Wil je met ons in contact komen?

  Veka Softline: doorsnede kozijn detail

  Kunststof kozijnen zijn in verschillende soorten en maten te verkrijgen, maar ze verschillen ook in kwaliteit. Waar zitten deze verschillen precies? Dat is goed te zien wanneer naar de doorsnede van het kozijn wordt gekeken waarbij de verschillende details worden uitgelicht.

  Scroll verder

  Als we kijken naar de doorsnede van het kunststof kozijnprofiel Veka Softline 82NL zijn er verschillende details die ervoor zorgen dat het kunststof kozijnprofiel van hoge kwaliteit is. Het is dan ook niet voor niets ons meest verkochte kozijnprofiel.

  1. Luchtkamers: meerkamertechnologie

  Luchtkamers in een kozijn zijn bepalend voor de isolatiewaarde. Wat hier met name belangrijk is, zijn het aantal luchtkamers: hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie. Het Veka Softline kozijnprofiel beschikt over een meerkamertechnologie. Hierdoor worden uitstekende isolatiewaardes behaald tot maximaal 0,70 W/(m2K). Over het algemeen kan gezegd worden dat kozijnen met een isolatiewaarde van 1,65 of lager over een goede isolatie beschikken. Dit betekent dus dat het Veka Softline kozijn uitstekend isoleert.

  2. Dikke wand: 2,8 mm

  Het Veka Softline 82NL profiel is een sterk en stevig kunststof kozijnprofiel, mede door de dikke wand van 2,8 mm. Hierdoor voldoet het kozijnprofiel aan de strengste kwaliteitseisen en kan de kwaliteit jarenlang gegarandeerd worden.

  3. Versteviging met stalen frame

  Zoals te zien is in de kozijn doorsnede zijn er niet één maar meerdere stalen frames die het kozijnprofiel verstevigen. Deze versteviging draagt bij aan de veiligheid (inbraakwerend) én jarenlange vormvastheid van het kozijn.

  4. Dubbele rubberen afdichting

  Een ander detail dat op de kozijn doorsnede is te zien, is de afdichting. Deze afdichting is belangrijk voor het weren van geluid, kou, vocht en tocht. Dankzij de dubbele rubberen afdichting die rondom het Veka Softline kozijn loopt, zijn kou, vocht en tocht in huis verleden tijd en geniet je van een optimale geluidsisolatie.

  5. Verdiept kozijnprofiel

  In de doorsnede van het Veka Softline kozijnprofiel is te zien dat het een verdiept kozijnprofiel betreft. Hierbij ligt het raam wat verder naar binnen (in tegenstelling tot bij een vlak profiel) waardoor het eruit ziet als een typisch traditioneel Nederlands kozijn.

  6. 24 tot 29 mm dik HR++ glas

  Het kozijnprofiel is zo gemaakt dat er uitstekende, zware beglazing geplaatst kan worden die bijdraagt aan een perfecte isolatie. Zo kan het kozijnprofiel uitgerust worden met het uitstekend isolerende HR++ glas van 24 tot 29 mm dik. Standaard worden de kunststof kozijnen van KozijnPlan van dit HR++ glas voorzien.

  Doorsnede kozijn detail laat de kwaliteit zien

  Kies je ook voor kwaliteit? Erg verstandig! Om zeker te zijn van een kwalitatief kozijnprofiel raden we altijd aan om naar de technische eigenschappen en details te kijken die je in de kozijn doorsnede kunt zien. Wil je meer uitleg over de verschillende technische termen? We hebben een handig overzicht voor je gemaakt waarin de verschillende technische termen worden uitgelegd.

  Wil je meer informatie over doorsnede kozijn detail Veka Softline?

  Onze adviseurs kunnen je hier alles over vertellen en zij kunnen ook meteen een aanbieding op maat doen! Maak nu snel een gratis en vrijblijvende afspraak op maat en bespaar nu tijdelijk €3.500,-.

  Maak een afspraak

  Vul ons formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico