Wil je met ons in contact komen?

  De voor- en nadelen van kunststof kozijnen op een rij

  Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig steeds vaker in het straatbeeld te vinden en dat is niet voor niets. Kunststof kozijnen hebben deze populariteit te danken aan de vele voordelen die de kozijnen te bieden hebben. Naast deze vele voordelen, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen. Wij helpen u graag met het maken van een goede keuze en zetten daarom de voor- en nadelen van kunststof kozijnen op een rij. Zo kunt u zelf bepalen of kunststof kozijnen voldoen aan uw wensen en of de voordelen opwegen tegen de nadelen.

  De voordelen van kunststof kozijnen

  1. Kunststof kozijnen hebben een aantrekkelijke prijs en zijn kostenbesparend.
  2. De kozijnen zijn warmte- én geluidsisolerend.
  3. Kunststof kozijnen gaan 50 tot wel 75 jaar mee.
  4. Onderhoudsvriendelijk: nooit meer schuren en schilderen.
  5. Kunststof kozijnen zijn duurzaam en dragen bij aan een duurzame woning.
  6. Zeer veilig: inbraak- en brandwerend.
  7. Kunststof kozijnen kunnen op maat gemaakt worden.

  Aantrekkelijke aanschafprijs en kostenbesparend gedurende de levensduur

  Kunststof kozijnen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan houten en aluminium kozijnen. Daarnaast zijn ze ook nog eens kostenbesparend gedurende de levensduur. U bespaart namelijk op de onderhoudskosten én u heeft een lagere energierekening.

  Dit maakt dat kunststof kozijnen een goede investering zijn. Het betekent natuurlijk niet dat kunststof kozijnen goedkoop zijn. Kozijnen zijn namelijk wel een grote uitgave. We begrijpen dat u dit geld niet altijd zomaar kunt investeren en daarom kunt u bij ons kunststof kozijnen kopen via ons KozijnPlan. Zo heeft u al voor een klein bedrag per maand nieuwe kunststof kozijnen en geniet u al meteen van de kostenbesparingen die de kozijnen met zich meebrengen.

  De hoge isolatiewaardes zorgen voor warmte- én geluidsisolatie

  Kunststof kozijnen hebben zeer goede isolatiewaardes die onder andere bijdragen aan een lagere energierekening. Door de hoge isolatiewaarde hoeft u namelijk minder te stoken om uw woning warm te houden in de winter en dit merkt u in de kosten! Daarnaast zorgt de hoge isolatiewaarde er ook voor dat u minder geluidsoverlast zult ervaren.

  Geniet tot wel 75 jaar van uw kunststof kozijnen

  Kunststof kozijnen hebben een lange levensduur en gaan gemiddeld 50 tot wel 75 jaar lang mee. Dit maakt de investering in kunststof kozijnen nog beter. Het betekent namelijk dat u voor een aantrekkelijke prijs tot wel 75 jaar lang kunt genieten van uw nieuwe kozijnen en de bijbehorende voordelen. Daarnaast betekent dit dat u hoogstwaarschijnlijk maar één keer in uw leven nieuwe kozijnen hoeft aan te schaffen.

  Onderhoudsvriendelijke kozijnen

  Een van de andere grote voordelen is dat kunststof kozijnen onderhoudsvriendelijk zijn. De kozijnen hebben namelijk slechts één keer per jaar een simpel sopje nodig. Daarnaast hoeven de kozijnen ook nooit geschuurd en geschilderd te worden, zoals bij houten kozijnen. De kleur van kunststof kozijnen vervaagd niet en blijft dus de hele levensduur lang mooi.

  Kunststof kozijnen zijn een duurzame keuze

  De duurzaamheid van kunststof kozijnen wordt bepaald door de duurzaamheid tijdens het productieproces, tijdens de gebruiksduur en ná de levensduur. Kunststof kozijnen zijn op al deze vlakken duurzaam. Zo dragen bovenstaand genoemde voordelen bij aan de duurzaamheid tijdens de gebruiksduur. De hoge isolatiewaardes zorgen ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden en hierdoor zal de CO2 uitstoot verminderen. Daarnaast zorgt de lange levensduur ervoor dat er geen nieuwe kozijnen geproduceerd hoeven te worden. Als laatste zijn er geen agressieve schoonmaakmiddelen nodig om het kozijn schoon te maken. Hierdoor wordt de uitstoot van schadelijke stoffen beperkt.

  De duurzaamheid van kunststof kozijnen brengt nog een ander voordeel met zich mee. U kunt namelijk subsidie aanvragen als u kunststof kozijnen aanschaft en daarnaast nog een andere energiebesparende maatregel uitvoert!

  Kunststof kozijnen dragen bij aan de veiligheid

  Kunststof kozijnen dragen ook bij aan de veiligheid. Ze zijn allereerst namelijk inbraakwerend. De kozijnen worden verzwaard met stalen profielen en wanneer er gecertificeerd hang- en sluitwerk wordt gebruikt, zijn ze nog steviger en veiliger. Op deze manier slaan inbrekers uw woning liever over. Daarnaast zijn kunststof kozijnen ook brandvertragend, waardoor uw woning brandveiliger is.

  U kunt uw gewenste kunststof kozijnen zelf samenstellen

  Kunststof kozijnen zijn volledig op maat te maken. Het kozijnprofiel, de kleur, de maten, de verschillende soorten ramen en het te gebruiken glas; u bepaalt! Met kunststof kozijnen heeft u het dus volledig zelf in de hand. Zo weet u zeker dat uw nieuwe kozijnen passen bij uw woning.

  De nadelen van kunststof kozijnen

  1. De kleur kan niet overgeschilderd worden.
  2. De uitstraling voldoet niet aan ieders smaak.
  3. Grote beschadigingen zijn moeilijker te repareren of zijn erg duur.
  4. Er kunnen geen gaten in het kozijn geboord worden.

  Kunststof kozijnen kunnen natuurlijk niet alleen maar voordelen hebben, er zijn ook een aantal nadelen te benoemen.

  Het grootste nadeel is dat de kleur niet overgeschilderd kan worden. Dit betekent dus dat u goed moet nadenken over de kleur die u kiest.

  Daarnaast zijn er nog mensen die de uitstraling van kunststof kozijnen niet mooi vinden. Vaak komt dit doordat deze mensen kunststof kozijnen nog associëren met de uitstraling van vroeger. De kozijnen zijn tegenwoordig echter sterk verbeterd en nauwelijks nog te onderscheiden van houten kozijnen. Toch blijft dit een kwestie van smaak; de een vindt aluminium kozijnen of houten kozijnen niet mooi en de ander kunststof kozijnen.

  Een ander nadeel is dat grotere beschadigingen aan het kozijn vaak niet of moeilijk te repareren en dit brengt ook vaak hoge kosten met zich mee. Voordeel is wel dat deze grote beschadigingen vrijwel nooit voorkomen. Kleine beschadigingen zijn wel eenvoudig te repareren.

  Als laatste kunnen er geen gaten geboord worden in het kozijn. Er zijn echter wel speciale ophangsystemen ontwikkeld om toch uw rolluiken of gordijnen aan het kunststof kozijn te kunnen bevestigen.

  Geniet u al van de voordelen van kunststof kozijnen?

  Wilt u ook genieten van de vele voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben? Neem dan telefonisch contact met ons op of via het contactformulier en plan een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in met een van onze adviseurs.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico