Wil je met ons in contact komen?

  Nieuwe kozijnen kopen

  Bij de aankoop van nieuwe kozijnen komt veel kijken. Kozijnen zijn er namelijk in verschillende materialen, soorten, maten en prijzen. Genoeg keuze dus, maar waar dient u zoal op te letten als u nieuwe kozijnen koopt?

  Materiaal

  Bij de aanschaf van nieuwe kozijnen kunt u kiezen uit de materialen kunststof, hout en aluminium. Elk van deze materialen heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

  Kunststof kozijnen zijn goedkoop in aanschaf, zeer isolerend, inbraakwerend, recyclebaar, onderhoudsvriendelijk en hebben ook nog eens een lange levensduur. Nadeel van kunststof kozijnen is dat ze niet overgeschilderd kunnen worden.

  Voor houten kozijnen geldt dat de isolatie redelijk goed is en dat het materiaal recyclebaar is. Daarnaast is de klassieke uitstraling van het kozijn een groot voordeel, dit spreekt veel mensen aan. De nadelen van hout zijn dat het duurder in aanschaf is en dat hout veel onderhoud nodig heeft.

  Als laatste zijn aluminium kozijnen stevig, brandwerend en onderhoudsvriendelijk. Nadelig aan dit materiaal is dat het niet overschilderbaar is en ook nog eens erg duur in aanschaf is.

  Als alle materialen met elkaar worden vergeleken, is kunststof de beste optie. KozijnPlan is daar ook van overtuigd en verkoopt daarom ook alleen kunststof kozijnen.

  Bent u toch gecharmeerd van de uitstraling van houten kozijnen? Het is ook mogelijk om een houtlook te creëren met kunststof kozijnen. Daarnaast zijn verdiepte profielen, die worden toegepast voor kunststof kozijnen, speciaal voor de Nederlandse markt gemaakt om de houten kozijnen na te bootsen.

  Montagewijze

  De montagewijze van uw nieuwe kozijnen kan op verschillende manieren. Deze manieren verschillen in zowel prijs als kwaliteit. De montagewijzen zijn montage zonder stelkozijn en montage op (kunststof) stelkozijnen.

  Als de kozijnen zonder stelkozijnen worden geplaatst, heet dit ook wel stompe montage. De kozijnen worden dan geplaatst met compriband en de afdichtingen worden met pur gedaan. Deze montagewijze is goedkoper, maar kent een aantal grote nadelen. Bij stompe montage is er bijvoorbeeld een grote kans dat u na verloop van tijd last krijgt van tocht en lekkage.

  Wanneer de kozijnen op (kunststof) stelkozijnen worden geplaatst, betekent dit dat er eerst een frame wordt geplaatst waarin het kozijn komt. Hierdoor ontstaat er een duurzame verbinding tussen het kozijn en de muur. De voordelen van plaatsen op stelkozijnen zijn onder andere een betere isolatie en een langere levensduur.

  Belangrijk aandachtspunt hierbij is het materiaal van het stelkozijn. Het plaatsen op kunststof stelkozijnen krijgt de voorkeur boven montage op houten stelkozijnen. Bij houten stelkozijnen heeft u namelijk nog steeds last van de weersinvloeden, wat u bij kunststof niet heeft.

  Het is overigens niet in alle gevallen mogelijk om te monteren op kunststof stelkozijnen. Een bouwtechnisch specialist zal per situatie de beste montagewijze bepalen. Voor meer informatie over de mogelijkheden van montage op kunststof stelkozijnen en de uitzonderingen hierop verwijzen we u naar de pagina over stelkozijnen.

  Montage zelf doen of uitbesteden

  Daarnaast heeft u natuurlijk de keuze uit zelf monteren of de montage uitbesteden. Ook de keuze hiervoor zal een verschil in kosten met zich meebrengen.

  Zelf uw nieuwe kunststof kozijnen monteren is goedkoper, maar niet eenvoudig. Het is noodzakelijk dat de montage goed gebeurt en dit vergt vakmanschap. Goede kwaliteit kozijnen die op een verkeerde manier gemonteerd worden, behouden namelijk niet hun kwaliteit. Ook vervalt in veel gevallen de garantie als u de kozijnen zelf wil monteren.

  De kozijnen laten monteren is vaak verstandiger, omdat gecertificeerde monteurs dan de montage doen. Hierdoor ligt de verantwoordelijkheid van de plaatsing bij het bedrijf die heeft geplaatst (en niet bij u) én ontvangt u ook nog eens garantie tot wel 20 jaar.

  Garantie

  Ook is het verstandig om te kijken naar de garantie die wordt geboden. Zoals gezegd vervalt in veel gevallen de garantie als u zelf de kozijnen monteert. Daarnaast verschilt de garantietermijn per leverancier. Waar de meeste bedrijven nog steeds slechts 10 jaar garantie bieden, biedt KozijnPlan 20 jaar garantie. Daarnaast kunt u ook nog kijken naar de garanties per onderdeel. Ook deze garanties lopen namelijk uiteen.

  Keurmerken

  Er zijn verschillende soorten keurmerken voor (kunststof) kozijnen. De belangrijkste keurmerken betreffen PKVW, KOMO, SKG en VKG. Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft betrekking op de veiligheid van uw woning, terwijl KOMO en SKG zich meer richten op de kwaliteit en VKG zich richt op meerdere factoren.

  De producten van KozijnPlan voldoen aan de richtlijnen van het PKVW en worden gemonteerd volgens de richtlijnen van SKG **.

  Kosten van nieuwe kozijnen

  De prijzen van kozijnen variëren. Dit is onder andere afhankelijk van het materiaal, de montagewijze, kleuren en afmetingen. Een schatting van prijzen is dan ook niet mogelijk zonder te weten waar het precies om gaat. Hierdoor is het moeilijk om online prijzen te tonen of een offerte op te stellen, aangezien alles maatwerk betreft. In veel gevallen doen kunststof kozijnen bedrijven dan ook een persoonlijke aanbieding door uw situatie te bekijken. Dit is ook het geval bij KozijnPlan. Een van onze adviseurs komt graag bij u langs om een aanbieding op maat aan te kunnen bieden.

  Daarnaast zullen ook de prijzen per aanbieder verschillen. Het is bij de aankoop van nieuwe kunststof kozijnen dan ook verstandig om vooraf meerdere kunststof kozijnen offertes op te vragen zodat u de prijzen kunt vergelijken. Als laatste kunt u nog kijken naar de eventuele aanbetaling en de betalingswijze. Ook dit kan namelijk van doorslaggevende waarde zijn.

  De aankoop van nieuwe kozijnen

  Het belangrijkste bij de aankoop van nieuwe kozijnen is dat u zich verdiept in de aanschaf. Kozijnen zijn geen dagelijkse uitgave en u doet er goed aan om veel tijd te besteden aan het vooronderzoek. Bekijk alle mogelijkheden en weeg goed af wat u graag wil en wat het beste bij uw situatie past. Ook is het belangrijk om verschillende aanbieders van kunststof kozijnen met elkaar te vergelijken. Hierbij zijn niet alleen de prijzen van belang, maar ook uw gevoel is zeer belangrijk. Kies voor een bedrijf waar u een goed en vertrouwd gevoel bij heeft.

  Nieuwe kozijnen kopen bij KozijnPlan

  Wanneer u besluit om kunststof kozijnen van KozijnPlan aan te schaffen, kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om in maandelijkse termijnen te betalen. Daarnaast betaalt u bij ons pas na montage. Zo weet u zeker dat alles volgens afspraak is verlopen voordat u betaalt. U kunt contact met ons opnemen door te bellen of door het contactformulier in te vullen. Er wordt dan een afspraak met u gemaakt zodat een van onze adviseurs langs kan komen en alles met u kan bespreken zodat u een aanbieding op maat kunt ontvangen.

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico