Wil je met ons in contact komen?

  Geld besparen met kunststof kozijnen

  Kunststof kozijnen zijn een grote investering, maar u kunt uiteindelijk ook veel geld besparen met kunststof kozijnen. Doordat kunststof kozijnen zeer goede isolatiewaardes hebben en onderhoudsarm zijn, zult u in korte tijd al veel geld kunnen besparen.

  Geld besparen op het onderhoud van de kozijnen

  Doordat er vroeger veelal houten kozijnen werden gebruikt in woningen zijn er nu nog veel woningen voorzien van deze houten kozijnen. Deze kozijnen moeten in ieder geval één keer in de 5 jaar geschilderd worden en dat kost veel geld. Wanneer u overstapt van houten naar kunststof kozijnen zult u dus veel geld kunnen besparen op het onderhoud van de kozijnen. Waar u normaal gesproken ongeveer €3.500,- betaalt voor een schilderbeurt betaalt u met kunststof kozijnen helemaal niets aan onderhoud. Dit betekent dat u €58,- per maand bespaart.

  Geld besparen op de energierekening

  U bespaart niet alleen onderhoudskosten, maar u zult ook geld besparen op de energierekening. Kunststof kozijnen hebben zeer goede isolatiewaardes. Deze isolatiewaardes worden uitgedrukt in de U-waarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie en hoe meer geld u dus kunt besparen op de energierekening. De U-waarde van aluminium kozijnen ligt gemiddeld tussen de 1,8 en 2,7 en de U-waarde van houten kozijnen is gemiddeld 2,4. Kunststof kozijnen hebben daarentegen een U-waarde van 1,2 en isoleren dan ook het best.

  Wanneer u kunststof kozijnen met isolatieglas plaatst in uw woning zult u per vierkante meter glas gemiddeld ongeveer 30 m3 gas per jaar kunnen besparen. Wanneer we kijken naar de besparing met kunststof kozijnen kunt u op jaarbasis €300,- besparen, oftewel €25,- per maand.

  De aanschaf van uw kunststof kozijnen terugverdienen

  Kozijnen kopen is een dure aankoop, maar veel mensen beseffen niet dat dit geld ook terugverdiend wordt. Wanneer u kijkt naar de besparing op het onderhoud en op de energierekening blijkt dat u ongeveer €83,- per maand kunt besparen. U zult dus éénmalig een grote investering moeten doen om de kozijnen aan te schaffen, maar vervolgens profiteert u van de besparing en kunt u de kozijnen uiteindelijk eenvoudig terugverdienen. Daarnaast is het bij KozijnPlan ook mogelijk om in termijnen te betalen. Hierdoor is de investering niet meteen zo hoog, maar kunt u wel meteen beginnen met het terugverdienen van de kozijnen doordat u al meteen profiteert van de besparing.

  Kan ik ook geld besparen met houten of aluminium kozijnen?

  Wanneer u uw huidige kozijnen zult vervangen voor houten of aluminium kozijnen zult u slechts beperkt geld besparen. Wanneer uw woning hele oude of beschadigde kozijnen had, zult u natuurlijk wel verschil merken in de energiekosten. De isolatiewaardes van nieuwe kozijnen is namelijk sterk verbeterd de afgelopen jaren. Dit geldt voor zowel kunststof, hout als aluminium. Echter, als we naar de U-waardes van deze soorten kozijnen kijken blijkt dat kunststof kozijnen de beste isolatiewaardes hebben en dat u daarmee het meeste geld kunt besparen op de energierekening. Wat betreft de onderhoudskosten zult u natuurlijk alleen geld besparen als u van houten kozijnen overstapt naar kozijnen van een ander soort materiaal, omdat u dan geen schilderskosten meer hebt.

  Wilt u ook geld besparen met kunststof kozijnen?

  Vraag dan nu een gratis aanbieding op maat aan door contact met ons op te nemen en laat u adviseren door één van onze adviseurs.

  Wil jij ook geld besparen?

  Vul dan ons contactformulier in. Onze medewerkers nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico