Wil je met ons in contact komen?

  Verminder geluidsoverlast met geluidsisolerende kunststof kozijnen en deuren

  Het zal velen bekend zijn dat kunststof kozijnen en deuren zorgen voor een goede isolatie van je woning. Door de uitstekende isolatiewaardes geniet je in de koude periodes van een warm huis tegen een lagere energierekening. Waar veel mensen echter niet bij stil staan is dat de goede isolatiewaardes van kunststof deuren en kozijnen niet alleen warmte-isolerend zijn, maar ook geluidsisolerend!

  Neem maatregelen om geluidsoverlast te verminderen!

  Geluidsoverlast in je woning is een erg vervelend probleem waar je veel last van kunt ondervinden. Het is dan ook goed om te weten dat je hier iets aan kunt doen, namelijk met behulp van geluidswerende of geluidsisolerende materialen. Dit kan een simpelere en goedkopere oplossing zijn, zoals het plaatsen van grote meubels (zoals kasten) tegen de muren of het gebruiken van een tochtstrip. Dit zorgt echter lang niet altijd voor het gewenste effect.

  Je kunt ook een grotere investering doen, zoals het vervangen van je oude ramen, deuren en kozijnen. Deze oplossing is dan wel duurder, maar ook veel effectiever! Kun je niet zo veel geld missen? Dat is bij KozijnPlan geen probleem! Bij ons kun je namelijk ook in maandelijkse termijnen betalen.

  Waarom je oude ramen, deuren en kozijnen vervangen?

  Oude ramen, deuren en kozijnen vertonen na verloop van tijd vaak (kleine) gebreken. Deze kunnen opvallend zijn zoals gaten in het kozijn of houtrot, maar het kunnen ook minder opvallende gebreken zijn. Ook deze gebreken kunnen er echter voor zorgen dat het raam, de deur of het kozijn niet goed isoleert en daarmee ook veel geluiden doorlaat. Verder is er bij oude kozijnen en deuren vaak ook nog gebruik gemaakt van slecht isolerend enkel glas.

  Daarnaast zijn de kozijnen door de jaren heen steeds beter ontwikkelt en daarmee is ook de isolatiewaarde steeds beter geworden. Ook als je kozijnen en deuren nog geen gebreken vertonen, kunnen nieuwe kunststof kozijnen en deuren wel degelijk voor een groot verschil zorgen op het gebied van geluidsisolatie.

  Door je oude ramen, deuren en kozijnen te vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas zul je meteen verschil merken in geluidsisolatie. De kunststof kozijnen beschikken namelijk over meerdere luchtkamers die voor een uitstekende isolatiewaarde zorgen. Daarnaast draagt ook het HR++ glas bij aan de geluidsisolatie. Dit glas isoleert niet alleen beter dan enkel glas, maar ook beter dan dubbel glas. Dit komt doordat de spouw gevuld is met gas in plaats van lucht en doordat er gebruik wordt gemaakt van een speciale coating.

  Zorg voor een vakkundige montage

  Om ook daadwerkelijk te kunnen genieten van de goede geluidsisolatie van kunststof kozijnen, kunststof deuren en HR++ glas is het van belang dat er op de juiste manier gemonteerd wordt. Een belangrijk onderdeel van de montage is de afwerking, de randen moeten goed afgedicht worden zodat er geen kieren ontstaan. Daarnaast is het ook belangrijk dat de kozijnen op kunststof stelkozijnen worden gemonteerd (indien de situatie dit toelaat*).

  Wil je ook geluidsoverlast verminderen met geluidsisolerende kunststof kozijnen, ramen en deuren?

  Neem dan contact met ons op door te bellen of een adviesformulier in te vullen! Bij KozijnPlan werken we met de kwaliteitsmerken Schüco en Veka die bekend staan om de goede isolatie van hun kunststof kozijnprofielen. Daarnaast koop je jouw kunststof kozijnen bij KozijnPlan altijd inclusief montage. Onze monteurs zullen uw kunststof kozijnen op kunststof stelkozijnen monteren* en ook op vakkundige wijze afwerken, zodat je optimaal kunt genieten van de geluidsisolatie en alle andere voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben.

  * Er wordt gestreefd naar montage op kunststof stelkozijnen, maar in een aantal uitzonderlijke situaties zal dit niet mogelijk zijn. Onze bouwtechnisch inmeter zal altijd per situatie bekijken wat de beste montagewijze is. Voor meer informatie over (de mogelijkheden van) montage op stelkozijnen kun je verder lezen op onze stelkozijnen pagina.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico