Wil je met ons in contact komen?

  Soorten kozijnen

  Bij jouw zoektocht naar nieuwe kozijnen zul je er al snel achter komen dat er heel veel verschillende soorten kozijnen zijn: van kozijnen in verschillende materialen en verschillende merken tot verschillende soorten kozijnen profielen.

  Houten, kunststof en aluminium kozijnen

  Allereerst zijn kozijnen natuurlijk in verschillende materialen beschikbaar. Veruit de meest gebruikte materialen zijn hout, kunststof en aluminium. Om tot een goede materiaalkeuze te komen, doe je er goed aan om deze materialen zorgvuldig met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk verkiezen vele mensen kunststof kozijnen tegenwoordig boven houten en aluminium kozijnen vanwege de vele voordelen.

  Verschillende soorten kozijnen door verschillende merken

  Bij de keuze voor een materiaalsoort ben je er natuurlijk nog niet. Kozijnen zijn namelijk ook in verschillende merken te verkrijgen. Elk merk heeft zo zijn eigen kwaliteiten en kozijneigenschappen die ze belangrijk vinden en waar op gefocust wordt. Daarnaast bieden de meeste merken vaak meerdere kozijnprofielen aan.

  Voorbeelden van merken voor kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld Schüco en Veka. Stel dat je dan voor het merk Veka gaat, kun je vervolgens o.a. voor het Veka Softline of Veka Topline profiel kiezen.

  Verschillende soorten kozijnen profielen

  Vrijwel iedereen is ervan op de hoogte dat kozijnen in verschillende materialen en in verschillende merken verkrijgbaar zijn. Wat veel mensen echter niet weten, is dat je er met een materiaalkeuze nog niet bent. Wist jij namelijk dat er voor zowel houten, kunststof als aluminium kozijnen ook verschillende soorten kozijnprofielen zijn?

  Kozijnprofielen zijn te verdelen in twee soorten: het vlakke en het verdiepte profiel. Deze twee profielen zijn zowel voor hout, als voor aluminium en kunststof beschikbaar.

  Verdiept profiel: bij kozijnen met een verdiept profiel staat het raam iets verder naar binnen door de grote inbouwdiepte (> 100 mm.). Deze profielen hebben de uitstraling van een typisch Nederlands kozijn en zijn in Nederland dan ook het meest populair.
  Vlak profiel: bij kozijnen met een vlak profiel staat het raam juist niet zo ver naar binnen door de kleine inbouwdiepte (< 100 mm.). Deze profielen hebben een strakke uitstraling.

  Kunnen we jou verder helpen?

  Bij KozijnPlan leveren en monteren we Veka en Schüco kunststof kozijnen. Heb vragen of wil je een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op maat inplannen? Vul dan ons contactformulier in of bel ons op 088 600 1300. We helpen je graag verder!

  Advies nodig bij het kiezen van de juiste kozijnen?

  Weet je niet zeker welk type kozijn het beste bij jouw woning past? Vul ons contactformulier in voor deskundig advies op maat. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico