Wil je met ons in contact komen?

  Kozijnen vergelijken

  Zijn je oude kozijnen aan vervanging toe? Dan kun je bezig gaan met oriënteren op nieuwe kozijnen. Maar waar begin je? Tegenwoordig is er oneindig veel informatie over kozijnen online te vinden. Heel handig, want dan kun je thuis al mooi veel inlezen, maar het wordt er met al die informatie niet altijd makkelijker op. Uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon een keuze maken voor een geschikt kozijn voor jouw situatie en daarvoor is het verstandig om te vergelijken. Hoe je de kozijnen het beste kunt vergelijken? Daar helpen we je graag mee.

  Begin bij het materiaal

  Eén van de belangrijkste keuzes die je wat ons betreft als eerste maakt is de materiaalkeuze: kunststof, hout of aluminium kozijnen. Bij deze vergelijking kun je zaken meenemen als het onderhoud, de levensduur, de isolatie, de gemiddelde prijs en de duurzaamheid.

  Als je een van deze soorten kozijnen kiest, maak je het jezelf al een stuk gemakkelijker en kun je verder met kozijnen vergelijken. Je kunt dan namelijk bijvoorbeeld alleen kunststof kozijnen vergelijken of bijvoorbeeld alleen houten kozijnen vergelijken.

  Welk merk en profiel heeft jouw voorkeur?

  De volgende stap bij kozijnen vergelijken is het kiezen van een merk en profiel. Ondanks dat je een keuze hebt gemaakt voor een materiaalsoort, blijven er nog veel opties over. Dit komt doordat kozijnen van elk soort materiaal door veel verschillende merken gemaakt worden. Zo zijn er bijvoorbeeld ook voor kunststof kozijnen vele merken waaruit je kunt kiezen. De verschillen tussen deze merken (en de bijbehorende profielen die ze aanbieden) hebben voornamelijk te maken met kwaliteit, maar bijvoorbeeld ook met ontwerp en uitstraling. Afhankelijk van wat je belangrijk vindt, kun je een keuze maken voor een merk en profiel. Onderdelen waarop je de merken en modellen kunt vergelijken, zijn:

  • Wat is de isolatiewaarde van de kozijnen?
  • Wat zijn de ervaringen van anderen met het merk of kozijnprofiel?
  • Betreft het een klasse A-merk of een B-merk?
  • Is het kozijn in de door u gewenste kleur leverbaar?
  • Wat vind je een mooi kozijn?
  • Is het kozijn duurzaam?

  Nog enkele tips voor kozijnen vergelijken

  Plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek

  Of je nu al wel of niet zeker weet welk materiaal, merk of profiel je voorkeur heeft: je kunt altijd een gratis en vrijblijvend adviesgesprek plannen met een kozijnen aanbieder. Twijfel je bijvoorbeeld nog tussen hout en kunststof?

  Tijdens een adviesgesprek krijg je alle informatie die je nodig hebt en kun je al jouw vragen stellen. Zo kun je de kozijnen eenvoudiger vergelijken.

  Vergelijk ook exact dezelfde kozijnen bij verschillende aanbieders

  Heb je besloten om bijvoorbeeld te kiezen voor de populaire Veka Softline 82NL kozijnen? Dan ben je er nog niet. Er zijn namelijk vele kunststof kozijnen aanbieders die dit profiel aanbieden. Wellicht lijkt het bij alle aanbieders hetzelfde, maar vaak zijn er toch nog grote verschillen te vinden. Van welk glas worden de kozijnen bijvoorbeeld voorzien? Wat is de prijs en wat zijn de betalingsmogelijkheden? Worden de kozijnen ook gemonteerd en welke montagewijze wordt er dan gehanteerd? En wat te denken van de geboden service en garantie? Het is verstandig om ook deze zaken mee te nemen bij jouw keuze.

  Laat de prijs niet bepalend zijn

  Natuurlijk kun je de prijs meenemen in je overweging, maar ons advies is om de prijs niet bepalend te laten zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een keuze maakt op basis van de prijs en dat achteraf blijkt dat de kwaliteit te wensen overlaat.

  Overweeg je ook topkwaliteit kunststof kozijnen van KozijnPlan?

  Vele mensen gingen je al voor en kunnen nu jarenlang genieten van zorgeloos wooncomfort en woonplezier met hun nieuwe kunststof kozijnen. Maak ook een afspraak en profiteer van onze voordelen:

  • Je doet géén aanbetaling
  • Topkwaliteit kunststof kozijnen van Veka en Schüco
  • 20 jaar garantie
  • Betalen in termijnen mogelijk

  Wij komen graag bij je langs voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat. Vul het contactformulier in of bel ons op 088 600 1300 voor een afspraak!

  We helpen je graag!

  Ons team staat klaar om jou te helpen! Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek vertellen we je over de mogelijkheden en doen we jou een aanbieding op maat.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico