Wil je met ons in contact komen?

  Levensduur kunststof kozijnen

  Overweeg je nieuwe kozijnen? Bij KozijnPlan begrijpen we dat de levensduur erg belangrijk is voor jouw keuze. Ontdek waarom kunststof kozijnen een slimme keuze zijn en hoe je ervoor zorgt dat ze zo lang mogelijk meegaan.

  Scroll verder

  Hoe lang gaan kunststof kozijnen mee?

  Kunststof kozijnen gaan erg lang mee, wel zo'n 50 tot 70 jaar. Dat is langer dan de meeste mensen in één huis blijven wonen! Maar eerlijk is eerlijk, we kunnen niet precies zeggen hoe lang je kunststof kozijnen meegaan. De kunststof kozijnen levensduur kan variëren, soms minder lang en soms zelfs langer. Dit hangt af van verschillende dingen. Maar geen zorgen, met onze handige tips ben je verzekerd van lang plezier.

  Tips voor lang plezier met je kunststof kozijnen

  1. Kies voor kwaliteit

  Niet alle kunststof kozijnen zijn hetzelfde. Bij KozijnPlan adviseren we kwaliteitsmerken voor een langere levensduur. Goedkoop kan uiteindelijk duurkoop zijn.

  2. Professionele montage

  Het is slim om de montage aan experts over te laten voor een zorgeloze ervaring. Kies daarnaast voor montage op kunststof stelkozijnen voor extra stevigheid, zodat ze jarenlang tegen weer en wind kunnen. Onthoud dat een slechte montagewijze de kwaliteit van je kozijnen kan verminderen.

  3. Simpelweg schoonhouden

  Kunststof kozijnen vragen weinig onderhoud, maar met een simpel sopje blijven ze stralend én verbeter je de levensduur van je kunststof kozijnen. Slechts een paar keer per jaar je kozijnen schoonmaken is alles wat nodig is om je kozijnen in topvorm te houden.

  Vergelijking levensduur kozijnen

  Met kunststof kozijnen kies je dus voor langdurig genieten. Maar hoe zit het met de levensduur van kozijnen van andere materialen? Welke kozijnen gaan het langst mee?

  Levensduur kunststof kozijnen vs. Houten kozijnen

  Voor de levensduur van houten kozijnen zijn twee opties. Hardhouten kozijnen gaan zo'n 75 jaar mee, vergelijkbaar met kunststof. Maar, hardhout heeft veel onderhoud nodig (regelmatig schilderen) om deze levensduur te bereiken. Zachthouten kozijnen gaan maar zo'n 20 jaar mee en hebben ook regelmatig onderhoud nodig.

  Levensduur kunststof kozijnen vs. Aluminium kozijnen

  De levensduur van aluminium kozijnen is ongeveer 40 jaar, minder lang dan kunststof kozijnen. En met kunststof krijg je niet alleen een langere levensduur, maar ook een gunstige prijs en uitstekende isolatie.

  Voordelen van een lange levensduur

  • Duurzaamheid
   Kunststof kozijnen zijn duurzaam. Doordat je ze niet vaak hoeft te vervangen, bespaar je op materialen. En omdat je voor het onderhoud van kunststof kozijnen niet hoeft te schilderen of schoon te maken met chemische schoonmaakmiddelen, beperk je de uitstoot.
  • Geld besparen
   Minder vaak nieuwe kozijnen kopen betekent meer geld in je zak houden. Kunststof kozijnen zijn niet duur in vergelijking met hout en aluminium én besparen op je energierekening.

  KozijnPlan staat voor je klaar

  Wij zijn jouw partner voor kunststof kozijnen van kwaliteit en met een lange levensduur. En we begrijpen dat investeren in nieuwe kozijnen een flinke stap kan zijn. Daarom bieden wij de mogelijkheid om per maand te betalen, zodat je niet in één keer het volledige bedrag hoeft te betalen. Deze unieke betaaloptie maakt kunststof kozijnen van kwaliteit toegankelijk.

  Ontvang een aanbieding op maat door ons te bellen of ons contactformulier in te vullen. We staan klaar om jouw woning te transformeren en langdurig comfort te bieden.

  Langdurig comfort begint bij KozijnPlan

  KozijnPlan maakt topkwaliteit kunststof kozijnen met een lange levensduur toegankelijk.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico