Wil je met ons in contact komen?

  Hoe worden kunststof kozijnen geplaatst?

  Bij KozijnPlan koopt u uw nieuwe kunststof kozijnen altijd inclusief montage. Hierdoor kunnen wij u ontzorgen tijdens het proces, heeft u meer zekerheid én kunt u genieten van 20 jaar garantie. Maar het feit dat wij de montage voor u uit handen nemen, wil natuurlijk niet zeggen dat u niet benieuwd bent naar de montagewijze. U wilt immers wel weten waar u aan toe bent en wat er met uw woning en uw kozijnen gebeurt. Wij vertellen u dan ook graag hoe wij de kozijnen bij u plaatsen.

  Stappenplan kunststof kozijnen plaatsen

  Als u kunststof kozijnen bij ons koopt, zullen wij in het kort de volgende stappen ondernemen voor het monteren van uw nieuwe kunststof kozijnen.

  Stap 1: Uw kozijnen worden ingemeten.
  Stap 2: De kozijnen worden in productie genomen.
  Stap 3: Er wordt een montagedatum afgesproken.
  Stap 4: De oude kozijnen worden gedemonteerd.
  Stap 5: De nieuwe kozijnen worden geplaatst op (kunststof) stelkozijnen.
  Stap 6: Onze monteurs verzorgen de eindafwerking.
  Stap 7: Alles wordt netjes opgeruimd.
  Stap 8: Er vindt een eindcontrole plaats.

  Dit zijn in het kort de stappen die u kunt verwachten wanneer wij kunststof kozijnen bij u komen plaatsen. Er komt bij elke stap natuurlijk veel meer kijken en daarom geven we voor de belangrijkste stappen graag een korte toelichting.

  Het stappenplan van kunststof kozijnen plaatsen uitgewerkt

  De eerste en meteen ook een van de belangrijkste stappen is het inmeten van uw nieuwe kozijnen. Omdat deze stap zo belangrijk is, zal er een technisch inmeter bij u langs komen om de juiste maten op te nemen. Op deze manier weten we zeker dat de kozijnen uiteindelijk de goede maat hebben en perfect zullen passen. Dit voorkomt problemen tijdens én na de montage.

  Uw kozijnen worden vervolgens volgens inmeting geproduceerd en er wordt een montagedatum met u afgesproken. Zodra de monteurs bij u voor de deur staan, zullen ze beginnen met het demonteren van een van de kozijnen. Dit doen ze in de volgende volgorde: glas verwijderen, tussendorpels en (tussen)stijlen doorzagen, stijlen links en rechts en dorpels boven en onder inzagen en als laatste een stuk verderop in het kozijn een stukje zagen.

  Na de demontage wordt het stelkozijn op maat gemaakt en in de opening geplaatst. Hierbij worden alle kleine kieren gedicht waardoor het stelkozijn perfect aansluit op de muur. Daarna is het tijd om het kozijn in het stelkozijn te plaatsen. Zodra het kozijn goed afgesteld en waterpas is, kan het kozijn vastgemaakt worden. Ook hier worden weer alle kleine kieren gedicht waarna er een kantlat wordt geplaatst.

  Nu het kozijn erin zit, kan ook het eventuele ventilatierooster, het glas en het beslag gemonteerd worden. Daarna is het tijd voor de laatste afwerkingen aan de binnen- en buitenzijde. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van horren en vensterbanken. Als dit allemaal gedaan is, zullen de monteurs weer dezelfde stappen nemen bij het volgende kozijn dat vervangen moet worden.

  Hoelang de montage van kunststof kozijnen bij u zal duren is afhankelijk van het aantal kunststof kozijnen dat geplaatst moet worden, de plek waar de kozijnen geplaatst moeten worden (denk bijvoorbeeld aan een balkon) en de grootte van de kozijnen. De meeste klussen lopen uiteen van minimaal 1 dag werk tot maximaal 4 dagen werk.

  Zodra de monteurs alles afgerond hebben, zullen zij alles opruimen zodat ze uw woning netjes kunnen achterlaten. Ook doen ze samen met u een eindcontrole zodat u weet hoe alles werkt en u kunt controleren of alles naar wens is.

  Bent u nog op zoek naar nieuwe kunststof kozijnen inclusief montage?

  Wij helpen u graag verder en maken graag een afspraak met u voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 088 600 1300 of door ons contactformulier in te vullen.

  Wie weet staan onze monteurs binnenkort bij u voor de deur voor het plaatsen van nieuwe kozijnen!

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico