Kunststof kozijnen met HR++ glas

Waar er vroeger vaak werd gesproken over enkel glas en dubbel glas, horen we nu veel vaker de termen HR++ en HR+++ glas voorbij komen. HR-glas heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat is niet voor niets! Met kunststof kozijnen inclusief HR++ glas geniet u namelijk van zeer aantrekkelijke voordelen. 

Het verschil tussen kunststof kozijnen met HR++ glas en kunststof kozijnen met dubbel glas

Er ontstaat nog wel eens verwarring over de termen dubbel glas en HR++ glas. Veel mensen denken namelijk dat dit hetzelfde betekent, maar het zijn wel degelijk twee verschillende glassoorten. 

HR++ glas is voorzien van een coating, terwijl hier bij dubbel glas geen sprake van is. Verder is ook de ‘vulling’ van het glas anders. Bij HR++ glas wordt de ruimte tussen de glazen opgevuld door (edel) gas, terwijl de ruimte bij het dubbele glas is opgevuld met lucht. Deze twee verschillen zorgen ervoor dat het HR++ glas een betere isolatiewaarde heeft dan dubbel glas. 

Waarom zou u kiezen voor kunststof kozijnen met HR++ glas?

Kunststof kozijnen met HR++ glas zijn een uitstekende investering. De combinatie van kunststof met HR++ glas zorgt ervoor dat u van veel voordelen kunt genieten tegen een goede prijs.

  • Geniet van de uitstekende warmte- én geluidsisolatie. Het belangrijkste voordeel van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat ze beide goed isoleren en dat de combinatie zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor geniet u van een warmer huis tegen lagere energiekosten! Daarnaast zorgt de goede isolatie er ook voor dat geluid wordt gedempt waardoor u minder geluidsoverlast zult ervaren. 
  • De kunststof kozijnen zelf bieden ook interessante voordelen! Daarnaast geniet u met kunststof kozijnen inclusief HR++ natuurlijk ook nog van de voordelen van kunststof zoals het beperkte onderhoud dat ze nodig hebben en de lange levensduur.
  • De waarde van uw woning wordt verhoogd. Zowel de voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben als de voordelen die HR++ glas te bieden hebben, zorgen ervoor dat uw woning meer waard wordt. 
  • U zult meer wooncomfort ervaren. Alle voordelen samen leiden ook nog eens tot een extra voordeel, u ervaart namelijk meer wooncomfort! U geniet van uw warme woning, de besparing op de energiekosten en de vrije tijd die u overhoudt omdat u niet meer hoeft te schilderen. 
Veka kunststof kozijnen inclusief HR++ glas

En waarom dan kiezen voor HR++ glas en niet voor HR+++ glas? 
Naast HR++ glas kennen we ook nog HR+ en HR+++ glas. Net zoals enkel glas minder isoleert dan dubbel glas en dubbel glas op zijn beurt weer minder isoleert dan triple glas is dit bij HR-glas niet anders. Maar waarom zou u dan kiezen voor HR++ glas en niet voor HR+++ glas? Dit heeft met name te maken met de prijs-kwaliteitverhouding. 

HR+++ glas isoleert wel degelijk beter, maar het verschil in isolatie met HR++ glas is gering. Daarnaast werkt deze betere isolatie van HR+++ glas ook alleen als de rest van de woning ook uitstekend geïsoleerd is. Vaak is dit niet het geval, waardoor de kosten van HR+++ glas erg hoog zijn in vergelijking met HR++ glas en de extra voordelen daar niet tegenop wegen. In de meeste gevallen is HR++ glas dus een uitstekende keuze en in de praktijk is dit dan ook het meest gekozen glas. 

Wat kosten kunststof kozijnen met HR++ glas?

Specifieke kosten voor kunststof kozijnen met HR++ glas kunnen we helaas niet geven, ook geen indicatie. Dit komt omdat de kosten afhangen van veel verschillende factoren en we willen u geen vertekend beeld geven van de kosten door een algemene prijs te noemen. Het kan dan namelijk zo zijn dat de prijs in uw situatie en met uw wensen hoger of lager uitvalt.  

Welke factoren zijn van invloed op de prijs?
Denk bijvoorbeeld aan de keuze voor het profiel en de manier waarop de kozijnen worden gemonteerd. Een bedrijf dat een A-merk zoals Veka of Schüco levert met montage op kunststof stelkozijnen (indien mogelijk) zal bijvoorbeeld duurder zijn dan een bedrijf dat een B-merk kozijn aanbiedt met stompe montage. 

Bovenstaand voorbeeld geeft alleen een verklaring voor prijsverschillen tussen verschillende kunststof kozijnen bedrijven, maar er zijn meer factoren die meespelen bij het kostenplaatje. Kunststof kozijnen met vaste ramen zijn bijvoorbeeld goedkoper dan kunststof kozijnen met draaikiepramen en ook de grootte van het kozijn speelt een belangrijke rol bij de prijs.

Wat we wel kunnen zeggen over de kosten van kunststof kozijnen met HR++ glas is dat dit, logischerwijs, duurder is dan kunststof kozijnen met enkel glas of dubbel glas. Daar tegenover staat weer dat het goedkoper is dan kunststof kozijnen met HR+++ glas. Kunststof kozijnen met HR++ glas is echter wel de beste investering, omdat de prijs-kwaliteitverhouding erg goed is.

Bent u benieuwd naar de kosten? Vraag het onze adviseurs!
Wilt u precies weten wat u kwijt bent aan kunststof kozijnen met HR++ glas? Dan kunt u een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat plannen met één van onze adviseurs. Tijdens dit adviesgesprek bespreken ze samen met u uw wensen en op basis daarvan komt de adviseur met een aanbieding op maat. Zo weet u precies hoeveel uw kunststof kozijnen met HR++ glas zullen kosten. 

Geniet ook van de voordelen van kunststof kozijnen met HR++ glas

Bent u toe aan nieuwe kozijnen en wilt u ook graag genieten van de voordelen van kunststof kozijnen met HR++ glas? Bij KozijnPlan helpen we u graag verder! Onze topkwaliteit kunststof kozijnen van Veka en Schüco worden standaard voorzien van 24mm HR++ (dubbel gelaagd) glas.  

Voor meer informatie of voor het plannen van een gratis en vrijblijvende afspraak kunt u telefonisch contact opnemen met ons klantcontactcenter of vul het contactformulier in en u wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld
 

Dit is kozijnplan

 Betalen in termijnen

 Landelijke dekking

 U betaalt pas na montage

KozijnPlan staat garant voor:

 Waardestijging van uw woning

 Energiebesparing

 Geen onderhoudskosten

 Hoogwaardige kwaliteit

 Scherpe prijzen

 Lage maandlasten

Dit zeggen onze klanten:

Laatste nieuws

23 May

Wilt u liever eerst met eigen ogen zien hoe onze kunststof kozijnen er in het echt uitzien voordat u de kozijnen koopt? Dat kan vanaf nu!

4 May

Het lijkt een simpele vraag, maar dat is het niet. Het antwoord is helaas dus ook niet zo simpel.

20 Apr

Zijn uw oude kozijnen aan vervanging toe en bent u tot de conclusie gekomen dat u voor kunststof kozijnen wilt gaan?