Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen merken

  Zodra je een keuze hebt gemaakt voor kunststof kozijnen ben je er nog niet. Er zijn namelijk heel veel kunststof kozijnen merken waaruit je kunt kiezen. Welke merken kozijnen zijn er, wat zijn de verschillen tussen deze merken en welke is de beste keuze in jouw situatie? We zetten het graag voor je op een rijtje. Hieronder worden een aantal verschillende kunststof kozijnen merken vergeleken met elkaar.

  Scroll verder

  Van onbekende kunststof kozijnen merken tot klasse A-merken

  Er is een groot aantal verschillende merken kunststof kozijnen. Echter, er is wel een duidelijk verschil te zien. Een aantal merken zijn erg onbekend en worden ook niet veel verkocht. Daarnaast zijn een aantal grote bekende merken die kunststof kozijnen leveren voor een groot deel van de markt. Deze topmerken staan bekend om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Het gaat hierbij om kunststof kozijnen van de merken Weru, Schüco, Gayko, Finstral en Veka.
  Deze topmerken leveren hoogwaardige kwaliteit waardoor de prijs hoger ligt dan bij andere merken. De prijs-kwaliteitverhouding is echter erg goed.

  • Weru kunststof kozijnen
   Bij dit merk staat de uitstraling van de kunststof kozijnen centraal. Weru heeft een breed assortiment waardoor er veel mogelijkheden zijn. De profielen zitten technisch goed in elkaar, maar dit is niet waar het merk in uitblinkt. Zo wordt het kozijn bijvoorbeeld wel verstevigd om de veiligheid te verbeteren, maar is het kozijn slechts voor een gedeelte verstevigd en niet over de hele breedte.
  • Schüco kunststof kozijnen
   Dit is één van de grootste kozijnen leveranciers ter wereld en is ook één van de marktleiders in Nederland. Het is dan ook niet zo gek dat kunststof kozijn Schüco het meest bekende kunststof kozijnen merk is. Kwaliteit staat voorop bij Schüco en de kunststof kozijnen voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen. Met name op het gebied van isolatie, veiligheid en duurzaamheid blinkt het merk uit.
  • Gayko kunststof kozijnen
   Ook bij Gayko staat kwaliteit hoog in het vaandel en daar ligt dan ook de focus op. Echter geldt ook hier dat het kozijn bijvoorbeeld niet over de hele breedte verstevigd is, maar slechts voor een klein deel. Daarnaast is de prijs van dit merk ook erg hoog en daarmee is de prijs-kwaliteitverhouding minder gunstig.
  • Finstral kunststof kozijnen
   Dit is een van de merken die wat minder bekend is, maar die wel degelijk tot de betere merken behoort. De focus van Finstral ligt vooral op functionaliteit, uitvoering en uitstraling. Ook hier is de kwaliteit van groot belang en Finstral laat de kwaliteit dan ook door onafhankelijke bedrijven testen.
  • Veka kunststof kozijnen
   Een van de andere marktleiders van Nederland op het gebied van kunststof kozijnen is het merk Veka. Bij Veka staat ontwikkeling al jarenlang centraal. Veka is er constant op gericht om de kozijnen te verbeteren en hierdoor voldoen de kunststof kozijnen dan ook altijd aan de hoogste kwaliteitseisen. Daarnaast speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol bij Veka, de oude kunststof kozijnen worden volledig hergebruikt.

  Voor welk merk kies jij?

  Vind jij isolatie belangrijk of juist uitstraling? En kies je voor een duurzaam profiel of vind je de prijs erg belangrijk? Je kunt de verschillende kunststof kozijnen merken vergelijken op de punten die jij het belangrijkst vindt en op basis daarvan jouw keuze maken.

  Wat is het beste merk kunststof kozijn?

  Bovenstaande merken leveren allemaal kwaliteit, maar alleen de kunststof kozijnen merken Veka en Schüco staan bekend als echte klasse A merken die topkwaliteit leveren en uitstekend scoren op belangrijke kenmerken zoals isolatie en duurzaamheid. In alle gevallen zijn Schüco kunststof kozijnen of Veka kunststof kozijnen dan ook een goede keuze!

  Waar koop ik het juiste kunststof kozijnen merk?

  De kunststof kozijnen merken worden door verschillende aanbieders verkocht. Het merk, bijvoorbeeld Veka, maakt een kunststof kozijnprofiel en verkoopt dit vervolgens aan een kunststof kozijnen bedrijf. Dit bedrijf moet de profielen nog verwerken voordat het bij jou als klant terecht komt. Niet alleen voor de beste kozijnen kiezen is belangrijk, ook de keuze voor een bedrijf is dus erg belangrijk. Het kozijnprofiel kan namelijk nog zo goed zijn, als het kunststof kozijnen bedrijf het profiel niet op de juiste manier verwerkt gaat de kwaliteit verloren.

  Het is dus belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken op een aantal punten en op basis van die vergelijking te kiezen. Belangrijke punten hierbij zijn onder andere de montagewijze en het hang- en sluitwerk. Dit draagt namelijk in belangrijke mate bij aan de uiteindelijke kwaliteit van de kunststof kozijnen. Daarnaast is het ook goed om naar de garantie- en betalingsvoorwaarden te kijken.

  Waarom kiezen voor Schüco en Veka kunststof kozijnen van KozijnPlan?

  Je kunt bij Kozijnplan terecht voor de topmerken Schuco en Veka. Als je voor Kozijnplan kiest, brengt dat een aantal voordelen met zich mee:

  • Montage op kunststof stelkozijnen door onze VCA gecertificeerde monteurs (indien mogelijk)
  • Mogelijkheid om in termijnen te betalen
  • Betalen ná de montage
  • Verzekerd van de beste kwaliteit
  • 20 jaar garantie

  Wil je een gratis en vrijblijvende aanbieding op maat? Vul dan ons contactformulier en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

  Kies voor top kwaliteit!

  Met de merken Veka en Schuco kies je voor kwaliteit! Maak vandaag nog een afspraak.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico