Wil je met ons in contact komen?

  Kunststof kozijnen in de zomer

  Over het algemeen wordt er gedacht dat kunststof kozijnen voornamelijk in de winter een uitkomst zijn. De grootste voordelen in de winter zijn namelijk dat u door de goede isolatiewaarden kunt genieten van een warm huis en een lage energierekening. Waar men echter niet snel bij stil staat, is dat deze isolatiewaarde óók in de zomer grote voordelen te bieden heeft! En niet alleen door de isolatiewaarden hebben kunststof kozijnen voordelen te bieden in de zomer. Ook het onderhoudsvriendelijke aspect en de veiligheid van kunststof kozijnen bieden u vele voordelen in de zomer.

  Tijdens de hete zomerdagen geniet u van een koelere woning

  De zomers in Nederland worden steeds warmer en het kost steeds meer moeite om uw woning tijdens deze zomerdagen koel te houden. Met kunststof kozijnen is dit echter een stuk eenvoudiger. De goede isolatiewaardes van kunststof kozijnen zorgen er namelijk voor dat de warme lucht buiten gehouden wordt en de koele lucht binnen. Hierbij geldt: hoe beter de isolatiewaardes van het kozijn, hoe beter de woning koel gehouden kan worden. Wanneer u de kozijnen combineert met het isolerende HR++ glas, wordt de isolatiewaarde verhoogd en bent u dus nog beter in staat om uw woning koel te houden.

  U hoeft geen onderhoudswerkzaamheden uit te voeren in de zomer

  Wanneer de zon op de kozijnen schijnt, wordt de viezigheid van de kozijnen beter zichtbaar. De lente en zomer is dan ook het moment waarop veel mensen hun kozijnen meerdere keren schoonmaken. Met kunststof kozijnen is dit echter niet nodig. Waar andere kozijnen veel vuil aantrekken doordat ze elektrostatisch zijn, is dat bij kunststof kozijnen namelijk niet het geval. Hierdoor zal er slechts in kleine mate sprake zijn van vervuiling. Om de uitstraling van de kozijnen zo goed mogelijk te houden in de loop van de tijd is het wel verstandig om het kozijn minimaal één keer per jaar schoon te maken met een simpel sopje.

  Daarnaast is de zomer vaak het moment waarop de kozijnen weer eens geschilderd worden. Ook dit is bij kunststof kozijnen niet nodig. De kleur van de kozijnen is tegenwoordig sterk verbeterd ten opzichte van vroeger, waardoor de kozijnen niet meer zullen verkleuren door de zon.

  Als laatste ontstaan er tijdens de zomer vaak kleine beschadigingen op de kozijnen als gevolg van de grote temperatuurschommelingen. Deze beschadigingen moeten gemaakt worden om te voorkomen dat het kozijn verder aangetast wordt en daarmee de kwaliteit verliest. Ook hiervan is geen sprake bij kunststof kozijnen. De temperatuurschommelingen hebben namelijk bijna geen invloed op de kunststof kozijnen. De kozijnen zullen niet uitzetten of krimpen en hierdoor kunnen er ook geen beschadigingen ontstaan.

  Inbrekers lopen uw woning liever voorbij

  Ook de veiligheid van kunststof kozijnen is een belangrijk voordeel. Ook dit voordeel wordt meestal geassocieerd met de winter. De donkere dagen zijn namelijk ideaal voor inbrekers. Waar men echter niet zo snel bij stil staat is dat ook de zomerperiode, als iedereen op vakantie gaat, een goede periode voor inbrekers is. Met kunststof kozijnen die voldoen aan de richtlijnen van de bekende keurmerken, zoals het Politie Keurmerk Veilig Wonen en SKG**, zorgt u ervoor dat inbrekers uw woning liever voorbij lopen. Stevige kunststof kozijnen en deuren voorzien van gecertificeerd hang- en sluitwerk zorgen ervoor dat het meer tijd kost om in te breken waardoor het risico voor inbrekers vaak te groot is.

  Koop uw nieuwe kunststof kozijnen bij KozijnPlan!

  Kunststof kozijnen hebben het hele jaar door vele voordelen te bieden! Wilt u ook genieten van de voordelen van kunststof kozijnen? Koop dan nu uw nieuwe kunststof kozijnen bij KozijnPlan! Als u nu nieuwe kunststof kozijnen aanschaft geniet u deze winter al van de vele voordelen en kunt u volgende zomer ook genieten van een koele woning. Vraag een gratis aanbieding op maat aan door te bellen of ons contactformulier in te vullen.

  Contactformulier

  Vul ons formulier in en we nemen contact met je op.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico