Wil je met ons in contact komen?

  Waarom kiezen voor duurzame kozijnen?

  Een van de redenen om voor duurzame kozijnen te kiezen, is natuurlijk omdat het goed is voor het milieu. Dit is echter niet de enige goede reden om voor duurzame kozijnen te kiezen. Duurzame kozijnen bieden namelijk ook nog een aantal aantrekkelijke voordelen voor jouzelf. Zo hebben duurzame kozijnen bijvoorbeeld zeer goede isolatiewaardes waardoor je geld kan besparen! Dit is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee.

  De voordelen van duurzame kozijnen voor u

  1. Met duurzame kozijnen ga je voor de beste energiedeal.
  2. Je kan tot wel 70 jaar genieten van jouw nieuwe kozijnen.
  3. De kozijnen zijn onderhoudsarm.

  Dit betekent dat je bijna je hele leven lang kunt genieten van jouw nieuwe kozijnen zonder dat je er veel onderhoud en kosten aan heeft. Kozijnen zijn natuurlijk wel een grote investering, maar met duurzame kozijnen is deze investering snel terugverdiend door de besparing op de energiekosten en de onderhoudskosten. Zodra de kozijnen zijn geplaatst, heb je er bijna geen omkijken meer naar. Eén keer per jaar even met een simpel sopje schoonmaken is al voldoende.

  Kunststof kozijnen zijn een duurzame keuze

  Kunststof kozijnen zijn zeer geschikt wanneer je wilt kiezen voor duurzame kozijnen. Dit wordt bepaald door de duurzaamheid tijdens het productieproces, tijdens de gebruiksduur en ná de levensduur. Als kunststof kozijnen op deze punten worden vergeleken met houten en aluminium kozijnen blijkt ook nog eens dat kunststof de beste duurzame keuze is.

  Duurzaamheid tijdens het productieproces

  Het productieproces van kunststof kozijnen kan niet volledig duurzaam worden genoemd, maar er zijn wel verbeteringen doorgevoerd waardoor de duurzaamheid sterk is verbeterd. Met verscherpte regels die de duurzaamheid moeten verbeteren en toezicht op Europees niveau weet je zeker dat de kunststof kozijnen zo duurzaam mogelijk geproduceerd worden.

  Het productieproces van houten en aluminium kozijnen is daarentegen minder duurzaam. Om houten kozijnen te produceren is er houtkap nodig en dit gebeurt nog steeds vaak illegaal waardoor er vele bossen verdwijnen. Daarnaast wordt het materiaal voor aluminium kozijnen uit de grond gehaald. Voor beide productieprocessen geldt dat dit meer energie kost en daardoor ook minder duurzaam is.

  Duurzaamheid tijdens de gebruiksduur

  Kunststof kozijnen gaan tot wel 70 jaar mee. Dit betekent dat je hoogstwaarschijnlijk maar één keer in je leven nieuwe kozijnen hoeft aan te schaffen en dat betekent dat er geen nieuwe kozijnen geproduceerd hoeven te worden. Oftewel, hoe minder er geproduceerd hoeft te worden, hoe minder uitstoot er is en hoe beter het is voor het milieu.

  Voor aluminium kozijnen geldt dat de levensduur rond de 40 jaar ligt, voor zachthouten kozijnen is dit 20 jaar en voor hardhouten kozijnen is dit 75 jaar. Bij aluminium en zachthouten kozijnen heb je dus een grote kans dat je niet één, maar twee keer in je leven nieuwe kozijnen moet aanschaffen en dat betekent dat er weer meer uitstoot is door de productie.

  Ook het feit dat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn, draagt bij aan de duurzaamheid. Kunststof kozijnen hoeven niet geschilderd te worden en schoonmaken kan al met een simpel sopje. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het onderhoud van de kozijnen.

  Aluminium kozijnen vragen ook weinig onderhoud waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt is, maar voor houten kozijnen geldt dat ze ongeveer om de 5 jaar geschilderd moeten worden waarbij er veel schadelijke stoffen vrijkomen.

  Daarnaast bepalen ook de isolatiewaardes van de kozijnen in hoeverre een kozijn duurzaam is gedurende de levensduur. Hoe beter de isolatiewaardes, hoe minder de CO2-uitstoot door de verwarming en dus hoe beter voor het milieu. Hierbij geldt dat een lage isolatiewaarde beter is. De U-waarde van kunststof kozijnen is het beste met een gemiddelde U-waarde tussen de 1 en de 2, terwijl aluminium kozijnen een gemiddelde U-waarde van 1,8 tot 2,7 hebben en houten kozijnen een gemiddelde U-waarde van 2,4 hebben.

  Duurzaamheid ná de levensduur

  Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk wat er met de kozijnen gebeurt ná de levensduur. Zijn kozijnen bijvoorbeeld recyclebaar? Ja, zowel kunststof als houten en aluminium kozijnen zijn recyclebaar. Echter, kunststof kozijnen zijn voor 100 procent recyclebaar. En dit is niet één keer het geval, maar veel vaker. Kunststof kozijnen kunnen namelijk tot wel 10 keer hergebruikt worden!

  Koop uw duurzame kunststof kozijnen door middel van maandelijks betalen!

  Wil jij ook graag duurzame kunststof kozijnen aanschaffen? Dat kan bij KozijnPlan! Wil je graag kunststof kozijnen, maar heb je het geld even niet beschikbaar? Ook dan kan je bij ons jouw nieuwe kozijnen kopen. Je hebt bij ons namelijk de mogelijkheid om uw kozijnen in termijnen te betalen. Zo kan je al voor een klein bedrag per maand genieten van nieuwe kunststof kozijnen met de bijbehorende voordelen zoals een lagere energie energierekening.

  Vul online ons contactformulier in of bel ons voor een afspraak en een gratis aanbieding op maat.

  Kies voor duurzaamheid!

  Ontvang persoonlijk advies over de voordelen van duurzame kozijnen voor jouw huis. Vul ons contactformulier in voor vragen of het maken van een afspraak.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico