaar inbraakwerend. Voor het Politie Keurmerk Veilig Wonen gaat het niet alleen over het hang- en sluitwerk, maar over de veiligheid van jouw hele woning. Om dit keurmerk te ontvangen is er dus meer nodig dan alleen goed hang- en sluitwerk.

  Bij KozijnPlan voldoen al onze kunststof kozijnen en deuren én het hang- en sluitwerk aan de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Daarnaast is al ons materiaal ook SKG** gecertificeerd.

  Een aanbieding op maat voor kunststof kozijnen met Roto of Führ beslag

  Wil je graag een aanbieding op maat ontvangen voor kunststof kozijnen met Roto of Führ beslag? Vul dan een contactformulier in en je wordt gebeld voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs. De adviseur zal dan bij jou thuis langskomen voor een adviesgesprek en aanbieding op maat en kan je van alles vertellen over onder andere het hang- en sluitwerk.

  Vraag advies over hang- en sluitwerk

  Heb je vragen over het beste hang- en sluitwerk voor jouw kozijnen en deuren? Vul ons contactformulier in voor deskundig advies en vrijblijvende hulp bij jouw keuze!

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico